ОБСЪЖДАНЕ > СВОБОДНА ЗОНА

ЩО Е ТО ЖЕРТВА?

<< < (8/11) > >>

listentothewild:
Цеци_Вихронрав, е тоя път не позна.  И все пак не отричам, че е забавно. 

Solomon, избрах го с идеята, че... за мен дивото е свободата, виталността, лудите решения, интуицията вътре в мен. Дивото, това са прекрасни местенца, животинки, огън, въздух, вода, земя, небе, слънце, любов... И като събереш всичко и го прибереш в сърцето си се получава така, че чувайки дивото, чуваш себе си. 

Solomon:
Прекрасно

listentothewild:
Свободна вещерска вечер... Та, чета си и размишлявам.

Спомням си... Имах една приятелка преди - точно такава жертва и манипулаторка. Докато бяхме в добри отношения все се жалваше колко е изтормозена от живота, какво си лошо нещо и се случило и т.н. Хората я виждаха бяла и добра, съжаляваха я и... След време тя успяваше да им върне за добротата. Както обичам да казвам - няма ненаказано добро.
Въпросната госпожица омота и мен. Благодарение на нея скъсах отношенията с близък човек, в последствие това започна да се случва и с други хора. Замислих се, поразрових се назад и... М-да! Светна ми лампичката... Късно, ама се радвам, че все пак светна. Известно време я наблюдавах и започнах да виждам как използва какви ли не причини от минало и настояще (все тя невинна и наскърбена), за да печели хората на своя страна. После им объркваше нещо в живота и се радваше да си страдат заедно. Е, и до днес не мога да разбера що за жертва е това, но и се радвам, че вече не е покрай мен.
Благодарение на този случай се замислих, че това с жертвата е някаква фалшива маска, която при това, ако не я наместиш правилно, може много бързо да падне. Гледайки нея, разбрах, че не искам един ден да гледат мен така! От тогава се стремя да си сбъдвам нещата, които искам, но и да не се случи... То се старая да не влизам в ролята на мъченица, която е много изтормозена от живота и все нещо не и е наред (защото хората така и така направили).

Друг е въпроса, че аз не успях да и покажа, че действията и са неправилни. Просто приключих всякакви приятелски взаимоотношения с нея. А като попаднем на такива хора - как трябва да действаме? Прекалената предпазливост си мисля, че отпада...

theshadow:
Лисън- някои хора така и не се научават да бъдат коректни... Като срещнеш такъв типаж- просто го отстраняваш от приятелския си кръг... Такива хора, които са некоректни, или си намират за приятели накрая същите некоректници като тях самите и си страдат заедно, правейки се взаимно на диви и на щастливи, или са сред самотните хора по този свят, но по причина, че сами си го причиняват това с поведението си и то редовно- аха да си намерят приятели и като се покажат какви са и в един момент остават отново сами...

listentothewild:
Така е, Сянка. Единствения начин да предпазим собствения си живот от такива типажи е да ги избягваме. С оглед на ситуацията преди и след... В момента - приятелите са ми повече, нервите - по-малко. :::)

Но, ей ти на, пуста доброта. На някой му се случило нещо лошо (някога си), вкопчи се в теб като кърлеж да ти се жалва колко е нещастен и върви се отървавай после. Да вземат да измислят една ваксина против такива хора, че доста станаха.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия