Отворена дискусия > ШАМАНИЗЪМ

Свързване с животното на силата

<< < (2/14) > >>

LyLyth:
Да, права си, пропуснах този момент.
 Когато потънах в тази медитация пред мен се разкри следната картина:
 Седях на ръба на висока скала. Бях спокойна и отпусната. Зад гърба ми имаше гора – с вековни дървета. Огромни, иглолистни дървета. Пред и под мен се разкриваше невероятна гледка – водопади, борове, лиани, бях на много висока скала, сякаш на върха на планина, а всичко пред мен беше зелено и пълно с живот. Докато седях и чаках към мен да се приближат животни, чух орел. Беше белоглав орел. Поисках да погледна през очите му и в този миг се озовах високо, много високо. Усещах вятъра, виждах всичко под мен, можех да приближавам картината и да я отдалечавам, сякаш гледах през бинокъл. Беше усещане за абсолютна свобода и независимост.
 Когато се върнах на скалата, започнаха да се приближават всякакви животни. Това, което дойде измежду тях, бе рис. Красив, кафеникав рис. Станах и тръгнах с него през гората. Светлината едва се процеждаше с красиви лъчи, дърветата бяха доста високи, не виждах върха им. Вървях, а рисът ме следваше редом. В един миг видях как направих скок напред и станах рис. Прекъснах практиката до тук.
 И друг път съм правила динамична медитация. Отново бе рис.

 След малко ще изкарам информация за тях. Като я преведа, ще я сложа.

LyLyth:
Рисът е символ на изгубената магия и окултното знание. Той е пазител на тайните и по-важното на знанието за Тайните. Лечителската сила на риса е много специфичен вид ясновидство. Ако силата му е концентрирана у вас, вие ще имате умствена картина за всичко свързано с човека и тайните, които той пази. Ще можете да видите страховете на хората, лъжите им, самозаблудите им. Никога не говорете за тези прозрения, простo си ги знайте. С риса като животно на силата хората ще споделят тайните си с вас. Те ще се чувстват уверени с вас, сигурни и вие уж случайно ще откривате онова, което знаете за тях, независимо дали искате или не. Нужно е да внимавате да не изгубите доверието им. Внимателно подбирайте и използвайте думите си. Силата и мълчанието трябва да вървят заедно. Не бива да злоупотребявате с тайните, които научавате. Вслушвайте се във Висшия си водач.
 Рисът е майстор на виждането през солидни обекти и в душите на хората. Той обаче е обречен на самота и на велики дела. Рисът е изключително тих, но когато заговори, трябва да слушате. Научава ви да се вслушвате потблизо в сърцето си. По природа са игриви, обичат да лудуват всеки ден и да превръщат живота в празник. Той символизира нуждата от баланс между работата и забавлението. Това, което вършите, трябва да бъде забавно за вас. Рисът е и загадъчен и страстен. Познава силата на думите и магическите отвари. Със силата на думите си може да създава магически разтвори, както и да задейства ритуали. Той е духовен лечител. Инстинктите му са изключтелно прецизни, затова той символизира необходимостта да вярвате във вашите собствени инстинкти.

 Даровете на орела включват наблюдателност, дълбока памет, връзка с духовния свят и Вселената. Той е защитник, а също така символизира мъдростта, просветлението, способността да се гледа мащабно/глобално на картината, умението за съсредоточаване и фокусиране върху дейтайлите, магия, опит, честност, изобретателност, способност да се използват мъдро различни възможности, смелост и др.
 В американската култура на индианците символизира вестителят, който се появява тогава, когато трябва да получим важно съобщение от събитията и обстоятелствата около нас или от онези, които влизат в живота ни. Необходимо е да бъдем внимателни за онова, което стои скрито в съобщението и което можем да пренебрегваме или игнорираме. Това може да бъде и накякъв талант, който не сме разкрили и/или не използваме. Би могло да бъде и внезапна помощ от Вселената. Поради това, че съществуват различни видове орли, затова и съобщенията са различни.
 Орелът е защитник и наблюдател на въздуха. Той държи ключа към високите нива на съзнанието. Дава ни умения да събудм нашата наблюдателност. Той символизира и това, че животът ви ще бъде изпълнен с много отговорност, заради това, че трябва да виждате генерализирано картината на живота. Ще ви даде възможност да боравите с поличби и съобщения от света на духовете. Една от способностите на всички видове орли е умението им грациозно да се движат между видимата и невидимата реалност, наслаждавайки се едновременно и на двете. Тяхното обострено зрение ги предпазва от опасности и дава на хората пророчески умения. Дарява ги и с добър аналитичен ум, както и с добри ловни* умения. Той преследва плячката си и да предотвратява умело опитите й да се измйкне, а когато тя бъде хваната, разчленява тялото й с острия си клюн. Това му дава уменията да преследва желаната цел докрай. Също показва лидерски умения, но и самота, дистанцираност, изолираност от другите, издигане над тривиалното.

хеката:
При мен нещата протекоха така:
 Изчаках всички да заспят и запалих пет бели свещи. Направих кръг от дванадесет полускъпоценни камъка.
 Затворих очи и усещането за преминаване през фуния се появи.
 Отзовах се както обикновено в пещерата през чийто вход виждам слънчевата светлина.
 Тръгнах на там и излязох на полянката където ме чакаше моя тигър.
 Той лежеше на тревата вперил поглед  към входа на пещерата и ме чакаше. Винаги ме чака,много рядко не е там.
 Когато ме видя стана и дойде при мен. Отърка се в мен и започна да мърка,той легна в краката ми и аз седнах до него.
 Тигъра ми гледаше към гората,а аз лежах сложила глава на тялото му слушах как мърка. Мъркането сякаш ме кордисваше.
 Онзи звук който наподобява "Р"резонира в мен и предизвиква въртеливо завихряне между сърцето е слънчевия сплит,което винаги ме стабилизира сякаш.
 В един момент тигъра стана неспокоен. Сякаш всеки мускул в тялото му се напрегна,но не стана от мястото си. Просто спря да мърка и това ме накара да се изправя до седнало положение. Огледах се и се отпуснах,затворих очи и позволих на инстинктите ме да открият източника на напрежение.
 Усетих го като привличане. Отворих очи ,обърнах се на запад и го видях... Голям кафяв бухал. 
 Двамата с моя тигър гледах ме в една посока. Към бухала.
 Бухала беше голям,кафяв и огромните му очи се взираха в мен. После се обърна и погледна тигъра.
 Тигъра започна да мърка и бухала разпери криле литна към нас. Аз подадох рака и той кацна.
 Усетих тежестта му,той пристъпи от единя крак на другия и избуха един път.
 Огледах се,в гората беше сумрак. Бухала разпери крила и отлетя,а тигъра ме гледаше право в очите.
 Беше време да се връщам. Станах и тръгнах към пещерата. Тигъра ме последва до входа. Аз положих ръка на главата му,той притвори очи и леко захапа ръката ми.
 Аз клекнах до него,гушнах го,наврях си главата в меката му козина,целунах го,станах и влязох в пещерата без да се обръщам. Преди да навляза във енергийната фуния усетих че тигъра не сваля поглед от мен. Сякаш някой ме изпраща сигурен че ще се върна пак.
 Минах през фунията и се отзовах Тук-Сега,на средата на кръга от камъни. Свещите бяха изгорели до средата.
 Тигър и Бухал.
 Това са моите животни пазители.

 Тази медитация, я направих много кратно преди да напиша тези редове.

Цеци_Вихронрав:
Все се каня да допиша практиката си и не остава време. Направих още няколко пъти медитацията с моите животни на силата. Свързах се със всяко едно от тях, почувствах го... Ето смисълът който видях аз.
 Гарванът е символ на мистичното, на магията в суров вид. Докато го гледах в очите имах усещането, че цялото познание на вселената е събрано в него. Обикновено като ме заграчат гарги до час ми се случва нещо хубаво за което съм мечтала.
 Змиите, са символ на познанието на човешката душа. Онова дълбоко познание което ти позволява да разграничиш добро и зло. Почувствах ги като защита обгърнали тялото ми. Някак ми внушаваха, че винаги ще ми помагат да различавам приятеля от врага.
 Вълкът... С него се знаем отдавна... Още като дете когато изпадна в трудна ситуация, се усамотявах някъде, изпадах в медитативно състояние и глутницата ме повеждаше на някъде. Чувствах как бягам с вълците през гората - самата аз вълк... Сега е друго... Сега аз съм водача на глутницата. Вълкът е силата и яростта. Свързвам го с отмъщение, с наказание, с агресия. В същото време е и символ на свобода - свободата да избираш.
 Май малко не ми съвпадат усещанията за моите животни с общоприетото за тях, но така ги чувствам.

LyLyth:
хеката, 
 Супер е... Това е шаманското пътуване в света на духовете (долния свят).
 Събота ще съм свободна, предполагам, ще сложа значението на тигъра и бухала.
 Цеци, супер е това, което правиш - доверявайки се на собствените си усещания за връзката ти с тези животни и за техния символизм. Това е същината, другото не е от значение. Само това, което чувстваш ти, което виждаш ти.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия