Отворена дискусия > ДНЕВНИЦИ

Дневник на Llure

<< < (2/3) > >>

Solomon:

--- Цитат на: Llure в 19 Август 2019 17:39:54, Понеделник ---PS. Трябва да призная, че малко се страхувам от това, което беше написал Shadow за психичните разтройства и как можеш да се озовеш на "опасно място", където не различаваш реалността. Може би ще трябва да се консултирам по този въпрос... Искам да разбера дали този ми експириънс се дължи на автохипноза, на умора или нещо друго? Трябва ли да се избягва или насърчава подобно нещо?
--- Край на цитат ---

--- Цитат на: Llure в 19 Август 2019 17:39:54, Понеделник ---В обощение, много интересно за мен преживяване. Навярно е автохипноза?

--- Край на цитат ---
Най-вероятно изпадаш в автохипноза...мдам...
Стана ми интересно за този ти екпириънс...ще разкажеш ли ?

Llure:

--- Цитат на: Solomon в 19 Август 2019 19:11:42, Понеделник ---Liber MMM е само вид подготовка за съзнанието за навлизане в различни трансови състояния...в рамките на Liber MMM се тренират менталните ресурси, не е нужно да се опитваш да постигнеш магически транс - по-нататък има техники за това.
--- Край на цитат ---

А нали LIBER MMM означава магически транс, контрол над ума, метаморфоза - сметнах, че и магическия транс е в тази част. А метаморфозата също ли не се тренира? Изчетох материалите и действително няма обособена самостоятелна тема за това, но в тази част за контрол над ума е споменат магическият транс, наред с останалото, все едно е необходимо да се прави. Също се казва: "В състояние на магически транс се упражняват видовете концентрации." Което за мен значи, че първо трябва да съм в това "работно състояние на транс", за да мога да правя концентрациите. Същевременно Shadow казва, че този работен транс - явно в LIBER MMM - се свежда до състояние на медитация или автохипноза. Така че ми се строи, че трябва да се упражнява някакъв транс... Но не споря, само си разсъждавам защо съм останала с такова впечатлнение.

Благодаря за разясненията и относно сигилите! [ok]

--- Цитат на: Solomon в 19 Август 2019 19:15:18, Понеделник ---
--- Цитат на: Llure в 19 Август 2019 17:39:54, Понеделник --- Най-вероятно изпадаш в автохипноза...мдам... Стана ми интересно за този ти екпириънс...ще разкажеш ли ?
--- Край на цитат ---

--- Край на цитат ---

Може би не съм се изразила правилно. Под "този експириънс" нямах предвид, че съм на границата да се изпържа в илюзии за астрала, разни митични същества или подобни. Имах предвид експириънса по време на последното упражнение, който описвам по-горе, което явно е автохипноза. Или за нея имаш предвид да разкажа още нещо?

Solomon:
Да, в Liber MMM, "магическият транс" се свежда само до медитация или автохипноза...
За метаморфозата - трябва да отворя книгата за да кажа дали Карол в заглавието е имал предвид метаморфозата като упражнение или като цяло ( Великото дело - превръщане на обикновеното съзнание в магическо такова)...това - само в случай, че те бърка защо магическият транс и метаморфозата са споменати в заглавието, тъй като не се борави с магическия транс...
Можеш да упражняваш метаморфозата в края на всяка една практика за контрол над ума...
Иначе - практиките не са едно към едно с писанките на Карол, понеже при него има неясни термини, измислици и т.н...

Solomon:

--- Цитат на: Llure в 19 Август 2019 23:00:42, Понеделник ---Може би не съм се изразила правилно. Под "този експириънс" нямах предвид, че съм на границата да се изпържа в илюзии за астрала, разни митични същества или подобни. Имах предвид експириънса по време на последното упражнение, който описвам по-горе, което явно е автохипноза. Или за нея имаш предвид да разкажа още нещо?
--- Край на цитат ---
Аз не съм те разбрал както трябва ( изчетох поста съвсем набързо ).
При занимания с автохипноза трябва да се внимава и винаги да се помни каква е реалността - тоест да не забравяш, че си в трансово състояние и всичко, което изживяваш е продукт на твоето въображение/фантазия. С практиките с ОС също трябва много да се внимава...
Имал съм такъв случай на объркване, в който в будно състояние си внуших, че сънувам...и последствията от това секундно объркване въобще не бяха приятни...
Причините за такова объркване при мене, най-вероятно са били прекомерен стрес, умора...

Llure:
Гадаене

Преди месец си купих Таро - колодата на Уейт. Преминах през запознаването с двете аркани. Не съм медитирала по отделно върху всяка карта, но реших да свикна с картите и те с мен, като ги държа близо до леглото си. Така осъществихме духовна връзка.  [yes] [haha] 

Както и да е, тогава още не бях регистрирана тук и започнах да чета материали из интернет за начините за работа с картите. За себе си тогава стигнах до заключението, че трябва да разчитам на интуицията си и смятах, че резултатите от гадаенето не са нищо повече от способността на самата мен да си отговоря на въпросите, които задавам.

Като за начало почнах с една техника с три карти, която видях във видео в youtube. Задавам въпрос, чийто отговор следва да е "да" или "не". Избирам по желан от мен начин три карти, като първата показва отговора на въпроса - тук значение има дали картата е обърната или в права позиция. След това се взема втората карта, която дава разяснения за съзнателната интерпретация на проблема/въпроса. Третата карта пък дава представа за някакви скрити, несъзнавани причини да се получи този отговор на въпроса, като може да подхвърли нещо и за бъдещо развитие.

Така в няколко последователни дни задавах въпроси и получих отговори, като си водих дневник. Самите въпроси са без значение, само ще уточня, че се отнасяха до проблеми в отношенията с човек, с който имах като цяло позитивни взаимоотношения, но действията му в определен момент бяха в разрез с моето мнение как трябва да се отработи ситуацията. Един от въпросите ми засягаше уместността на моето поведение, а другите - неговите мотиви и поведение. Е, получих отговори, някои от които не ми харесаха особено. Тогава реших, че с моята неопитност едва ли бих могла да получа адекватни отговори, пък и защото не ми се нравеха напълно, реших да ги игнорирам и да проверя как стоят нещата в личен разговор. Е, можеше да си спестя негативните емоции от трудния разговор, защото всички отговори, които получих от картите, се оказаха вярни. Това много ме изненада, защото в използвания метод отговорът зависи от позицията на картата - ако е в изправено положение, отговорът е "да", а ако е обърнато - "не". Тоест, няма как да интерпретирам позицията в желана от мен посока или според най-вероятното развитие на нещата.
Може просто да се е получило съвпадение, но пък какво... [blink]

От началото на упражненията по Хаос магия ми не съм работила с картите. Навярно ще започна от утре, пък да видим дали ще имам добри резултати.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия