Отворена дискусия > ТЪРСЯ ПОМОЩ
Моля да ми препоръчате книги или други източници на информация!
High Priestess:
Здравейте, нова съм във форума и въобще в темата за магията :D . Тепърва ми предстои да се ограмотявам. Моля да ми препоръчате книги, от които да се образовам. На пазара и в нета има тонове литература, но нямам идея коя е наистина надеждна, затова се допитвам до по-вещите :)
Не желая да правя магии, не ме интересува практическата страна на нещата, по-скоро каква е същността на магията. Не знам дали съм ясна, но тъй като тепърва ще прохождам, вероятно още не знам какво искам и очаквам. Но всякаква информация би ми била полезна. Интересувам се и от Африканска и Индианска магия, пак от познавателната страна. (на Кастанеда не съм фен)
Ползвам български и английски, руски по-слабо, но се справям (от старото поколение съм)
Благодаря предварително, мили хора! :)
Solomon:
Здравей ! Първоначално и аз имах голям мерак да чета окултни книги...добре че беше The Shadow да ми каже, че от тях няма да извлека нищо полезно, защото са пълни с глупости...пълни са с глупости, защото са писани за пари...ей тъй да има какво хората да купуват и да се залъгват с нереалности...
Мисля, че книгата на Питър Карол ''Liber Null & Psychonaut: An introduction to Chaos Magic'' най-добре отразява с какви елементи се борави в магията...и то не само в определена магическа система, а изобщо в магията. :) Save
posleden:
--- Цитат на: High Priestess в 22 Октомври 2017 12:20:38, Неделя ---(от старото поколение съм)
--- Край на цитат ---
8) тъкмо навреме!
posleden:
Що се касае за неправенето на магии, май само само знаещите са се самоограничили. Останалият свят не е спирал.
П.С. Горенаписаното може и да не е вярно. ;D
Цеци_Вихронрав:
--- Цитат на: High Priestess в 22 Октомври 2017 12:20:38, Неделя ---по-скоро каква е същността на магията.
--- Край на цитат ---
Същността на магията е управление на енергия и най-вече собствената си.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия