Отворена дискусия > МАГИЯ
Здравейте, много хора ми казват че имам дарба. Дайте съвет...
Цеци_Вихронрав:
Не искам да се хваля, но... Всъщност не само се хваля, но и съм горда, че съм част от този форум. [taunt]
Преди да го намеря четох книги, пробвах ритуали и нищо, ама нищо не действаше. В същото време баба ми и прабаба ми (лека им пръст) си бяха един вид селски вещици, гадаеха, баеха и лекуваха и нещата които знаех от тях си действаха. Бях стигнала до момента в който си мислех дали пък в интернет пространството няма само шарлатани?!? И попаднах на този форум... Тук Сянка и Майселф ми показаха не само действащи практики, но и ми обясниха по научен път защо действат. Тук разбрах, че магията е наука (Вещица произлиза от Вещ - знаещ) и пак тук успях да разбера защо наученото от бабите ми действа безотказно.
А ти не се притеснявай какво пишеш. Ние вярно по някога сме малко резки, да не кажа груби, но когато навлезеш в магията и след това срещнеш някой поддал се на глупостите на някой шарлатанин и сам ще изгрубееш в първият момент преди да осъзнаеш, че ти самият също в началото си се подвеждал по шарлатани. :)
Предметна магия няма!!! Възможно е маг да ползва вещи или ритуали като един вид патерица, за да влезе по-лесно в нужното му трансово състояние, но магът прави магията, а не вещите или ритуала. Затова и на теб никой ритуал няма да ти свърши работа, защото той няма да те доведе до състоянието в което да направиш магия. Не за друго, но ти нямаш основата.
То е като... Все едно никога да не си влизал в басейн, да не можеш да плуваш и само по описанията на някой как да движиш ръце и крака да се хвърлиш в най-дълбокото. Не само, че няма да заплуваш, но и рискуваш да се удавиш ако няма кой да те спаси.
Ние затова имаме и заключени секции, защото не можем да допуснем някой без основни познания по управление на енергията да прави практиките описани там. В заключените ни секции има практики които са опасни ако не знаеш какво правиш и ако нямаш предварителна подготовка.
Магията си е труден занаят и иска много учене. Аз съм на 48г., практикувам от около 10 годишна (бабите ми ме учеха) и продължавам да уча. А напоследък ръчкам Соломон да ми помага, защото той се оказа много бързовъзприемащ и напредва с невероятна скорост. Та докато го учех аз, сега ме учи той. Затова и Сянка (админът ни) често казва, че тук всеки се учи от всеки. Днес си ученик, а утре може да си учител. ;)
Solomon:
Не мога да добавя нищо съществено към казаното от Цеци - каза ти какво да правиш. И аз съм имал паник атаки. Ако отново получиш такава паник атака, просто дишай дълбоко, но не до пръсване, а умерено дълбоко на около 70% от капацитета на белите дробове. Можеш да броиш докато дишаш и да гледаш вдишванията и издишванията да са на равни интервали...даже може да издишваш леко по-плавно и само малко повечко, за да предотвратиш хипервентилиране. През това време мисли само за дишането си и брой интервалите на ум. Другото, което можеш да направиш е през това време да хванеш някакъв предмет и опипвайки го да усещаш повърхността му (ключове например) и да се съсредоточиш само върху това...( по същия начин действа и припомнянето на даден аромат или вдишването му.....имаше и други такива, но в момента не се сещам...)...и така...
*Цеци, ще те изям [wizard] ....таковата...*
Цеци_Вихронрав:
--- Цитат на: Solomon в 6 Март 2019 22:34:21, Сряда ---*Цеци, ще те изям [wizard] ....таковата...*
--- Край на цитат ---
Ти направи една магия за бързи доходи или за нечакани пари да ми дойдат до утре. :)
Сега съм набарала едни медитативни музики със мантри, други без мантри и на всичко отгоре се слушат тихичко на слушалки докато спиш. Предният път ми подействаха добре и даже ми се отвори възможност да изкарам мъничко парички (колкото за джобни), та сега лягам и ги подмятам пак...
Libra777:
Ще ги споделиш ли тези музики? :::)
Solomon:
--- Цитат на: Цеци_Вихронрав в 6 Март 2019 22:42:48, Сряда ---
--- Цитат на: Solomon в 6 Март 2019 22:34:21, Сряда ---*Цеци, ще те изям [wizard] ....таковата...*
--- Край на цитат ---
Ти направи една магия за бързи доходи или за нечакани пари да ми дойдат до утре. :)
--- Край на цитат ---
Добре, добре... [victory]
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия