ОБСЪЖДАНЕ > СВОБОДНА ЗОНА
Трайна травма
Libra777:
Ще се справиш, вярвам в теб. Силен си, ти също го знаеш! Колкото и голяма слабост да ти е един човек, ти все пак си силен... [fire]
Jadis:
--- Цитат на: Veleroth в 13 Декември 2020 22:08:57, Неделя ---
Има ли такова нещо като трайна травма?
Случвало ли ви се е, да сте направили една голяма глупост, която след това да ви боли и до ден днешен и да не знаете как да продължите напред, защото знаете, че не е края на дадената ситуация и това продължава, и не можете да сложете край на самата ситуация, защото сте твърде привързани?
--- Край на цитат ---
Според мен е неотработена травма. И да, мисля, всеки има такива неща, за които съжалява и не може да прости на себе си. Уж времето лекувало, но има ситуации, в които времето само усилва болката. За да се преодолее по-лесно си мисля, че човек трябва да дава повече, за да се балансира енергията. Пример - наранил си любим човек с твои действия или бездействия и това не ти дава мира. Започни да даваш повече любов и грижа, за да обърнеш ситуацията.
Veleroth:
Времето не лекува, просто свикваме да живеем с това, както свикваме да живеем и със загубата на хора, които сме обичали и вече не са между живите.
Jadis:
И празнината от загубата никой не може да я запълни...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия