ОБСЪЖДАНЕ > СВОБОДНА ЗОНА
ЩО Е ТО ЖЕРТВА?
theshadow:
В самото жалване няма нищо лошо- човешкият живот е така устроен, че на всеки може да се случи нещо лошо и да поиска да се оплаче някому, за да му олекне, че е разбран.... Проблемът е не жалването, а когато онзи, който се жалва, няма реално намерение да си реши проблема или търси не точно да се ожали, а едни други неща, например незаслужено внимание или да направи така, че да има скарали се хора...
listentothewild:
Сянка, може и да не е по темата, но пък ще бъде от полза според мен. Моето любопитство винаги надделява и...
Какво правим с хората, които са пълна противоположност на жалващите се? Онези - тихите, които никога не споделят какво им е, какво са преживяли, за какво копнеят. Струва ми се, че те са рядкост, но все пак не е лесно общуването с тях.
theshadow:
Това са по-затворени хора... И там няма много какво да се направи...
listentothewild:
Именно - затворени хора.
Имам една единствена практика с тях. Научила съм, че щом не си казват с добро, почват да говорят като ги изкараш извън нерви. Ама и това не ми прилича на добро решение, а и не ми харесва...
posleden:
Затворените хора проговарят когато решат, след като са те избрали. Докосни сърцето им и им дай време да повярват. :)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия