Отворена дискусия > МАГИЯ
Истинският маг с истинско ниво
theshadow:
Тази темичка ми хрумна, покрай една особа, чиято представа за Истински маг ме накара да си представям вампири... Таковата, от тези най-класическите.... Тип Дракула дето са... Няма значение коя е особата.... Мнението е следното-
""Един истински маг, който работи с енергии, първо ще се изчисти на физическо и материално ниво - тяло, къща и прочее. Човек, умеещ да управлява енергии и да влияе на хора и събития би трябвало да е пооправил личния си живот поне на физическо и материално ниво. А не да тъне в беднотия и да боледува непрекъснато от страшни болести.
Няма как да повярвам, че някой е велик, ако преди това не е покрил горното. ""
Четох го това мнение... Прехвърлях на ума си кой от прочулите се като Велики в историята на магията- народът им признал ниво, е имал за цел да оправя личния си живот, материалното си благосъстояние, пукало му е за собственото му здраве.... Изобщо- за личното му физическо и материално ниво.... Сещам се за стотици примери на хора, признати за Велики, но нито един от тях си нямал такива приоритети.... Даже ако са имали пари и богатства- отказвали се от тях...
Само при вампирите.... Според легендите, е важно вампирът да е добре материално- ситуирани са насред разкоша в собствен замък.... Вампирите не боледуват- безсмъртни са.... И управляват енергии, влияят на хората така, защото да уредят себе си в аспект физически и материален... Такова им е нивото според легендите на вампирите....
Та... Стана ми интересна тематиката....
Какво е вашето мнение- що за птица трябва да е един истински маг с едно истинско ниво? Ще му зачете ли ниво на някой , оторачен в себе си и в своите собствени физически и материални придобивки? Или за вас това е по-скоро показател за липса на ниво? Изобщо- вие как си представяте Истинския маг?
Godsmack:
Темата е правилната,за всички които се представят за такива-,,Магове" .. ! Според мен даже трябва да е входно ниво(като сиви например).Никой не се е родил научен ,и на мен ми е трябвало време,и то доста за да разбера и осъзная,в живота и практиката,същноста на МАГА !!! Съгласен съм напълно със твоето мнение.Друг е въпросът,че повечето не разбират значението и влизат във филма.От там се почват психичните разстройства,и други подобни.Другото по темата е,че има такива и то сред нашумелите Магове/жени и мъже/които първо гледат себе си и се възползват от човешката болка и състояние за да се облагодетелстват,...но няма да е все така .. на някои им бяха подрязани крилата рано,и сега само подкачат,и на другите ще им дойде времето.Нищо не е вечно,самозабравят се,и от там вече идва тяхното падение,намаляване на способности и възможности,някои са късметлии и Името което са създали работи за тях,но докога,- малко хора се лъжат дълго време/много хора се лъжат малко време/но всичко свършва в един момент ,, и така доста може да се дискутира по темата,по важното е да се осъзнае,защото неможе да се толерират особено при магове едни които само приказват ,а тези които са ценни даже и с малко думи да се пренебрегват
theshadow:
Godsmack, абсолютно подкрепям и се съгласявам с твоето мнение по темата във всяка негова част....
Цеци_Вихронрав:
Според мен да оправиш материалното си състояние чрез магия, означава да използваш магията срещу другите с цел облагодетелстване...
А колкото до страшните болести... Те могат да сполетят всеки. Грозно е да съдиш за някого по болестите му и по материалното му положение. Не само е грозно, а и жестоко.
Delta:
Наличието на сериозни заболявания и изобщо житейски проблеми значи, че има нарушение на баланса най-напред на енергийно ниво. И никой никого не съди или подиграва, това е просто факт. Не може да твърдиш, че си чист, балансиран и прочее, а в същото време да те връхлитат сериозни болести. Следователно, ако умееш на достатъчно високо ниво да управляваш енергии, ще съумееш да се изчистиш и балансираш.
Колкото до материалното състояние, то принципно не е показател. Но в този форум сме обсъждали идеята, че ако човек да речем не изхвърля редовно стари вещи, които не ползва, не се чисти редовно, в дома се застоява енергия, която вреди. А човек, който претендира, че борави с енергии, не би допуснал това.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия