Отворена дискусия > ТЪРСЯ ПОМОЩ
Искам най силната магия за любов
Цеци_Вихронрав:
Ако лицето А след куп опити не е намерило половинката си Б, то лицето А е вдигнало много летвата... [taunt]
Сега сериозно... Когато аз си търсех половинка освен, че направих програмиране (без да конкретизирам даден човек) започнах и да действам. Т.е. след програмирането задължително си трябва действие. Моите действия се сведоха до това да спра да спя по диагонал на леглото и да направя място на очакваната половинка. Поопразних и част от гардероба да си има място за дрехите. И започнах да работя над себе си. Последното го сведох до там да съм ведра и усмихната и на работа и у дома. И нямаше и месец мисля и се оказа, че един от клиентите ми (работех в магазин) който познавам от близо 3 години ме харесва. В първият момент не бях особено очарована... Той тих, кротък, а аз съм вихронрава и шумна, но пък реших, че една авантюра няма да ми се отрази зле. И уж авантюра пък сме заедно вече 10 години и не бих го заменила за никой друг.
Е... Докато се напаснем трябваха много компромиси и от двете страни, но се получи.
На сегашното поколение проблема му е, че нещо не им се правят компромиси и нямат търпение. В момента в който нещо не се разберат с половинката си и се разделят точно защото никой не е склонен на компромиси.
asa:
--- Цитат на: Цеци_Вихронрав в 9 Декември 2018 23:51:49, Неделя ---Ако лицето А след куп опити не е намерило половинката си Б, то лицето А е вдигнало много летвата... [taunt]
Сега сериозно... Когато аз си търсех половинка освен, че направих програмиране (без да конкретизирам даден човек) започнах и да действам. Т.е. след програмирането задължително си трябва действие. Моите действия се сведоха до това да спра да спя по диагонал на леглото и да направя място на очакваната половинка. Поопразних и част от гардероба да си има място за дрехите. И започнах да работя над себе си. Последното го сведох до там да съм ведра и усмихната и на работа и у дома. И нямаше и месец мисля и се оказа, че един от клиентите ми (работех в магазин) който познавам от близо 3 години ме харесва. В първият момент не бях особено очарована... Той тих, кротък, а аз съм вихронрава и шумна, но пък реших, че една авантюра няма да ми се отрази зле. И уж авантюра пък сме заедно вече 10 години и не бих го заменила за никой друг.
Е... Докато се напаснем трябваха много компромиси и от двете страни, но се получи.
На сегашното поколение проблема му е, че нещо не им се правят компромиси и нямат търпение. В момента в който нещо не се разберат с половинката си и се разделят точно защото никой не е склонен на компромиси.
--- Край на цитат ---
Да хипотезата за летвата е вярна. Но все пак А си има стойност и да се сключи сделка много под пазара е най-малкото несправедливо. [yu] [yu]
Цеци_Вихронрав:
--- Цитат на: asa в 10 Декември 2018 21:44:16, Понеделник ---Но все пак А си има стойност и да се сключи сделка много под пазара е най-малкото несправедливо.
--- Край на цитат ---
Според мен си трябва компромиси и от двете страни.
herox:
--- Цитат на: Цеци_Вихронрав в 9 Декември 2018 23:51:49, Неделя ---Ако лицето А след куп опити не е намерило половинката си Б, то лицето А е вдигнало много летвата... [taunt]
--- Край на цитат ---
На сегашното поколение според мен проблема му е липсата на ценности и западното влияние(по скоро криворазбраното такова).
Цеци_Вихронрав:
Има млади хора с изградена ценностна система, но са малко за съжаление. Покрай криворазбраната ни демокрация обществото стана консуматорско и сега те гледат не колко си умен, добър и човечен, а колко си богат и какви връзки имаш. Отделно младите не искат да полагат усилия, а чакат всичко да им дойде на готово и по възможност добре опаковано. Съответно при първият проблем в една връзка ( а то проблеми винаги се появяват) предпочитат вместо да положат усилия да го решат, да се разделят.
Напоследък се нагледах на млади жени дето поживяла с един - родила му дете, после поживяла с друг - родила и на него и сега с трети и бременна и от него... А една такава се питаше защо първия не искал да си я прибере обратно, ми тя нали му признала, че много сгрешила като го зарязала и родила от друг?! И понеже съм директна я питам съгласна ли ще е тоя първия да я прибере отново, но да и връчи и едно дете което е направил на друга и да си ги гледат трички? Отговорът беше "Ама от къде на къде ще гледам чуждо дете?", аз пък съответно питах "Ами, кифло, той защо тогава да гледа детето дето си родила от друг?" и кифлата се разсърди... И въпросните кифли дето на всеки му цвъкат по едно дете, иначе хитри... Деца раждат само на мъже с повечко пари, че да имат после от къде да дърпат...
Което ме подсеща, че наскоро коментираме темата за консуматорското ни общество и комерсиалните кифли и син ми ми казва, че те за това още няма сериозна приятелка. Едната го харесвала, но искала гадже с Ауди пък той си купи Пасат, другата го зарязала защото той все бил на работа и вечер често уморен, третата го питала ако заживеят заедно аз и баща му щели ли сме да им купим къща... И като го слушах и ме втресе... И все пак има и млади хора за свят и не губя надежда...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия