Отворена дискусия > СТИХИИ
Инвокация на елементите
Sirens87:
Благодаря за пояснението /.../ Беше ми полезно . :)
Morgana:
Когато човек опознава даден елемент и неговите кчаества, добре е да го прави обективно. Да, почти всички източници описват водата като студен елемент, но топлината или студът на останалите три елементи, съставляващи материята, зависят от наличието или липсата на огън към тях. Както знаем, самите елементи не са изолирани един от друг.
Затова е добре да разграничаваме техните качества и свойства и да не забравяме, че три от елементите са и катализатори на реакции, освен че са структуриращи материята...
Работата със стихиите е необходима и базова за окултизма въобще и далеч не се спира до вещерство и уика или паганизъм..
vannzuchi:
Аз съм леко объркана, защото от прочетеното стигам до извода, че въздухът е по- доминантен при мен. Това е плод на дългогодишното ми вярване, че съм свързана със стихията, защото неведнъж се случва повей да изникне от нищото, в следствие на мисъл за движението на въздуха.
От няколко дни ме тормози мисълта, че разумът ми взима контрол над емоциите. Днес се регистрирах в сайта и прочетох за стихията на интелекта. Но това изречение- " Хората, при които има недостиг на въздух откриват, че са твърде ангажирани с останалите. " , породи объркването ми, защото това чувство също ме тормози силно.
Въпросът ми е- Как мога да разбера дали въздухът при мен е много или липсващ? Как да го балансирам?
Evanina:
vannzuchi, за да балансираш, трябва често да използваш своята стихия.
Veleroth:
На скоро бях провал да призова елемента вода и това е нещо което съветвам всеки начинаещ да пробва и да се научи да прави понеже отваря врати за по-голямо развитие
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия