Не се опитвай да гледаш през очите на другите. Зарежи убиеца, той си има мотиви, и си носи отговорността.
Самодисциплина в какво? В какво се самодисциплинираш? Да чупиш камъни, да си общ работник на ниска заплата, да слушаш шефа, да правиш софтуер, да рисуваш, да си дизайнер, да развиваш бизнеса си? Всяко нещо независимо какво е твой избор, защото така си решил/а, свободна воля...и ако това твое решение ти харесва като действие, то носи удоволствие. Пример за да ме разбереш какво искам да кажа. Харесва ти да рисуваш. Имаш талант. Записваш се на курс или в академия за уеб дизайн, нищо не разбираш от компютри, но имаш око как трябва да изглежда един сайт, и това ти е голям плюс. Започваш учене...тежко, неясна материя. Налагаш си самодисциплина, учиш, питаш, учиш,питаш, тестове, започваш да навлизаш в материята на дизайна. Вече няма да имаш трудности с програмния код, който не е толкова труден, и работата ти доставя удоволствие, за което взимаш добри пари, и в тази област се развиваш непрекъснато.
Другия сценарии ...Бачкай някъде за 450 лева, налагай си самодисциплина колко да харчиш, да търпиш другите с нисък коефициент на интелигентност... е може да те забележат колко стриктно работиш...но няма да те повишат, защото друг няма да може да работи толкова качествено на тази позиция. Идва някой и хоп, шеф, прост, прост, нищо не разбира...и се чудиш много е несправедлив живота , егати и държавата, тия политиците за нищо не стават....аз съм националист.