Форум за магия и окултизъм.
@ asaВече писах в другата тема, но нека и тук... Системата е "програмиране на ситуация"... Не я дискутираме в откритата част на форума, а в практикумите. Ако желаеш да се кандидатстваш за достъп до практикумите, пиши отговора си по тази или другата тема...
@ asaМоже ли да общуваме на "ти"? Аз не се справям много с другата форма на общуване, а и, таковата... Форумът не е официално място... Само да уточня, че ако дам достъп, ще очаквам да работиш по някой от практикумите, тъй като това е едно от изискванията за даване на достъп... Устройва ли те?
@ asaГотово... Достъпът е даден...
Защо според теб астрологията е шарлатанщина? Аз лично се занимавам от 5 години с нея(реално 4, защото през първата единствено гледах дневния хороскоп на Алена и проверявах Везни и Водолей съвместими ли са, и също какви са Овен в любовта... ) и съм имала голяма полза.
Цитат на: Libra777 в 26 Октомври 2018 21:32:31, ПетъкЗащо според теб астрологията е шарлатанщина? Аз лично се занимавам от 5 години с нея(реално 4, защото през първата единствено гледах дневния хороскоп на Алена и проверявах Везни и Водолей съвместими ли са, и също какви са Овен в любовта... ) и съм имала голяма полза. Ако мога да отговоря на този въпрос вместо Сянката или Цеци...Астрологията е шарлатанщина, защото - първо, съзвездията които виждаме, са измислени от хората...те изглеждат така както изглеждат погледнати само от нашата планета, реално звездите в съзвездията въобще не са подредени в някакви линии, даже се отклоняват на светлинни години една от друга, а някои вече са мъртви, като само светлината от тях достига до нас (светлината идваща от тези звезди - това са фотони, които са били излъчвани преди дадената звезда да умре, обаче те все още се движат в пространството и достигат до нас, макар и звездата вече да я няма...малко физика - Уикипедия ще ти даде по-подробна информация)...и - второ, в астрологията се използват т.нар. труизми - това са съждения, които могат да се отнасят за всекиго едновременно. Обикновено хората проверяват само собствените си зодии и се съгласяват с поднесеното предсказание, защото то е съставено от труизми...ако попрочетеш всички предсказания (или каквото е там) за всяка една зодия, ще забележиш, че почти във всяка една зодия има нещо, което се отнася за теб.
До колкото на мен ми е известно, астрологията е създадена така, че да се отнася за Земята, тоест влиянието на всичко останало върху Земята и на всеки астролог е ясно, че съзвездията са подредени по този начин само погледнато от Земята.
Освен това е вярно, че във всеки човек ги има и 12-те зодии, защото ние не сме само Слънцето си.