Отворена дискусия > МАГИЯ

Истинският маг с истинско ниво

<< < (4/12) > >>

theshadow:
Доста се чудих от къде тази заблуда, дето я бистрим по темата... И... Намерих от неразбирането на кой автор ще да е дошла заблудата на някои хора.... Цитирам го-

"От доброто, което човек прави, се определят неговите дарби, здраве, сили и материално състояние." Петър Дънов

И от тук стремежът на дребната душица да се заблуждава, че магическите дарби са източник на сносно здраве, големи сили и липса на бедност....  Но... Дънов никъде в горното изречение не пише СНОСНО материално състояние... Никъде в горното изречение не пише ДОБРО ЗДРАВЕ.... Никъде не пише ГОЛЕМИ ДАРБИ....

И изречението има по-друга постройка - включва доброто като понятие...

За такива дребни душици, преиначаващи смисъла на това, което е имал предвид, Дънов специално е направил следното уточнение за добрината, цитирам Дънов-

„Добрината на сегашните хора е често икономическа, търговска добрина. Щом някой човек е на служба, той е добър. Щом получава голяма заплата и всичките му работи вървят напред, по-добър от него няма. Докато човек има условия да се храни богато, мазничко, и той самият е мазничък, добър, но когато започне да яде сухия хлебец, когато дойдат лошите условия, казва: „Не се живее вече”...”

Иронията на Дънов за такъв вид икономическа добрина е безпощадна.... Дънов е категоричен, че икономическата, търговската добрина- това е неправилният път.... И той не води към нищо хубаво и нищо положително....

Цеци_Вихронрав:
Сянка, усмихна ми работния ден и ми върна вярата. Вече си мислех, че никой не схваща що е то Добър Човек. Главните букви са нарочно.

theshadow:
Цеци_Вихронрав, аз не съм от почитателите на Дънов, но конкретно доста ме впечатлиха разсъжденията му за икономическата доброта на мазничките хора...

niksi:
Много интересна тема върху, която и аз разсъждавам последно време.За едни, истинския маг е добър човек, който живее в малко селце, скромно с каквото му е дала природата и помага с каквото може, на който му поиска помощ.За други, това е преуспял човек според съвременния материализъм-изключително високо обществено положение, висок жизнен стандарт, влияние и позиции при вземане на важни решения за човешки съдби.Аз лично приемам че и двама толкова различни магове могат да бъдат наречени истински.
По важен за мен обаче е друг елемент, а именно успеха в начинанията на мага.За вече близо 6-7 години откакто реално се занимавам съм разбрал, че невъзможни неща почти няма.Ако поставената цел е реална един истински маг трябва да я превърне е реалност във възможно най-краткия срок.
Различните магове използват и различни техники, ритуали и церемонии.Едно обаче е обединяващо силата на мисълта и вярата в успеха който се излъчва.Това е ключовия момент.Независимо дали се използват техники със Соломоновите печати, сложни съставки и дни на изпълнение от арабската магия, истинския маг ще постигне успеха именно само със силата на мисълта.
Това за мен е истинския маг, човек който почти на 100% постига поставените цели, максимално бързо.Аз лично съм все още далече от определението за истински маг, което описах по горе, но упоритостта и усилията дават видими резултати.

posleden:
На мен ми се струва, че хората  изкачват  планина по пътя към своята същност. Тръгват с различно знание и материални възможности. Когато стигнат до върха ... се озовават там откъдето са тръгнали. Но вече те са Планината.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия