Отворена дискусия > ДНЕВНИЦИ

Дневника на feniks75

<< < (16/58) > >>

feniks75:
Вчера ми се случи нещо странно и реших да го опиша.Моята колежка излезе в майчинство.Понеже е криза шефът реши да не назначава нов човек ,а да разхвърли нейните задължения върху всички други  във фирмата.За това всички получихме бонус по 100 лева до края на майчинството й.Бях описал 100 лв в сигила си ,но знам,че не ги получих от причинно следствените връзки/аз ги наричам опорни точки/ ,които бях заложил в моята магия.Как мислите дали това е чиста случайност или вселената търси решението движейки се по най-малкото съпротивление.

Цеци_Вихронрав:
Когато програмираш нещо не задавай причинно следствени връзки. Т.е. не казвай от къде точно искаш каквото там. Остави вселената да реши от къде да ти го даде. Като решиш от къде искаш нещо ти налагаш волята си над други хора, а това не е добра идея.

feniks75:
Ужас,ти направо ме обърка.Мислех,че при програмиране на събитието най важното са причинно-следствените връзки.Никога не съм налагал волята си над някого нито физически ,нито ментално.Просто фиксирам събития ,които могат да променят мнението/не е манипулация/ свободната воля е негова. [wizard]

Цеци_Вихронрав:
Не се шашкай! Идеята ми е, че като програмираш нещо, не трябва да казваш точно от къде да дойде.
Ето ти и пример:
Преди години исках миялна машина. Ама малка, за да я сложа на плота. Програмирах си я, видях точно къде ще я поставя и изстрелях желанието. Понеже трябва да се включи и действие си разчистих място за миялната. Само след седмица ми звъни бившият шеф и ми предлага да ми подари своята миялна, че си купили нова и голяма.Т.е. аз не програмирах ще си я купя ли или някой ще ми я даде, а просто къде ще я сложа.

feniks75:
Права си за последното при програмирането.Миялната събра ли се на посоченото от теб място,защото вселената някога се " забавлява" с нас.Привличаш кола ,а тя е без мотор,привличаш къща ,а тя без стълбища.За това за мен са важни  опорните точки .
1.Искам ли я
2.Трябва ли ми.
3.Какъв модел.
4.Какъм цвят.
5.Какъв двигател
6.Какво ше стане със старата кола.
7.Мога ли да си я позволя.
8.Как ще върви.
9.Ще е широка и ще събира много багаж.
10.Дали въобще ще ми трябва тази кола.
и т.н.
И естествено без действие не става.
Аз не програмирам как ще дойде или кой ще я купи/това е работа на вселената/ ,а как я карам.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия