Quote Solomon (

)
ако направиш услуга на някой, който те е наранил или ти е направил мръсно, той ще се чувства супер неловко ?
Правила съм го. И повярвай ми ако човекът отсреща има съвест и е добър по душа просто идва и се извинява. Ако обаче е бездушен егоист се хвали на ляво и на дясно как той ме мачка, а аз му правя добро.
Имала съм случаи когато с някой при първа среща не се харесваме, но сме си давали шанс да се опознаем и в последствие сме ставали приятели, но това са единични случаи.
За отмъщението обаче говорихме.
Ако някой ме е наранил и злоупотребил с доверието ми много, аз може в един момент и да простя, но никога повече няма да му се доверя. Като да простя имам впредвид да се откажа от отмъщение. Но ако някой навреди на мой приятел, тогава няма място за прошка. Връщам си го с лихвите... После след време отново и отново и... Зла съм!
Имах преди време приятел и колега (лека му пръст) който казваше, че никой няма право да му бара приятелите. Ако някой от приятелите му навреди на друг, то тоя другият да му каже и той сам ще си накаже приятеля, но друг няма право да му бара приятелите... Много грубо и примитивно, но... Аз съм на същото мнение. Дали защото животът ми е бил тежък и много пъти съм оцелявала само благодарение на приятелите си, но за мен те са моето богатство и мога в огъня да вляза за тях.
А и ние хората колкото и да се изживяваме на духовно извисени сме малко или много материалисти. Съответно всеки пази своето и когато посегнат на него го брани. Та и аз когато посегнат на моето ставам отмъстителна.