Отворена дискусия > МАГИЯ
Предсказване на бъдещето.
Solomon:
--- Цитат на: Libra777 в 26 Октомври 2018 21:32:31, Петък ---Защо според теб астрологията е шарлатанщина? Аз лично се занимавам от 5 години с нея(реално 4, защото през първата единствено гледах дневния хороскоп на Алена и проверявах Везни и Водолей съвместими ли са, и също какви са Овен в любовта... [taunt] ) и съм имала голяма полза.
--- Край на цитат ---
Ако мога да отговоря на този въпрос вместо Сянката или Цеци...
Астрологията е шарлатанщина, защото - първо, съзвездията които виждаме, са измислени от хората...те изглеждат така както изглеждат погледнати само от нашата планета, реално звездите в съзвездията въобще не са подредени в някакви линии, даже се отклоняват на светлинни години една от друга, а някои вече са мъртви, като само светлината от тях достига до нас (светлината идваща от тези звезди - това са фотони, които са били излъчвани преди дадената звезда да умре, обаче те все още се движат в пространството и достигат до нас, макар и звездата вече да я няма...малко физика - Уикипедия ще ти даде по-подробна информация)...и - второ, в астрологията се използват т.нар. труизми - това са съждения, които могат да се отнасят за всекиго едновременно. Обикновено хората проверяват само собствените си зодии и се съгласяват с поднесеното предсказание, защото то е съставено от труизми...ако попрочетеш всички предсказания (или каквото е там) за всяка една зодия, ще забележиш, че почти във всяка една зодия има нещо, което се отнася за теб.
Libra777:
--- Цитат на: Solomon в 26 Октомври 2018 22:14:14, Петък ---
--- Цитат на: Libra777 в 26 Октомври 2018 21:32:31, Петък ---Защо според теб астрологията е шарлатанщина? Аз лично се занимавам от 5 години с нея(реално 4, защото през първата единствено гледах дневния хороскоп на Алена и проверявах Везни и Водолей съвместими ли са, и също какви са Овен в любовта... [taunt] ) и съм имала голяма полза.
--- Край на цитат ---
Ако мога да отговоря на този въпрос вместо Сянката или Цеци...
Астрологията е шарлатанщина, защото - първо, съзвездията които виждаме, са измислени от хората...те изглеждат така както изглеждат погледнати само от нашата планета, реално звездите в съзвездията въобще не са подредени в някакви линии, даже се отклоняват на светлинни години една от друга, а някои вече са мъртви, като само светлината от тях достига до нас (светлината идваща от тези звезди - това са фотони, които са били излъчвани преди дадената звезда да умре, обаче те все още се движат в пространството и достигат до нас, макар и звездата вече да я няма...малко физика - Уикипедия ще ти даде по-подробна информация)...и - второ, в астрологията се използват т.нар. труизми - това са съждения, които могат да се отнасят за всекиго едновременно. Обикновено хората проверяват само собствените си зодии и се съгласяват с поднесеното предсказание, защото то е съставено от труизми...ако попрочетеш всички предсказания (или каквото е там) за всяка една зодия, ще забележиш, че почти във всяка една зодия има нещо, което се отнася за теб.
--- Край на цитат ---
До колкото на мен ми е известно, астрологията е създадена така, че да се отнася за Земята, тоест влиянието на всичко останало върху Земята и на всеки астролог е ясно, че съзвездията са подредени по този начин само погледнато от Земята. Освен това е вярно, че във всеки човек ги има и 12-те зодии, защото ние не сме само Слънцето си. В Наталната карта има още 9 небесни тела, които имат значение, има също и 12 дома, като при всеки човек всяка планета е в различен дом и различен знак. Освен това ако нещо е много силно изявено в наталната карта, един добър астролог лесно може да го познае, но тук няма да навлизам в подробности.
Solomon:
--- Цитат на: Libra777 в 27 Октомври 2018 13:21:41, Събота ---До колкото на мен ми е известно, астрологията е създадена така, че да се отнася за Земята, тоест влиянието на всичко останало върху Земята и на всеки астролог е ясно, че съзвездията са подредени по този начин само погледнато от Земята.
--- Край на цитат ---
И така да е, пак няма логика тези звезди уж подредени в някакви образи (като някои от звездите в тези образи вече ги няма, ако ли не почти всички, защото погледнем ли звездите, ние всъщност виждаме с милиарди години назад във времето, тоест както вече обясних - виждаме светлината от звездите излъчвана преди милиарди години, а не самите звезди) да ни влияят по какъвто и да е начин.
Solomon:
--- Цитат на: Libra777 в 27 Октомври 2018 13:21:41, Събота ---Освен това е вярно, че във всеки човек ги има и 12-те зодии, защото ние не сме само Слънцето си.
--- Край на цитат ---
Без да използвам никакви средства за гадание, веднага мога да изредя няколко неща за тебе, с които ще се съгласиш на 90%, защото ще са труизми...е, естествено че ще има и 1-2 неща с които може и да не си съгласен/на. Това прави и астрологията.
feniks75:
Напълно съм съгласен,че астрономията е шарлатанство.Казват ти това,което искаш да чуеш.Това ми прилича,като предсказанията какъв си бил предният живот.Ама само царе,царици,магове или върховни жрици,ама нито един не е бил просяк или престъпник .Все велики хора.Може би ако сега живота ти е труден и тежък ,то може би ще те успокои ,че предния си бил цар.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия