ОБСЪЖДАНЕ > СВОБОДНА ЗОНА

Външен вид и характер

<< < (3/4) > >>

Libra777:
listentothewild, напълно си разбрала идеята на темата, а и освен това успя да обясниш с нагледни примери точно това, което аз имах предвид... На едно мнение сме  [yes]

posleden:
През очите и гласа минава магията. Добрите гени и трудът на предците определят физиката и интелигентността.
Красотата е многоизмерна, физическата е преходна, тази на духа зависи от начина на живот. Може и една искра да добавим...

theshadow:
Нарича се невербална комуникация... Така и не ми остана време да я обясня поне накратко... Не означава, че хората са някакви заради външния им вид... Не...

Това е най-първичният и древен начин на общуване, който всеки ползва несъзнателно, а такива като мен, които са го учили в университета (или от други места)- и съзнателно...

Идва от дълбока древност, от времето преди хората да си развият говора като средство за комуникация... Невербална комуникация ще рече, че не се ползват думи... Неща са, които се правят несъзнателно, улавят се в болшинството случаи също несъзнателно...

Но пак отбелязвам, че невербалната комуникация не трябва да се бърка с връзка между външен вид и характер... До тук посочените от всички вас примери касаят не външен вид, а само невербална комуникация... Това е едното...

Другото, което посочвате, са комплексите... Те са подробно описани от Адлер, от К. Хорни... Също нямат връзка с външния вид...

Но е възможно, когато човек е комплексиран, това да доведе отново до подаването на сигнали от невербална комуникация към околните... Или и на вербални...

Но няма начин да погледнете човек във физиономията или тялото и да кажете за някого примерно:

"Има кафяви очи, остър нос и тънки устни, та сега, затворете го в затвора, таковата значи, вчера е очистил 20 души, само защото такава му е физиономията...."

Правени са много изследвания да се установи има или не връзка между външен вид и характер... Няма връзка... Такъв е крайният резултат от тях...

Solomon:

--- Цитат на: theshadow в  6 Май 2019 07:49:44, Понеделник ---Но пак отбелязвам, че невербалната комуникация не трябва да се бърка с връзка между външен вид и характер... До тук посочените от всички вас примери касаят не външен вид, а само невербална комуникация... Това е едното...

Другото, което посочвате, са комплексите... Те са подробно описани от Адлер, от К. Хорни... Също нямат връзка с външния вид...

Но е възможно, когато човек е комплексиран, това да доведе отново до подаването на сигнали от невербална комуникация към околните... Или и на вербални...
--- Край на цитат ---
Ясно, таковата...

Libra777:
Ако съм те разбрала правилно, то това, поради което си правим извода "Изписана му е злобата/добрината/подлостта на лицето" са всъщност не чертите на лицето, а мимиките, които образуват многото малки мускулчета като резултат от дадена емоция, а пък като една емоция присъства твърде често, ние започваме да я окачествяваме като черта на лицето и затова бъркаме понятията... А пък то си е част от невербалната комуникация... Така ли е?  [unsure]

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия