Отворена дискусия > ТЪРСЯ ПОМОЩ

Молба за съвет

<< < (4/17) > >>

Цеци_Вихронрав:
Огледало, Лилит учи точно за психолог и съветът и мисля, че беше правилен. Аз самата скоро излязох от едно депресивно състояние и то с помощта на  много добър психолог.
 И докато бях в това състояние имах нужда само от спокойствие и от разговори с психолога си. А приятелите ми в желанието си да ми помогнат само ме натоварваха допълнително. Накрая се наложи да ги помоля да ми дадат време да бъда сама. И... се оправих.
 Така, че щом приятелката ти е посетила специалист, за теб остава само да я оставиш на спокойствие. Ако тя има нужда от теб, ще те потърси. Иначе тя може да не смее да ти каже, че иска да се усамоти за известно време и да и навредиш без да искаш.

огледало:
Да-точно, не искам да й навредя несъзнателно
 Аз не съм от досадните-сега само тя ме търси и главно само я слушам
 Но нали затова са приятелите-в тежък момент да са до теб
 Тя няма проблем с емоциите-така да го кажа
 Симптомите са чисто физически, но пък при мисълта, че може да получи криза-изпада в паника и точно тогава получава криза

Цеци_Вихронрав:
Ами като те търси, добре. Но само я изслушвай, не и давай други съвети. Тя трябва да си слуша психолога или психиатъра (каквото е избрала).
 В депресивно състояние само специалиста помага - никой друг.

огледало:
И при двамата ходи
 Да, думи едва ли мога да измисля правилните, но пък можем да правим нещо развлекателно или...де да знам? Спорт?
 За момента й казвам само, че ще се оправи, че много хора минават през това и да има търпение, тя се страхува вътрешно колко слаба е излязла, че да се депресира, а според мен се депресират и хора с много силен самоконтрол, които толкова дълго издържат на тежки натоварвания, че накрая тялото сдава багажа именно по този начин-за да им покаже, че трябва да спрат
 Това също й го казах

Цеци_Вихронрав:
За последното си права. Аз не съм слаба като личност, но изпаднах в такава депресия за отрицателно време, че... направо не е истина. И добре, че психолога ми е по-по-най и не допусна да стигна до антидепресанти. Вярно, че отне време, но се оправих и сега съм пак аз си.
 Кажи на приятелката си, че ще се оправи ако си слуша специалиста.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия