Отворена дискусия > ТЪРСЯ ПОМОЩ
Тарся най добрия Маг
Цеци_Вихронрав:
Pit, хубаво е, че обичаш котки и винаги си имал, но никога до сега не си искал прошка от тази която е била жертвана. И прошката трябва да се поиска от теб който си потомък на знахарката, а не от маг.
Не се пиша за силна магьосница при все, че и баба ми и прабаба ми бяха такива и съм се учила от тях. Но се обзалагам, че зная повече от другите за котешката магия. Котките и без обучение са по-силни магове от хората и когато някой убие котка му се връща до девето коляно.
Комшия на село като дете бесил котки на един бор във кметството и след години на същият двор последователно се обесили и майка му и баща му. Жена му след време едва не се обеси и тя на същия бор, но я видели комшии и я спасили. Аз бях дете тогава и си спомням как баба ми го накара да измоли прошка от душите на котките, за да излезе жена му от депресията и да не посегне пак да се беси. Той измоли прошка и даде обет пред същият този бор, че повече няма да посегне над котка. От тогава обаче комшията има страх от котки. Купува гранули, храни ги, не ги гони от двора си, но и не ги докосва защото знае какво им е причинявал като дете и се страхува да не го прокълнат пак.
Аз пък от тогава разпитвам и събирам информация за котешката магия. Според баба ми ако котка те прокълне ще страдаш и ти и родът ти до девето коляно и докато котката не ти прости и господ няма да го направи.
Аз обичам животните и смятам, че те са по-добри от нас хората и изпадам в ужас когато чуя за насилие над животно. Затова се радвам, че поне котките могат с магията си да отмъстят на насилниците си.
Преди десетина години с комшийката под нас отглеждахме в двора няколко котки. Държахме прозорците на мазите отворени, за да могат гадинките да влизат свободно и хем да са на топло зимата, хем да ловят мишки. Един комшия от съседна къща решил, че котките му пречат защото ходели и в неговият двор и ги отровил. Умряха в ръцете ни животинките една по една. Опитах да ги спася, но ветеринаря каза, че за отрова цяр няма. Нямаш идея колко плаках и клех да му се връща тъпкано докато гадинките се мъчиха. И моите клетви я са хванали-я не, но котешките хванаха. Само след година майка му идва да ми се жалва, че къщата им пълна с мишки и да иска една от домашните ми котки да им излови мишките. Отказах и, и и казах, че син и сам си е навлякъл котешко проклятие и аз няма да им помогна. Не, че не мога - не искам...
От тогава плъх ухапа детенцето му и месеци наред лежа по болници заразено с нещо си от плъха. Той самия при работа с препарати се натровил и той лежа дълго в болница. Наскоро научих, че сестра му която живее в чужбина се натровила с гъби и едва я спасили. И това няма да спре докато той или някой от рода му не измоли прошка от душите на отровените котки. Аз обаче няма да им го кажа, защото това бяха котките които аз гледах и храних, но и да бяха други котки... Не ми понася такава жестокост към животните и дори сега докато пиша се задавям в сълзите си. Хора които убиват животни без причина трябва да си платят с лихвите. Ако след време видя някой от потомците на комшията, че обича котки може и да помогна, но до тогава ще стоя и ще наблюдавам как страдат той и семейството му и си плащат греха.
Та мисълта ми е, че не ти трябва силен маг, а прошка от душата на обесената котка. Щом обичаш котки ще можеш от сърце да заплачеш заради мъките на погубената котка и да се помолиш. Това е достатъчно.
