Отворена дискусия > СТИХИИ

Инвокация на елементите

<< < (3/5) > >>

coolest:
Aurelia, здравей! Мога ли да те попитам какво точно си пробвала и какви са ти резултатите?

Whiff:
Много малко ентусиазъм усещам за работа с елементите нещо.

Между другото, информацията публикувана от steisi мааалко е копирана от inchaos, но не виждам линк от къде е взета (нито към друг сайт, първоизточник, ако информацията от гореспоменатия е копирана, не съм наясно наистина кой е автор) Та... исках да го вметна като подробност.

Колкото до елементите, за сега работя основно с въздух и земя, на този етап огъня и водата са ми малко по-назад. Правил съм някоя-друга медитация с тях, смятам, че ми е още рано да задълбая в неща, които не са ми особено ясни (като огъня, например), но рано или късно и до там ще се стигне.

PAYMON:
аз ще пробвам с огън и земя....Added (03.Apr.2014, 7:58 AM)
---------------------------------------------
Вчера практикувах около 5 минути,визуализирах кладата,по късно през деня ме изби на творчество,незнам дали това е следствие от тази практика ,бях започнал едно стихотворение преди нялко дни но нещо се запънах и го оставих,но вчера ми дойде така да се каже вдъхновение....Практикувам на обяд днес също немисля да пропусна...Благодарско на steisi за практиките.
 Попринцип колко дни е добре да се практикуват подготвителните медитации преди да се премине по натам ?

Sirens87:
Смятам да пробвам упражнението с инвокацията на елемента Вода ... Но искам да попитам ако задържам елемента в себе си какви могат да са последствията ? Трябва ли да отваряме чакрите ?

Archeia:
Sirens87, смесваш нещата...по объркващ начин...

На първия ти въпрос - в текста е даден отговор:QuoteМожете да задържите и усвоите елемента. Със задържане на елементите ще
 напредвате по-бързо, ще осъзнаете как действа и как се усеща всеки от
 елементите и ще подобрите способността си за контрол над т тях, но
 помнете – това не е за всеки. По-добре да действате бавно и внимателно.
 Не пренебрегвайте здравия разум.

След 12-24 часа, седнете и медитирайте за кратко върху усещанията си, свързани с инвокацията на елемента вода.

Колкото повече напредвате, по-силно ще усещате студенината на водата.
 Трябва да се почувствате като леден блок. Адептите са в състояние да
 поддържат тялото си ледено студено дори и през най-горещите летни дни. Водният елемент може да предизвика депресия, така че е важно да се
 напредва бавно. Водата се използва при ритуалите, свързани с привличанеАз лично не съм съгласна с повечето постановки от текста за инвокациите - а и смятам източника за недостоверен и опорочен.

Личната ми практика опровергава в голяма степен част от написаното.

-------------
 Водата не е студен елемент.
 Тя служи за пренос, за хармонизиране...
 Дали ще е студена - зависи от /само/внушението.
 --------------
 Ако опознаваш елементите - самовнушението е пречка.
 Илюзия.
 ------------
 Като цяло - предложеният текст касае по-скоро медитативни практики.
 В хаоса ...е пълен хаос...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия