Аз не бих ползвала магия. Не само защото ме е страх. Но да, страх ме е, да. Считам, че нещата и събитията си имат ред и не е ОК да се намесвам в него. Поне аз не бих искала, не бих съдила, ако някой друг иска.
Много ми е интересно как работи това нещо. Както ми е интересно как работи човешката психика, как работи мотивацията, НЛП, в негативен план - как човек сам се блокира по чисто прагматичен път, не енергиен. И как прагматичния се съчетава с енергийния.
Интересни са ми МНОГО различните вярвания на други култури. Как хората вярват, че ако си имлантираш жива костенурка в корема, тя ще се направи неуязвим за куршуми. Това не е спекулация от моя страна, наскоро мой познат (африканец, образован, програмист) ми го сподели. Не го питах как се имплантира костенурка в тяло. Нито как диша животинката. Нито какво се случва, ако те застрелят в главата. Интересна ми е вярата. В този конкретен случай и липсата на критично мислене. Но само за твърде .. "гранични" неща...
Такива работи. Отплеснах се.
Много се надявам да не обиждам някого със скептицизма си, ако така звуча!

Самият факт че съм тук, означава, че не съм така скептична.
В едно съм сигурна - каквато и сила да имам или да придобия, няма да я ползвам в нечий ущърб. Съм в такава ситуация в цивилен вариант, не злоупотребявам. И в този случай не от страх(който го има с магиите), а защото не е добре да се злоупотребява с хората

И защото когато един печели нещо, друг го губи. Било то работа, мъж, пари или каквото и да било.
П. п. Ох, звуча вероятно като поредната "Любопитка"