Не те карам да ми вярваш, просто го направи и като искаш продължавай да търсиш най-добрия маг. Аз знам обаче, че направиш ли го нещата ще ти потръгнат.
posleden:
Тъжна история!
pit:
Добре Тя не убива котката в нашия имот!!!! а предизвшква поройни даждове!!! Защо някой ще хварля шепа стотинки ( почернели стойали някаде???) и да донася кости от гробище? Правено е с Ритуал и с Ритуал трябва да се исчисти! Почти няма литеретура....Както всяка професия и тук си има майстори...kак то казах Аз ще исчистя но не с леките форми!!! Ако знаеш метод сподели? Eдно време намерих за восоколеене направих си помогна. Питах може ли магията да се самосахранява тоес да те кара да мислиш или невярваш в нея Соломон не отговори Младежа кой то ми даваше съвети с метла с светена вода може само да слуша...,Последния чуствам че знае но си малчи естествено няма нищо без пари [umnik]
Цеци_Вихронрав:
Първо ритуал магия не прави. Магията е управление на енергия и ритуалите се ползват да може магът да влезе в нужното трансово състояние, за да работи.
Стотинки... Аз системно хвърлям жълти стотинки когато остана без пари в някоя градинка с наричането "Колкото стотинки посадя, толкова левчета да набера.". Това е безобидно наричане за берекет.
А магията не може да се самосъхранява и да ти внушава, че нямаш пък да имаш. Ще ти копирам мой пост от друга тема преди години, за да опитам да го обясня разбираемо.
"Защо родово проклятие няма, а всъщност действа...
Първо магията е енергийно въздействие върху някой или нещо. Е няма човек който да има толкова енергия в излишък, че да въздейства върху цял род в продължение на поколения - физически е невъзможно. Можеш да въздействаш върху някого или група хора за кратко, но до там и след това ще трябва сериозно да поработиш върху възстановяването на собствената си енергия.
От друга страна действа безотказно понеже ние хората сме суеверни и склонни да си самовнушаваме какво ли не. Любимата ми героиня на Тери Пратчет- Есме Вихронрав казва нещо от сорта: "Защо да го кълна, ако няма да ме чие?!"... Съответно като прокълнеш (пожелаеш нещо лошо) някого той ако е с по-лабилна психика и суеверен всяка неприятност ще я свързва с клетвата ти. От там насетне ще се сдуха тотално понеже нали е "прокълнат" и ще стане "магнит" за всякакви неприятности. И цялата работа не защото действително му е въздействано да страда, а той сам се е програмирал в следствие на вярата му в проклятието. Един вид... Като вярваш, че си под въздействие на проклятие то ти не се бориш понеже си убеден, че не обстоятелствата, а проклятието е виновно за проблемите ти. В същото време ходиш със вид на жертва и всеки започва да се държи с теб като жертва и...
И ето ти глупаво суеверие което действа, не защото е възможно, а поради самовнушение..."
Та каквато и да е била тази врачка или баячка в рода ти тя не е сред живите и няма как да въздейства върху теб или имота. Единствено убийството на котката може да причинява смърт в продължение на поколения докато не се поиска прошка. Това нямам идея защо става, но котките са мистични животни и предполагам връзката им с природата е много силна и сигурно от там идва нещо.
Като искаш направи восъколеене и на имота щом ти помага, но мисля, че е излишно.
И всъщност ти така и не обясни какво точно става с този имот, че мислиш, че още е омагьосан. Разбрах само, че ремонтите ти продължават дълго и още не са довършени. Това, че не си случил на майстори не е магия. По празниците бях със приятели които хвърлиха 16 000 да изолират и измажат две стаи и майстора ги прави тея двете стаи 8 месеца. Понеже съм от семейство на строители се втрещих, първо им е взел безумно много пари и второ за 8 месеца хората къща вдигат, а тоя пишмян майстор само две стаи е изолирал и измазал. Според мен тоя майстор е за съд...
Та какво точно се случва с теб и имота ти, че мислиш, че проклятието още действа?
Цеци_Вихронрав:
Колкото до това:
--- Цитат на: pit в 10 Януари 2019 01:29:39, Четвъртък ---Младежа кой то ми даваше съвети с метла с светена вода може само да слуша...,Последния чуствам че знае но си малчи естествено няма нищо без пари [umnik]
--- Край на цитат ---
Никой в нашият форум не взема пари за гадаене, разваляне или каквото и да било свързано с магията. Помагаме на всеки на добра воля, а ако не можем да помогнем си казваме.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия