Отворена дискусия > ТЪРСЯ ПОМОЩ
За един приятел питам
Ардрой:
Здравейте историята е дълга и обширна но ще съкратя до основни подробности, ако след това се наложи ще доизяснявам. Става дума за мой дългогодишен приятел. Преди години имаше проблеми със сърцето които дълго го мъчеха но претъря операция и най сетне висчко трябваше да е наред, за сълажение преди две години започна рязко да изпитва силни главоболия почти постоянно. решиха че може да са странични ефекти затова обиколи редица специалисти в продължение на година. всички го подлагаха на серия тестове и проби но не откриваха нищо и така бе препращан към следващия. ходи на терапии, ходи на странни процедури масажи и какво ли още не, но нищо. През последната година главоболията вече не са му основен фактор. по негови думи всяка сутрин след като се събуди започва да се чувства ужасно зле, отпаднал, апатичен и като в полу съществуващо състояние. Точния му цитат на ситуацията е "Просто съм свикнал да се чувствам така, ако до вчера съм бил ок и изведнъж днес изпадна в състоянието което съм от година не бих издържал." След като всички лекари вече са отписани от картинката започна консултации с психолози и отново нищо. Сега се консултира с психиатър и по преценка на лекаря може да започне на психиатрични медикаменти, (каквото и да значи това).
Въпроса ми е може ли да се направи нещо за подобря състоянието му. Препоръчайте ми каквото и да е стига да поправи нещата дори и на 10%. Доста близки сме през годините съм го виждал и депресиран и определено сега ситуацията не е такава иначе разговорите ни одавана щяха да са дали положителен резултат.
Цеци_Вихронрав:
Това главоболие което е постоянно е мигрена и трябва да се установи на какво се дължи. А мигрена може да се получи от много неща, на нервна почва, от синузит, от болен зъб или венци... Даже от неправилна захапка.
Накарай приятелят си да посети зъболекар.
--- Цитат на: Ардрой в 5 Май 2020 01:14:36, Вторник ---През последната година главоболията вече не са му основен фактор. по негови думи всяка сутрин след като се събуди започва да се чувства ужасно зле, отпаднал, апатичен и като в полу съществуващо състояние.
--- Край на цитат ---
Това си е депресия в чист вид и щом не е успял да се справи с помощта на психолог е логично да се премине към медикаментозно лечение.
Ардрой:
Посещавал е зъболерак. Въпросния приятел не живее в БГ и много много лекари са търсили какво причинява всичко. За съжаление го познавам много по дълбоко от това което успях да напиша, затова няма как да приема, че е депресия, но странично погледнато знам защо така видя нещата.
Цеци_Вихронрав:
И щом не е депресия какво е?
Ардрой:
Нямам идея. Но се чудех ако му препоръчам нещо за медитация, баланс над вътрешната енергия или подобно дали няма да му се отрази. Лекарите се грижат за физиката му, колкото и да не ми харесва психолозите ще се грижат за ума му. Иска ми се някак си да му помогна да се погрижи за своя вътрешен Аз и да балансира и енергията в себе си. За съжаление нямам познания около тази част, както споменах в друг пост основно съм насочен към таро. Препоръчах му основи на Liber Null На P.J. Carroll, но изглежда не е негова материя. Ако препоръчате по леко практическо упражнение ще съм адски благодарен.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия