Отворена дискусия > МАГИЯ
Сънища
rosie_gencheva:
Аз сънувам много рядко (или поне не помня какво съм сънувала) но имам няколко сънища които са ми направили такова голямо впечатление,че се събуждам в странни настроения и никога няма да ги забравя и винаги са сънища в които виждам покойната ми прабаба
Nikolay01:
Според мене съновниците не помогат.Сънувал съм какви ли не неща ,че летя ,че ми падат зъбите,че горя и числа съм сънувал ,но определено тълкуването според съновника няма нищо вярно за мене...
Reya:
Подкрепям мнението на aves, че трябва да се изгради база от данни.
В сънищата присъстват много символи, и макар че някои от тях като значение са общочовешки, общонародни, или на дадена социална група/общество, е хубаво да се изгради база от данни, защото има и много лични символи. Примерно, записвате си какво сте чувствали през деня, какво ви се е случило, какво ви е направило впечатление, след това записвате и сънищата (всичко с дати). С натрупването на материал, ще започнат да се различават символи, предмети, места и действия, които отговарят на дадени мисли, чувства и събития (дори самият сън ще бъде лесен за отгатване, на базата на това, че знаете какво ви се е случило през деня)- . Работата със символни системи- руни, таро,и т.н. и изобщо изучаването на символи също спомагат в това отношение.
За "пророческите" сънища не мога да кажа, защото когато имам такива, обикновено нямат нужда от "тълкуване".
hembg:
Аз приемам сънищата като отражение на емоционалното състояние на човека, като също оказват влияние и външни фактори.
Например, ако докато спиш има буря с гръмотевици във съня ти може да се появи гръмотевица, или нещо друго което мозъка ти асоциира
със звука които си чул.
хеката:
Водя дневник на сънищата си от 15.12.2007 г.,но нито един от сънищата ми не е свързан с нещо преживно през деня.
Сега когато го разглеждам виждам че предимно сънувам в някакво минало време или откачено време.
За мен сънищата са най-обикновена функция на мозъка и не виждам нищо интригуващо в тях.
Лилит и Вълчанова ми обясниха защо това трябва да е важно за мен,а и Сянка доста е изписал по темата и въпреки това не виждам защо това трябва да вълнува толкова един човек.
Проблем би било за мен ако спра да сънувам. В редките случаи когато не сънувам се чувствам изморена и отпаднала.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия