Отворена дискусия > СТИХИИ
Стихии - практически упражнения
LyLyth:
hembg, защо ти е да правиш това с човек?
Това по същество може да навреди доста на човека. Ако тръгваш да вършиш нещо подобно, добре е човекът да е наясно с намерението ти, целта на това и да бъде съгласен, защото така поема отговорността за последствия евентуални.
Принципно е възможно, резултатите могат да са изключително лоши и при най-добри намерения...
hembg:
Лилит , аз съм още нов в това ,целта на въпроса ми е да разбра къде са границите и до колко е възможна импровизацията и дали е възможно сам да си
направиш собствен ритуал без да нарушаваш качеството на магията.
Цеци_Вихронрав:
hembg, ритуалът не прави магията, ти я правиш. Съответно ако те влече можеш да си направиш какъвто си искаш ритуал. Аз лично използвам ритуалите за собствено удоволствие, ей така... Дами е весело. При магия нямам време да се занимавам с това. Моята баба правеше магия докато си вършеше къщната работа, защото нямаше кога друг път.И мен ме научи така. Магия правя докато се занимавам с нещо друго. По-ми е лесно...
LyLyth:
Имаше едно добро обяснение по въпроса ...
Границите са гъвкави, но ги има.
Импровизацията е възможна, ритуалът - също. Можеш да си го направиш и сам. Целта на всеки ритуал е да ти помогне да достигнеш до едно различно състояние на работа на съзнанието, в което логиката не е водещата.
theshadow:
LyLyth, а аз си предпочитам логиката да ми е водеща, че иначе не се знае знае ли се...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия