Отворена дискусия > ШАРЛАТАНСТВОТО В МАГИЯТА

Шарлатаните в магията

(1/12) > >>

theshadow:
Има няколко вида ментета. По степен на опастност, ако ще да ги подреждаме, ще се получи следното: Хора с психични увреждания - нещо в стил Бай Ангел Пророка. Познават се по това, че умът им е зареян в някакви големи небесни сили, в големи чудеса... Те си говорят с духове и си пият кафето с извънземни. Или си имат безтелесни духовни учители, дето също им шушнат нещо. Или принадлежат към претайни ордени с претайни учители към тях, дето никой никога не може да ги види. Или се себеобявяват за някакви Просветени. Или си говорят с Бог на "ти".
 Обикновено не искат пари (но не винаги). На тях им трябва внимание. И лечение. Заблудени - почти като горното. Вярват си на това, в което са заблудени и си вярват много стабилно. Те са от типа на онзи маг, дето взел за дракон пликчето, окачено на някакво дърво и когато разбрал истината, отказал да приеме, че дракона му не съществува. Самолюбието им е зареяно в небесата. От тях по-знаещи и по-можещи епа няма и няма. Те никога не признават грешката си. Никога не признават неграмотността си. При тях също водещият мотив е вниманието, което ще получат от хората. Някои от тях си позволяват да искат пари. И дерат кожи понякога със същата безпощадност, с която и измамниците. Понякога не искат пари. Зависи от хората. Но да очакваш от такъв човек магическа помощ е... Наивно. Те сами на себе си не могат да помогнат. Измамници - става дума за хората, които са се навряли в графата на магията, без да са магове, без да имат каквото и да било понятие от магия, но които посредством ловки измами се представят за магове и така печелят пари от човешката болка. Пример за такива магове е онази госпожа, която беше показана в Господари на ефира как лъже хората, че им е направена черна магия с живак.
 После им прибира парите.

denislav:
дам....имам непрекъснат личен опит с такива хора,както ги описа The Shadow - Хора с психични увреждания....не е яко! а и голяма част от тези индивиди се правят на много смирени, разправят колко им било ниско егото,а всъщност то е до небесата едва ли не! картинката е изключително дразнеща,но отстрани е наистина мн жалко!

chimera:
я разкажи по-подробно за некой.

denislav:
много образно - човекът С. се занимава от дълго време с едно "мн тайно учение" за лечение, занимава се с него от около 8-9 години. В един момент започна да чува и да си говори с Бог, и непрекъснато повтаря колко е просветен, смирен, колко му е ниско егото, и разбира се следващата реплика е " а ти знаеш ли кой съм аз,а?" :D:D:D:D казах,смешно е , но е и тъжно.

Letto:
Quote (TheShadow)...Или си имат безтелесни духовни учители, дето също им шушнат нещо. Или принадлежат към претайни ордени с претайни учители към тях, дето никой никога не може да ги види... TheShadow ти съвсем уби детското в мен...
 попринцип съм голям скиптик към религия и ,заради тези 6арлатани, към магии гледане и тн...
 оба4е аха повярвах в евокацията на както ти ги наре4е духовни у4ители...
 и ся ве4е съвсем се обърках....

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия