Автор Тема: "Мястото"  (Прочетена 915 пъти)

Неактивен Nicky-Biosfera

 • Специален достъп
 • Newbie
 • *****
 • Публикации: 27
 • Karma: +10/-0
 • Не искам да вярвам, искам да Знам !
  • Профил
"Мястото"
« -: 10 Октомври 2017 23:22:10, Вторник »
Advertisement
Единственито място където мога да споделя този случай, без да се притеснявам е тук, и го правя ;)
Значи преди мноого години /та до днес/ установих че много често в съзнанието ми изниква пейзаж, какъвто реално никога не съм виждал. Един и същ, и без промяна. Така имах време да го осмисля, и дори предварително да си наумя на какво да обърна внимание като изникне отново. Винаги го виждам от едно място и гледна точка, от хълм с борова гора, а под хълма сграда. Винаги сезонът си е късна пролет, и вятърът лек бриз, без промяна в интензитета. Мога да направя само няколко крачки, и съм бос, и чувствам игличките на боровете, и ситни камъчета. Абсолютно реалистично !!!
Времето в което този образ изниква е винаги около пет минути. Опитвах да сляза до сградата, но не се получава. Както казах, с пети чувствам земята, и аромата, и лекия вятър, но сам не мога да се видя, да си видя ръцете или краката. Толкова пъти виждам това място, че мозъкът ми почти го е приел за реално. Отбелязвам си че явно посещавам един и същи момент в дадено място многократно, винаги е едно и също. Като да въртиш момент от филм. Та чуденката ми е дали е спомен от ранното детство, който не съм запомнил в спомените, макар осезанията да са го отразили... Или от минал живот , ако приемем теорията за прераждането... Или момент от бъдещето за който да внимавам, макар лично аз да смятам че бъдещето не би трябвало да съществува, защото не се е случило. Или просто мозъкът ми е "забил" на създаден по негови асоциации образ... !? Не че ми е проблем, просто ми е странно. Ами ако един ден наистина видя това място, какво да направя , освен че ще се развълнувам ! Не знам в случая въпрос ли задавам или просто споделям, но...все едно ! Исках да го споделя , но на стандартните хора ако им кажа подобно нещо ще ми подарят жълта книжка с разбираща въздишка и поклащане на глава. А този форум е празник на нестандартното мислене, и ми е радост че открих това място. Някак ми е като ... "вкъщи"  ;)

Неактивен Цеци_Вихронрав

 • Обсебена
 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 9829
 • Karma: +85/-0
  • Профил
Re: "Мястото"
« Отговор #1 -: 11 Октомври 2017 05:12:17, Сряда »
Еникор, предполагам тази картина идва в ума ти когато си буден - нещо като непоръчана медитация. А в какъв момент идва? Когато си напрегнат или когато си спокоен, или щастлив... И когато тази картина те споходи как ти действа, успокоява ли те или те напряга?
Когато съм под голям стрес и на път да блокирам ми се появява картина на борова гора и усещам осезаемо мириса на боровата смола, което ме успокоява. След това картината изчезва и мога да реагирам адекватно на стреса. Но за разлика от теб нямам други усещания, т.е. не усещам нищо друго освен аромата на смолата и не съм пробвала да се движа из гората или каквото и да било. Просто в момента съм толкова блокирала, че не ми идва на ума да пробвам каквото и да било. Предполагам, че точно тази картина ми изниква в ума, защото обичам борове и мириса на смола.
При теб това може да е картина от детството или пък да ти предстои да видиш това място. Нещо не вярвам на минали и бъдещи животи, прераждане и т.н., но пък вярвам в ясновидството.

Или момент от бъдещето за който да внимавам, макар лично аз да смятам че бъдещето не би трябвало да съществува, защото не се е случило.

Вярно, че бъдещето още не съществува, но при наличие на ясновидство се вижда една от възможните реалности. Т.е. ако седна да ти гадая ще видя какво би могло да ти се случи ако продължаваш да живееш по начина по който го правиш и до сега. От там насетне ти можеш ако решиш, че това което ти предстои не ти харесва да го промениш като промениш и поведението си с което променяш причинно-следствените връзки. Та нищо чудно това да е картина от бъдещето ти. А това как да се държиш ако попаднеш на това място и дали трябва да внимаваш?! Как се чувастваш когато изникне в ума ти, освен, че опитваш да го разгледаш? Там някъде е отговора...
"Кат тасманийски дявол си в устата."
 Последен

Неактивен Nicky-Biosfera

 • Специален достъп
 • Newbie
 • *****
 • Публикации: 27
 • Karma: +10/-0
 • Не искам да вярвам, искам да Знам !
  • Профил
Re: "Мястото"
« Отговор #2 -: 11 Октомври 2017 10:33:00, Сряда »
Да, когато съм буден, но съм полегнал, или седнал. Т.е, когато не върша нещо активно. ! Но като емоция не ме напряга, стресира, или отпуска. По-скоро ме кара да изпитвам непознато вълнение. Като когато се сблъскваме с непознати или нелогични неща. Защото не търся нарочно това място с мисъл за релакс, или от страх някакъв. Появява се в съзнанието ни като миг от паралелен свят , без цикличност във времето, и със истински усещания , звуци, и аромати. Обичам борови гори, но ако търсех релакс в  тяхното извикване, бих си представил мощните смърчове и борове на майка Родопа, защото максимализма усилва крайното усещане. Но тук са едни мижави борчета по 3-4 метра.. По релефа съдя че е по -скоро хълм, но далеч не е планина. И сградата е една особена, не е планинска архитектура, а прилича по цвят и форма на стара ж.п. гара, но едва ли е, че линия няма , или поне не съм забелязал. Като се появи пак ще обърна внимание. Ами,Цеци, сигурен съм че обяснението е
простичко, но засега поне за мен е странно усещане ! За бъдещето си права, до определен момент ясновидците могат да прозрат ,защото според нашето вчера+нашето днес се създава предопределеност. И хора с изразени сензитиви биха могли да видят неслучили се още събития. Но аз не мога като тези хора. Все пак ще ако видя това място в реала със сигурност ще му обърна специално внимание. Явно нещо ще се очаква да направя. А ако не го видя, ще го формулирам като шега на фантазията и усещанията ми. Но все пак с печат "Странна"  шега ;)