Отворена дискусия > МАГИЯ
Истинският маг с истинско ниво
Цеци_Вихронрав:
Напълно съм съгласна и с двама ви. Всеки има различен начин да извърви пътя до магията и до себе си.:)
posleden:
Цеци_Вихронрав:
Днес ми се случи нещо интересно и ме накара да препрочета темата, а и да споделя.
Нали съм на морето и клиенти от всякъде. Влязоха семейство на по около 60 г. и ме завариха да редя пасианс поради липса на работа. И мъжът ме пита гледам ли на карти, от къде съм и от дума на дума ми разказаха със жена си как преди години (повече от 30) били по нашия край. Били млади и здрави, а си нямали деца. Някой ги пратил при баба ми ( разбрах понеже казаха селото и името и) да им гледа на боб и ако трябва да ги лекува по бабешки. Мъжът не вярвал, още повече, че лекарите казали, че са здрави, но заради жена си отишъл. Та баба ми им гледала. Какво е казала не споделиха, но казаха, че е познала и всичко което им е предрекла се случило. За бездетието ги посъветвала да си дадат година почивка, през която година да си припомнят защо са се взели и да го ударят на романтика и живот и едва след една година да почнат нови опити за бебе. Поискали да и платят, но тя категорично отказала. След препирни по въпроса казала, че ако искат могат да я почерпят кутийка локум. Много обичаше локум моята баба. А на изпроводяк им набрала домати и краставици от градината да си направят салата. Само след 7-8 месеца жената забременяла, а след първото дете добила и второ както баба ми предсказала. Хората говореха с такава топлота и благодарност за баба ми без да знаят, че съм нейна внучка... Ами слушах, слушах и се разревах... Ревнах от радост, че я споменават, от гордост, че съм нейна внучка и... Моята баба беше Магьосница с голяма душа. Това е ниво според мен.
И се замислям... Тя учила в румънско училище само няколко години, хабер нямаше от психология, а за Пратчет не е и чувала, за главознанието му да не говорим. Но въпреки всичко е разбрала, че тези хора ще се сдобият с дете едва като се успокоят и спрат да мислят за проблема, затова и им е казала да си дадат година почивка.
Solomon:
Quote Цеци_Вихронрав ()И се замислям... Тя учила в румънско училище само няколко години, хабер нямаше от психология, а за Пратчет не е и чувала, за главознанието му да не говорим. Но въпреки всичко е разбрала, че тези хора ще се сдобият с дете едва като се успокоят и спрат да мислят за проблема, затова и им е казала да си дадат година почивка.Доста интересно, няма как да е просто съвпадение, аз не вярвам на съвпадения.
Еми нали ''Да се учи магия, това не е просто да се изнасят лекции. "Ученикът" (кавичките
са нарочно) не учи, а възприема магията. "Учителят"(кавичките са
нарочно) може само да помага, ако има такъв. Истинският учител по магия
са животът, природата, заобикалящият свят. ''. Значи няма нужда да е учила нещо.
А баба ти учила ли те е на нещо ?
П.С. И нашата съседка гледа на боб, но не съм чувал да е познала каквото и да е било.
Цеци_Вихронрав:
Основните ми познания за магията са от баба ми и прабаба ми. В този форум успях да си обясня научно и рационално какво и защо мога, а и научих и продължавам да уча нови неща.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия