Отворена дискусия > ШАРЛАТАНСТВОТО В МАГИЯТА
Шарлатаните в магията
ly:
Кофти е, че има и 4 тип шарлатани. Те са от този тип- прочели недоразбрали и точно тоя тип може да ви вкара в проблеми, защото много такива хора пишат собствени книги и в тях пише или простотии или нещо, което е с няква грешка и няма да има добър ефект за вас, а точно обратното, а и същевремено освен менте ритуалите и заклинанията си ви точат тактично паричките. Наистина една книга не е скъпа, но подведеш ли се от началото, край- ще хвърлиш сума пари, за да си навредиш.
Lili:
Преди доста години посетих една врачка, мълчах и чаках да ми каже нещо. Ц - нищо не продума, само общи приказки и нищо вярно нито за минало, нито за бъдеще.На излизане платих при касиерка и... о, чудо 16 лв + ДДС, общо 20 лева. Още от вратата се обадих на мъжа ми и му казах като ме чуе да ходя на врачка, да ми спука гумите
coolest:
Таролог
Crystal:
О,за жалост шарлатаните не са само три или четири вида.И пети има-най-често са ромки,запознати с магията,с много роднини,които разказват на всички,че тяхната сестра/леля/майка или каквато им е определената шарлатанка може да помогне за всякакъв проблем с магия.По този начин повече хора се лъжат,като ходят при тях и питат примерно за гледане на карти.Шарлатанката знае как се гледа и може,но казва точно обратното на това,което вижда,или ако я питат примерно "Може ли да ми кажете магия,подходяща за укрепване на здраве?" - тя знае такава магия,но дава такава за смърт.Пазете се от врачки,за които сте чули от човек,в когото не сте сигурни и нямате пълно доверие,защото края може да бъде "И след като гаднярката ме излъга и обърна целия ми живот на обратно,без да подозирам,дори ми поиска сто лева.Каза,че съм бил длъжен да ги дам...". Пазете се!
Цеци_Вихронрав:
Crystal, те тея ромки са точно шарлатанки и хабер нямат от магия. За сметка на това са страхотни манипулаторки и наивниците им вярват. Много обичам да чета Тери Пратчет и мисля, че той най-правилно описва магията. Тя е 90% психология (главознание) и 10% управление на енергия. Та и повечето шарлатани са добри познавачи на човешката психика. Преди години една такава ромка дойде в магазина и тъй като отказах да ми гледа заплаши, че ще ми направи черна магия ако не и напълня торбата. Аз обаче него ден се бях накичила с пръстени и гердани като коледна елха, на всичко отгоре имах очна линия тип Клеопатра и приличах на гадателките по филмите и и изиграх етюд... Цветно и обясних каква съм вещица, как всичкото зло дето ми го мисли ще го върна отгоре и двойно и накрая направих няколко ритуални жеста с ръце. Тя се махна, но на другия ден дойде дъщеря и да ме моли да разваля магията, че дъртата я блъснала кола. Даже и пари ми предлагаше... Много се кефих. Не напразно Баба Вихронрав казва:"Защо да го кълна, ако няма да ме чуе?" Те и предметните магии имат цел да бъдат намерени, за да повлияят на психиката на човек. Нали ако си втълпиш, че имаш направена магия всяка несгода ще свързваш с нея и мислейки за неприятности постоянно ти ги привличаш още и още.
Много се отплеснах, но мисълта ми беше, че шарлатаните са си шарлатани и не могат да правят магия. Най много човека отсреща да им повярва и сам да се вкара в някой филм.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия