Отворена дискусия > МАГИЯ
Сънища
Delta:
Никъде в сайта не видях място, отделено за сънищата ( ако има, а аз не съм догледала, моля за извинение).
Темата ми е провокирана от факта, че през определение периоди сънувам често. И често сънищата ми са пророчески (не в глобален мащаб, а в по-личен план). Искам обаче да се науча да си ги тулкувам, без да се ровя всеки път из съновниците.
Основно като информация ползвам сайта за онлайн съновника на Стоил Добрев, но там излиза инфо са конкретен предмет, чувство, елемент...
Някакви идеи?
Цеци_Вихронрав:
За предметите и аз ползвам съновник, но от там нататък тълкувам според какво е моето положение в съня. В смисъл, ако хвърлям предмета, значи ще се отърва от това което е значението му с съновника и обратното. В петък сънувах огън и аз много старателно го подклаждах да е голям и буен. Според съновника огънят е или неприятности, или авантюра. Чудех се от къде ли ще са неприятностите, защото авантюра няма с кого... а то събота и неделя накъсах толкова нерви със колегите от склада, че сега тръгвам за работа с мисълта да спретна такъв панаир, че нищо чудно да пострадам и аз. Ползвай своите усещания за съня и това как си се чувствала в самият сън (доволна, уплашена, ядосана...) няма да сгрешиш.
Delta:
Преди години се накъсвах да сънувам бедствия и катаклизи, след които винаги оцелявах... и мечки са ме гонили, и цунами са ме заливали
А мъжа ми категорично каза да намаля филмите
Цеци_Вихронрав:
Делта, имам едни съмнения, че и ти като моята половинка си падаш по апокалиптични филми. Тея дето: Ами ако един метеорит ни хакне или пък един вулкан изригне, а след него друг и цунами след това и.... След тях и аз сънувам кошмари... и после нещото дето ми ги е пуснало стои гладно понеже аз съм в "депресия" от кошмара и се "лекувам" с комедии.
aves:
Основната идея е да наблюдаваш внимателно съдържаниета на съншщата и да записваш, както повтарящите се образи и ситуации, така и особено ярките. С времето ще натрупаш материал и той ще ти позволи да разбереш кои сънища са отражение на замъглените усещания от сетивата по време на спане, кои са интерпретации на спомени от деня, а кои са и други неща...
Но без "база данни" няма да стане.
Това е моята идея
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия