Отворена дискусия > МАГИЯ
Медитация и фокус
Solomon:
--- Цитат на: Цеци_Вихронрав в 5 Юли 2020 13:39:45, Неделя ---Соломон, бъркаш сливане с медитация. Или пък медитация над нещо с обикновена дълбока медитация целяща мозъкът ти да се рестартира един вид.
Аз при медитация изключвам тотално. Не усещам ни от вън, но от вътре. Даже като работя нещо не го отчитам, просто ръцете ми го правят на самотек.
--- Край на цитат ---
Изумително е как изпадаш в такава дълбока медитация по време на работа!
Аз говоря за не дотам дълбока медитация...при която все пак отчиташ нещо, не анализираш върху това, но отчиташ...и това което отчиташ дали е вън от теб, или вътре...а може и двете...
Solomon:
--- Цитат на: Libra777 в 5 Юли 2020 15:54:50, Неделя ---Надали монасите постоянно имат дереализация, soo...? Трябва доста упорито да се опитваш, за да си "пренатовариш" главата с енергия и да се получи дисбаланс в тялото ти... Освен това вниманието там по-скоро би раздвижило потока на енергията, отколкото да я застопори и видиш ли, да ти натежи главата. Най-много да си засилиш кръвообращението и да зачервиш малко бузките.
--- Край на цитат ---
Tunnel vision може да се получи при преимуществено усещане на горната част на тялото, главата...тъй да се нарече...
Будистките монаси не правят точно това. При тях има придвижване на енергия (Ян Ци) към мозъка и поддържането й там чрез спокойствие (Цао Чан) за достигане да просветление.
А придвижването на енергия към главата е опасно...както при всяко придвижване, тя може да отиде на неправилно място и не само да не подобри циркулацията, но и да се натрупа в т.нар. кухини и да влоши движението й в тялото...
Тъй че, "най-много да си засилиш кръвообращението и да зачервиш бузките" може да ти докара парализа, ако не се прави внимателно...
Libra777:
Нали говорим за обикновена медитация, при която вниманието ти е насочено към главата... Медитация! Тоест, не мислиш нищо и не правиш активни опити да си играеш с енергията в тялото, а си ням зяпач, така да се каже (не ми харесва изразът, но за по-подходящ не се сещам). Как това може да натрупа твърде много енергия в кухините и да ти докара парализа?
Solomon:
Това само по себе си не може да ти докара парализа (а и монасите го правят по време на медитация, и ние имаме подобна, ако не същата практика), но при постоянна практика се получава неоптимално (така да го кажа) протичане на енергията...дисбаланс...и ходиш да ти баят!
Libra777:
--- Цитат на: Solomon в 5 Юли 2020 16:49:16, Неделя --- Това само по себе си не може да ти докара парализа
--- Край на цитат ---
Нали именно за това говорихме...
--- Цитат на: Solomon в 5 Юли 2020 16:49:16, Неделя ---при постоянна практика се получава неоптимално (така да го кажа) протичане на енергията...дисбаланс...и ходиш да ти баят!
--- Край на цитат ---
Това вече е различно нещо
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия