Отворена дискусия > ТЪРСЯ ПОМОЩ
Моля да ми препоръчате книги или други източници на информация!
Solomon:
:)
А ти защо се интересуваш от магия ?
Цеци_Вихронрав:
High Priestess, ти за какво би ползвала магия?
High Priestess:
Аз не бих ползвала магия. Не само защото ме е страх. Но да, страх ме е, да. Считам, че нещата и събитията си имат ред и не е ОК да се намесвам в него. Поне аз не бих искала, не бих съдила, ако някой друг иска.
Много ми е интересно как работи това нещо. Както ми е интересно как работи човешката психика, как работи мотивацията, НЛП, в негативен план - как човек сам се блокира по чисто прагматичен път, не енергиен. И как прагматичния се съчетава с енергийния.
Интересни са ми МНОГО различните вярвания на други култури. Как хората вярват, че ако си имлантираш жива костенурка в корема, тя ще се направи неуязвим за куршуми. Това не е спекулация от моя страна, наскоро мой познат (африканец, образован, програмист) ми го сподели. Не го питах как се имплантира костенурка в тяло. Нито как диша животинката. Нито какво се случва, ако те застрелят в главата. Интересна ми е вярата. В този конкретен случай и липсата на критично мислене. Но само за твърде .. "гранични" неща...
Такива работи. Отплеснах се.
Много се надявам да не обиждам някого със скептицизма си, ако така звуча! :) Самият факт че съм тук, означава, че не съм така скептична.
В едно съм сигурна - каквато и сила да имам или да придобия, няма да я ползвам в нечий ущърб. Съм в такава ситуация в цивилен вариант, не злоупотребявам. И в този случай не от страх(който го има с магиите), а защото не е добре да се злоупотребява с хората :) И защото когато един печели нещо, друг го губи. Било то работа, мъж, пари или каквото и да било.
П. п. Ох, звуча вероятно като поредната "Любопитка" :-[
High Priestess:
Замислих се... може би отговорих твърде прибързано и емоционално. Бих ползвала. Веднага се сещам, че бих дала всичко от себе си, за да "отключа" потенциала, какъвто и да е той, на децата ми. Да им дам сила да изровят от себе си мотивация. Борбеност. Хъс. Енергия. Упоритост. Истинско приятелство. Отдаденост. Това са неща, които и като майка правя, с обикновените методи: насочване, въпроси, съвети, споделяне на добри практики (без съксес сторита, че те са отчайващо тъпи и нереалистични!). Бих искала да ги предпазя, не дай си Боже, от лоши влияния - наркотици, алкохоизъм, не от жени. Жените сами ще си ги преодоляват, имат си своите уроци да си научат.
Хм, сигурно и още неща ще се сетя :)
Цеци_Вихронрав:
Това с костенурката предполагам става въпрос само за корубата. Само ми идва на ума, че вместо да убива горкото гадинче може със същият успех да си имплантира щит.
--- Цитат на: High Priestess в 22 Октомври 2017 22:32:29, Неделя --- Както ми е интересно как работи човешката психика, как работи мотивацията, НЛП, в негативен план - как човек сам се блокира по чисто прагматичен път, не енергиен. И как прагматичния се съчетава с енергийния.
--- Край на цитат ---
Тези ти въпроси са по-скоро в сферата на психологията и там админа е спец, не на магията, макар, че и в магията се ползва много психология.
Ама ще опитам все пак да обясня с някой и друг пример.
8г. бях женена за мъж който ежедневно ми набиваше в главата колко съм грозна, проста и за нищо не ставам. И тъй като нали старите хора казват, че повториш ли една лъжа 100 пъти тя минава за истина и за мен тея твърдения станаха истина. След като се разведох започнах работа по морето и шефът ми в един момент ме попита защо при условие, че работя за трима, умна съм и съм красива си нямам грам самочувствие? Е, познай, защо нямах? :) След толкова приказки как за нищо не ставам бях блокирала сама себе си.
Друг пример... Покрай приказки, фолклор и фентъзи филми всеки малко или много е суеверен, а любимата ми героиня на Тери Пратчет има един лаф: "Защо да го кълна, ако няма да ме чуе?". И от там ако някой в яда си "прокълне" някого да падне и се осакати примерно е напълно нормално тоя някой при първото спъване да реши, че клетвата вече действа. :)
Никога не съм правила зловредна магия понеже не ми се е налагало, но само факта, че се занимавам с магия кара околните да внимават с мен. :)
Колкото до това да отключиш потенциала на децата си... Ами не ти трябва магия. Просто ги подкрепяй и ги учи.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия