Отворена дискусия > ДНЕВНИЦИ

Дневник на Llure

<< < (3/3)

Llure:
Със сигурност нещата, които бях искала по време на онази ми автохипноза не се случиха. Мисля, че трябва да са били твърде "големи", а едно - че би следвало да почна с малки неща, и второ - че си еспериментирах просто.

EDIT: Shadow пише, че в състояние на автохипноза се достъпва само до собственото съзнание е такъв транс не се ползва за магически цели. Дотук добре - изглежда, че в моето състояние на автохипноза няма смисъл да си бърборя някакви неща, които искам, защото няма как да се случат в магически смисъл. Но аз се питам друго: ако например намерението ни е да постигнем нещо лично, да променим нещо малко в себе си, да се справим с някаква моментна трудност в работата и т.н., тогава мърморенето на себе си в състояние на автохипноза няма ли да има ефект? Окей, това може да не е магия, но един вид не си ли внушаваме да направим това, което е наше намерение? Само се чудя...

По отношение на гадаенето, използвах вчера картите. По принцип съм чела, че не бива да се задават едни и същи въпроси, освен ако няма промяна в обстоятелствата. Търсих отговори на някои нови въпроси, но и на предходни - в светлината на сегашната ситуация (която ми се стори променена). Отговора на един от въпросите беше същия, на друг се различаваше, а третия въпрос беше нов, така че... Предполагам, че във времето ще се разкрият нещата. Разбира се, водя си записки за всичко, което получавам като резултат. Не ми се иска да го описвам тук, а по-скоро да коментирам прогреса си. Мисля, че не отделям нужното внимание на картите като цяло.

Упражнявам техниките за контрол над мисълта всеки ден, а тази вечер ще пробвам да заредя сигил най-накрая. Хареса ми това, което Соломон беше направил - да заяви намерение да напредва по-бързо в магическата практика. Направих нещо подобно, само че се отнася до усвояване на знания, които да са ми полезни за кариерното развитие. По-късно ще кача снимка.
Не зная дали трябва само по един сигил да се  на упражнение? От една страна, дали би ми стигнала енергията за повече, а от друга - имам много силна зрителна памет и няма как да забравя кой за какво е. Макар че четох, че това не е задължителен компонент, просто не трябва да мислиш за него след това, за да не започнеш с когнитивния дисонанс... Ще опиша какво съм направила по-късно.

theshadow:

--- Цитат ---По отношение на гадаенето, използвах вчера картите. По принцип съм чела, че не бива да се задават едни и същи въпроси, освен ако няма промяна в обстоятелствата.
--- Край на цитат ---

Може да се задават едни и същи въпроси колкото трябва, понеже няма съдба и нищо не е предопределено. Т.е. винаги, когато задаваш въпрос, ще имаш нещо, което се е променило, дори да не знаеш какво точно се е променило. Дали обаче основната линия на развитие на събитията ще се промени, зависи от много неща. Тя (основната линия на развитие на събитията) може да се промени, а може и да не се промени...

Опитвай се да не задаваш въпроси, на които има 50% възможност за налучкване. В смисъл, избягвай въпроси, на които отговорът е Да или Не. Така ще избегнеш някои заблуди.

По това-

--- Цитат ---Дотук добре - изглежда, че в моето състояние на автохипноза няма смисъл да си бърборя някакви неща, които искам, защото няма как да се случат в магически смисъл. Но аз се питам друго: ако например намерението ни е да постигнем нещо лично, да променим нещо малко в себе си, да се справим с някаква моментна трудност в работата и т.н., тогава мърморенето на себе си в състояние на автохипноза няма ли да има ефект? Окей, това може да не е магия, но един вид не си ли внушаваме да направим това, което е наше намерение? Само се чудя...
--- Край на цитат ---

Това вече е опитано от Фройд, който решил някога навремето да провери дали хипнозата (автохипнозата) няма да помогнат да се промени нещо лично (малко, голямо - каквото дойде)... Пробвал... Крайният резултат не е на хубаво, понеже психиката не е машина, изпълняваща команди без да пострада от това... Таковата... Изводът е, че не е безопасно за психиката да се принуждава човек под автохипноза да прави разни неща... А иначе за можене - то може, но е насилие, за което се плаща неизгодна цена от психиката...

За сигилите... Питаш следното-

--- Цитат ---Не зная дали трябва само по един сигил да се  на упражнение? От една страна, дали би ми стигнала енергията за повече, а от друга - имам много силна зрителна памет и няма как да забравя кой за какво е. Макар че четох, че това не е задължителен компонент, просто не трябва да мислиш за него след това, за да не започнеш с когнитивния дисонанс...
--- Край на цитат ---

Не ми звучи като добра идея да се затрупваш в сигили... Ако имаш добра памет, може и да не използваш хартия, а да сътвориш сгила в ума си и да го ползваш така, без да го забравяш (докато паметта ти не реши сама да се освободи от спомена)...

Llure:
Здравейте,

предварително искам да кажа, че в следващата една седмица ще се огранича само до медитация и никакви друг занимания от практикума, тъй като имам лични проблеми. Прецених, че в момента не мога да мисля много трезво или да се концентрирам, затова ще си дам време да се стабилизирам.

Благодаря на Shadow за разясненията.

Само ще вмъкна нещо, че по отношение на следното:

--- Цитат на: theshadow в 23 Август 2019 14:59:42, Петък ---
Не ми звучи като добра идея да се затрупваш в сигили... Ако имаш добра памет, може и да не използваш хартия, а да сътвориш сгила в ума си и да го ползваш така, без да го забравяш (докато паметта ти не реши сама да се освободи от спомена)...

--- Край на цитат ---

Засега не съм се затрупвала със сигили определено, просто частта със забравянето ме притесняваше. Може би след още практика ще пробвам това със сътворяването в ума. Май съм далече още от това, но ще споделям опит по-натам.

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия