Отворена дискусия > МАГИЯ

за какви цели използвате магията?

<< < (6/6)

tattul:
cottonleaves, накара ме да се разсмея с глас... Но всъщност тази тема с образованието е дълга, подтискаща и болезнена. В момента висше завършват много неграмотни хора, които мястото им не е там. Правят го само за натрупан брой точки самочувствие и защото така трябва или пък така им се е паднало. Висшето образование не трябва да служи като компенсация за липсата на умствен багаж. Но в момента в голяма степен е така. В даден момент не става без него. Но децата излизат объркани още от училище , защото там нищо не им предлагат. ....

Цеци_Вихронрав:
cottonleaves, идеята ми е не да направя синът си вишист, а да го накарам да се квалифицира в нещо. Винаги съм казвала, че висшето образование предполага едни знания, но не ги гарантира. Аз самата съм със средно образование, но съм се постарала да се квалифицирам, макар и само в търговията. Това ме влече - това правя... А него вече го освободиха от работа след 4 дена по 13 часа труд, само защото попитал няма ли да подпише договор и без малко да не му платят. Добре, че съм с голяма уста и като вдигнах телефона...
 Говори с него днес, че трябва да намери това което го влече, което ще върши с удоволствие и да го направи своя професия. Надявам се да намери своето място.

Jokera:
Stela 75. казваш ..."Понякога изисквам наказание за лъжеца. Лошото е , че проклетия човек и след хиляди беди си остава лош- дори още по-злобен и проклет..
 и...просто да възстановя равновесието! "
 Моментите на равновесието са кратки. След дългата нощ идва ден. Утрото е равновесието. След слънчевия или дъждовен ден настъпва нощ. Миг на равновесие и нощ.
 Границата между двете се нарича Терминатор. Мисля, че е астрономически термин.
 Нека позволим на хората да бъдат различни. Ако няма "лоши'' хора, как ще разберем какво е "добро"?
 Ако всичко покрай нас е бяло, как ще разберем какво е черно, червено или зелено?
 А може би, тези "лоши'' хора имат някаква задача...
 Нали някой трябва да ни научи какво, как и защо не трябва да правим.
 А по темата: Ако аз някога започна да практикувам, бих го правил за да придобивам нови знания.
 Да намеря отговори на много въпроси на които все още нямам отговор.

Jokera:
Не Lia, не е необходимо нито да им падаш на нивото, нито да си тренираш търпението. Просто ги игнорираш. И те изчезват от твоя свят. Незнам разбираш ли какво имам впредвид?
 Не е необходимо да се справяш с тях. Игнорираш ги. Абсолютно си права, че няма лоши и добри, а има глупави и грамотни. Има и мързеливи и самовлюбени, което е по-лошо. Не е необходимо да се слиза на нивото на глупавия. Поне при мен се получава това с игнорирането. Непоносимоста към различните от теб е нещо нормално. Когато усетя такова различие просто се обръщам и тръгвам в друга посока. Ако ситуацията е такава, че тръгването е невъзможно опитвам се да вмъкна някой виц който изисква елемент на размисъл, усмихвам се и пак си тръгвам. Оставям ги да си "учат уроците" с някой друг.
 Дайства винаги. Е поне при мен.

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия