ОБСЪЖДАНЕ > СВОБОДНА ЗОНА
Трайна травма
listentothewild:
Трайна травма?! Има нещо такова... Но затова има и психолози - да ни помогнат да се отървем от тях.
За самата травма можеш да имаш ти вина, ако си оплескал нещо както казваш, но може да има и страничен човек, който е повлиял по една или друга причина.
И все пак остава спомена... Така знаеш какво да не допускаш отново и къде/с кого да внимаваш. Но определено, ако в живота присъства такава травма, трябва да се работи над нея.
feniks75:
Няма трайна травма ако си силен духом.Подаш ,ставаш и тръгваш.Гледаш напред -животът е движение.
listentothewild:
Феникс, искаш да ми кажеш, че съм слаба духом ли?
Има неща, които остават в теб и те променят. Когато аз разбрах, че съм стигнала до нещо такова, потърсих Сянка, който е уникален психолог и той ми помогна да разбера част от тези травми, да ги преодолея и да извлека от тях поука, може би така да го нарека. Но никой не е слаб духом просто защото е имал дадено преживяване, което е останало като травма.
Cernunnos:
Съгласен съм с Лисън. И аз си мислех, че съм много силен духом и заради това нищо не може да ме травмира... ама животът ми вкара такъв рязък шамар, че ми фръкнаха джапанките горе на блока! Две години не знаех къде се намирам. Сплескан сопол отвсякъде... Стъпах си на краката, но си остава белегът от травмата
listentothewild:
И даже не е нужно това да те сполети на години, в които можеш да осъзнаеш, че е "гръм от ясно небе", а може да се наслагва с години (от дете напр.) и да повлияе в доста сфери на различните "фази" от живота ти. Училище, приятели, любов, работа, та дори и загубата на домашен любимец (за обичащите) могат да "нанесат" своите последствия и в бъдеще. Вярно, така се градим като хора, но то си остава (макар и в кутийка в мозъка).
Cernunnos, П.С. Интересен ник... Какво значи, че аз таковата, блондинка съм си, наистина... :D
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия