Отворена дискусия > ТЪРСЯ ПОМОЩ

Моля да ми препоръчате книги или други източници на информация!

<< < (2/5) > >>

High Priestess:
Благодаря за отговорите, мили хора!  Все пак отнякъде се започва :)

Как се управлява енергията? Защо се необходими билки, части от животни и какви ли не неща, за да се направи? Как се определят нещата, необходими за магия? За всяка ширина те са твръде специфични (например утроба от сепия надали в Централна Африка или по планините се намира). Как се предпазваме от влияние? Как да разбере, че има нещо направено? Какви са характеристиките на различните култури? Докъде може да се влияе? В средновековната история има и описания на съживяване на мъртви хора, превръщане в животни и летене с метли, което твърде вероятно не е вярно. Какви са последиците за всяка една от страните? Къде в цялата картинка е религията? Доколко чрез нея може да се противодейства или предпазва човек? Това са на прима виста някои въпроси, но имам и още хиляди вероятно.
С тези въпроси не искам да ви провокирам да ме ограмотявате, не съм така нахална, просто споделям произволни насоки на това, което искам да разбера.

Соломон, благодаря за предложеното заглавие! :)

--- Цитат на: posleden в 22 Октомври 2017 15:00:17, Неделя ---Що се касае за неправенето на магии, май само само знаещите са се самоограничили. Останалият свят не е спирал.

--- Край на цитат ---
Не разбрах какво означава това :)

Може ли да споделите мнение за тази книга?

Цеци_Вихронрав:

--- Цитат на: High Priestess в 22 Октомври 2017 20:45:06, Неделя ---Как се управлява енергията? Защо се необходими билки, части от животни и какви ли не неща, за да се направи? Как се определят нещата, необходими за магия?
--- Край на цитат ---
Да започна с първият ти въпрос.
Как се управлява енергия?
Как движиш крайниците си? Как правиш каквото и да е? Като впрегнеш собствената си енергия и я насочиш, нали? :)
Другото... билки, части от животни и т.н. са фолклор. Магия не се прави с ритуали и предмети, а предимно с насочване на енергия.
Почети из свободна зона темите за магия и ще ти стане по-ясно. А колкото до билките, те са предшествали съвременните лекарства и няма лошо да се ползват за илач, но задължително след консултация с лекар.

posleden:

--- Цитат на: High Priestess в 22 Октомври 2017 20:45:06, Неделя ---Не разбрах какво означава това 

--- Край на цитат ---
Това означава, че всеки използва възможностите на своят мозък, генетично наследство и физически  капацитет за да комуникира и моделира околния свят на енергийно ниво. Без да е обучен и да осъзнава това. Съответно - да помага и да вреди на себе си и  на околното пространство. В момента, в който човек осъзнае че може и влияе - следва избор на позиция. Тя рядко е балансираща, за жалост.

posleden:
Ние считаме, че сме върхът на хранителната верига в този свят. Вероятно не е така. Потребяваме материално и енергийно всичко що е около нас. Включително хора и близки родственици. :)

High Priestess:
Благодаря ви много за отговорите!  :)
Наистина го оценявам, оценявам и това, че сте доронамерени!  :)  (липсва ми един емотикон с прегръдка)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия