Отворена дискусия > МАГИЯ
Медитация и фокус
Solomon:
Цеци, това е сигурно защото фокусът ти е насочен "навън"...
По мое усмотрение - при медитация фокусът може да бъде изместен навън или навътре...навън - осезанията около тялото, навътре - осезанията в тялото...Може да се тренират и двете в зависимост от това каква е практиката ти, в смисъл с какъв тип магия ще се занимаваш...
Нищо чудно, че Лисън(тудъуайълд) усеща какво има около мене, а аз по-скоро усещам какво има в нея, когато магъзничестваме...Това най-вероятно защото е свикнала фокусът да е навън, а аз съм свикнал на обратното...и в зависимост от способностите, които искаш да придобиеш, може да се тренират видовете ...остава само Лисън да потвърди, че докато медитира, по-скоро усеща "около нея" и ще стигнем до някакво знание... :)
Другият аспект, който в началото нарочно не споменах е движението на енергията...тя следва вниманието...и прекалено много внимание към главата - за монасите, целящи просветление някакво, може би е окей, но постоянно такова внимание - тц, не ми се струва...
Не знам дали днес се обяснявам като хората... [yes]
listentothewild:
Така е, Соломонче.
Вероятно усещам повече какво е "около мен (теб)", отколкото в мен/теб ... Нито мога да го обясня по научномУ, нито... М-да, който може да опита. Аз не съм много в кондиция в момента.
Цеци_Вихронрав:
Соломон, бъркаш сливане с медитация. Или пък медитация над нещо с обикновена дълбока медитация целяща мозъкът ти да се рестартира един вид.
Аз при медитация изключвам тотално. Не усещам ни от вън, но от вътре. Даже като работя нещо не го отчитам, просто ръцете ми го правят на самотек.
listentothewild:
Соломон иска да каже, че при сливане той усеща мен (положението на тялото ми), а аз - какво има около него (предмети, хора).
Libra777:
--- Цитат на: Цеци_Вихронрав в 5 Юли 2020 13:39:45, Неделя ---Аз при медитация изключвам тотално. Не усещам ни от вън, но от вътре. Даже като работя нещо не го отчитам, просто ръцете ми го правят на самотек.
--- Край на цитат ---
И при мен понякога се случва така като краен резултат, но не знам как ти успяваш да го постигнеш ей така, между другото. Аз трябва първо да полежа/постоя 10 минути и съзнателно да се отпускам, отпускам, отпускам... Докато мозъкът ми реши да спре да мисли. Вниманието ми понякога остава върху усещането на главата или корема, или понякога дланите и ходилата, но друг път "се разнася навсякъде" и изобщо не знам усещам ли, не усещам ли нещо.
--- Цитат на: Solomon в 5 Юли 2020 13:16:09, Неделя --- Другият аспект, който в началото нарочно не споменах е движението на енергията...тя следва вниманието...и прекалено много внимание към главата - за монасите, целящи просветление някакво, може би е окей, но постоянно такова внимание - тц, не ми се струва... [yes]
--- Край на цитат ---
Надали монасите постоянно имат дереализация, soo...? Трябва доста упорито да се опитваш, за да си "пренатовариш" главата с енергия и да се получи дисбаланс в тялото ти... Освен това вниманието там по-скоро би раздвижило потока на енергията, отколкото да я застопори и видиш ли, да ти натежи главата. Най-много да си засилиш кръвообращението и да зачервиш малко бузките. [taunt]
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия