Отворена дискусия > ТЪРСЯ ПОМОЩ
За един приятел питам
Цеци_Вихронрав:
--- Цитат на: Ардрой в 5 Май 2020 17:02:59, Вторник ---колкото и да не ми харесва психолозите ще се грижат за ума му.
--- Край на цитат ---
Защо за теб е проблем, че психолозите ще се грижат за психиката му? Искаш да го правиш ти ли?
А за медитацията... Не виждам защо трябва да учи основи на хаос магията при условие, че му трябва обикновена медитация за разтоварване на психиката.
Честно, от вчера се опитвам да те разбера и не ми се отдава. Уж те е грижа за приятеля ти, а отричаш, че е в депресия при условие, че той сам си казва, че се чувства апатичен и в полу съществуващо състояние. Това си е депресия в чист вид и всеки може да изпадне в един или друг етап от живота си. Не ти харесва, че се е обърнал към психолог за да си оправи депресията, а се опитваш да го цериш с магически практики, което си е бомба със закъснител и не само няма да му помогне, а със сигурност ще му навреди.юКойто и практикуващ маг да попиташ ще ти каже, че ако е в депресивно състояние или дори само да му е крив света за момента не се занимава с магически практики с цел лична безопасност.
Ардрой:
Добре започвам от начало. Просто не харесвам психолози. Думи като апатичен и в полу съществуващо състояние, той използва да опише физическото си усещане, странно си е. Няма как да е депресия никой депресиран човек няма желанието и силите да става всеки ден с идеята да мине през каквото се наложи за да се почувства добре физически. Не искам да го Церя :Д, Просто щом е готов на всичко искам да има достъп до всичко, щом е решил че за физическото си състояние ще се довери на психолог, смятам че мога да му предложа и други алтернативи. Нямам претенция за нищо освен да му предложа информация до която не е имал достъп и ми се иска да е възможно най безопасна. Медитацията за да разтовари ума му е ок но не му е ефективна. И все пак благодаря за опитите да разбереш какво се случва оценявам го. За да сме на чисто. Не искам да го лекувам, не го ревнувам, не се чувствам отхвърлен или застрашен от психолог, нямам отрицателен поглед над ситуацията му нямам негативни емоции към процедурите му. Просто искам да съм проводник до друг тип информация за него, която никой Лекар или психолог няма да му препоръча и искам да е безопасна това. Не търся нещо което да го оправи магически, искам да отвори ума си и за останалата част от света. Не сме изградени само от ум и тяло а цивилизования свят няма да му покаже вратата към останалото. Да аз мога с ритник да му отворя вратата към магията но невежеството ми ме прави по скоро опасен за него.
Цеци_Вихронрав:
--- Цитат на: Ардрой в 5 Май 2020 17:34:58, Вторник --- Няма как да е депресия никой депресиран човек няма желанието и силите да става всеки ден с идеята да мине през каквото се наложи за да се почувства добре физически.
--- Край на цитат ---
Категорично невярно. Аз освен вещица съм и обикновен човек и ми се е случвало на 2-3 пъти да изпадна в такава дълбока депресия, че съм се чувствала не просто наполовина жива, а по-скоро само съществуваща не жива. И понеже съм борбена натура съм се насилвала да потърся психолог, да изчета куп литература относно видовете депресия и да изляза от депресивното състояние. Следователно приятелят ти е борбен човек който няма да се остави депресията да го повали, а ще се бори със зъби и нокти да се оправи, което е похвално.
Колкото до:
--- Цитат на: Ардрой в 5 Май 2020 17:34:58, Вторник ---Просто искам да съм проводник до друг тип информация за него, която никой Лекар или психолог няма да му препоръча и искам да е безопасна това. Не търся нещо което да го оправи магически, искам да отвори ума си и за останалата част от света. Не сме изградени само от ум и тяло а цивилизования свят няма да му покаже вратата към останалото. Да аз мога с ритник да му отворя вратата към магията но невежеството ми ме прави по скоро опасен за него.
--- Край на цитат ---
Предложи му да гледа филма "Тайната"
http://www.videoclip.bg/watch/589304_tainata-the-secret-bg-audio-2-00-6-1-2
Дава алтернативен подход към житейските трудности и би му помогнал. Само докато е в това депресивно състояние не го карай да се занимава с магия. От магията до лудостта има само една крачка и ако човек не е уравновесен и спокоен може да я направи несъзнателно.
Ардрой:
Благодаря, че въпреки хаотичната ми мисъл ме разбра :Д. Мисля че си прав и найстина този филм ще му е подходящ. Ще дам обратна връзка веднага щом мога
Светлина:
Този приятел мерил ли си е сатурацията веднага след ставане?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия