Отворена дискусия > ШАРЛАТАНСТВОТО В МАГИЯТА

Шарлатаните в магията

<< < (3/12) > >>

theshadow:
Не, Crystal, не... Нищо не разбират... Лъжат такива особи. Който им се върже, вързал се.

Обикновено най-отракани в лъженето са тези от тях, които идват на крака, както човекът си върви по улицата. Опитват да напаснат поведението, което виждат да изразява човека, с някой от най-често срещаните притеснения - да не върви в любовта, да има някакви проблеми... И се почва с тирадата им...

В моя случай- както си чакам стабилно окъсняващия по уважителни причини колега... Чакам пред една църква (и аз намерих къде да чакам)...

Та...  Загледала ме "врачката", че чакам... Пък аз мразя да чакам, още по-мразя да закъснявам за важна бизнес-среща, на която трябва да ходим заедно с колегата и ще да изглеждах подобаващо на 15-тата минута от висенето...

"Врачката" обаче няма от де да знае защо толкоз упорито чакам и обикалям пред тази църква с такова убийствено настроение и ми е разчела грешно поведението.

Идва "врачката" и ме пита колко е часа, така щото да завърже разговор, пък и защото явно чакам нещо, което закъснява и следя час (наблюдателна особата- признавам и) и тя завърза разговор, като се почна с тънък подход- с лека четка на егото на моята особа.

И понеже колегата нали си каза, че се очертава да закъснее, аз си позволих да се направя, че врачката е познала, че си чакам гаджето. Мдам. То какво друго да чакам. Че и пред църква. Атеист съм... Но... Бог вижда. Бог е свидетел, че си обичам това ми ти гадже, дето го чакам, а то гаджето не идва и няма да иска да се жени за мен.

Врачката реши, че е успяла да нацели в десятката и продължи по-смело да нарежда репертуара си. То не бяха развивания на теории за триъгълници, то не беше, че гаджето е с другата страна на триъгълника, понеже другата страна на триъгълника прави магии. Ама не какви да е магии, ами черни. Че и за смърт. Моята (по едно време си броях магиите за смърт, дето ги имам от разни "врачки" и "магове", но вече им загубих бройката, та не зная тази сега кой пореден номер е, обаче ще оцелея- със сигурност). А пък на гаджето- да е с острия ъгъл на триъгълника... И ако не искам да умра от черната магия, а гаджето да забегне с острия ъгъл в триъгълника.... Да си платя...

И аха и да се направя на тъпата страна в триъгълника и да взема най-прилежно и да си "платя" и колегата взе, че се появи... За тотално разочарование на врачката.

Честно казано- перфектно се забавлявах, до където да дойде колегата.... Поне докато е била с мен, е пропуснала да е с някой наивник, дето ще се поддаде на манипулациите и врачката ще му прибере парите с лъжите си...

Aton:
theshadow, сериозно ли толкова опита за магии срещу теб има? Стана ми интересно....Ако не е лично разкажи за някои по интересни...

theshadow:
Тцъ... Те голяма част са непреразказваеми... 

Но в кратце, нали се водя черен маг, че и настоявам, че съм така по рождение и това изглежда ужасно нервира някои особи, имащи се за баш черни магове...

И някога там, навремето, преди да се научат, че на мен тези номера с магията за смърт ми действат хумористично... И че имам много лошо чувство за хумор спрямо мераклиите да ме убиват с черна магия... Тогава беше все няма-няма и току някой магъзник да вземе да се захвали публично как може да ме убие с черна магия... Ей така- да се покаже велик, та велик в сравнение с моя титул, дето явно е много велик...

И тъй... Ще мра от черна магия- хубаво де, нямам против- никога не отказвам на мераклиите да се пробват... Само слагам срок и нищо повече... Слагам 7 дена да се мъчат там да ме убиват с черна магия- с каквато си поискат, всъщност, с такава магия да ме убиват- претенции си нямам...

И докато, а и след като изтече 7 дневния срок, ги сбърквах от публични подигравки без изключение... Затова и до сега, в тези среди, магъзническите, не ме харесват... А освен това в очите им съм гаден морализатор и срам не ме е да им чета конско на тема морал....

Показателно е обаче- от години никой магъзник не се е осмелявал да се доказва в личното си величие за моя сметка, като се е опитвал да ме убие с черна магия...

Само дето вече загубих броя на направените ми черни магии... И сега... Сега някоя такава улична врачка като ми лепне поредната магия, дето ще ме прави да умирам и ме обхваща едно много особено чувство и после почвам да гъбаркам, таковата, да си има врачката едно наум...

Главознание или там каквото беше... Помага... Като ме видят по улицата и някои врачки са се приучили правилно да се разбягват коя накъде види... Щото докопам ли ги... Ще ги гъбаркам наистина много лошо...

Aton:
А реална атака някога имало ли е....или просто са били интернет герои.....

theshadow:
Никога не следя такива неща, Aton...

Както и при Кастанеда, приемам, че Смъртта винаги стои от лявата ми страна и аз ще живея, докато Смъртта не ме докосне по рамото...

Както пише и сам Кастанеда- няма нужда да я виждам Смъртта, а ми стига просто зная, че тя е там. И това променя всичко. Променя целия живот и взаимоотношенията с всички... Променя отношението към всичко... Контролирана лудост и недосегаемост- това става начин на живот... 

Или ако ще я караме по Фройд, иде реч за активирането за водещ инстинкт в психиката, наречен Танатос... Но това е неправилна фиксация в психиката, абсолютно неподходяща за огромна част от хората. Не я препоръчвам на никой, освен ако няма много основателна причина, която да държи Смъртта от лявата му страна на човека, близо, много близо, на метър и кусур от него си... Както Кастанеда е имал такава основателна причина...

Причината не е да се добие власт, нито е да се усвои магия, нито е да се разкрие мистика, а е самата Смърт като такава, стояща на метър и малко от лявата страна и начинът на живот с нея... Тази същата смърт, тогава се превръща в, цитирам Кастанеда-

...нашият единствен мъдър съветник. Винаги когато усещаш, че всичко се е обърнало наопаки и те очаква гибел, обърни се към смъртта си и я попитай дали е така. Смъртта ще ти каже, че не си прав; че нищо извън нейното докосване няма истинско значение. Твоята смърт ще ти каже: „Още не съм те докоснала”

И така се продължава напред и напред в живота. Защото тя, Смъртта, още не е направила своето докосване и нищо извън това няма истинско значение...

За всички хора, които си нямат въпросната основателна причина да ползват такъв съвет от такъв съветник.... Както е установил Фройд, има си друг инстинкт- той е Ерос и е редно човек да остави този инстинкт да е ръководният...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия