Отворена дискусия > МАГИЯ

Смъртта едно ново начало или трагичен край?

<< < (2/17) > >>

Филикощерица:
Мое мнение:
 Никой не се е върнал от онзи свят!Никой не може да каже със сигурност какво се случва след смъртта.
 Клоня по-скоро към трагичен край,тъй като само от тази страна познавам смъртта.

theshadow:
Quote (Филикощерица)Никой не се е върнал от онзи свят!Никой не може да каже със сигурност какво се случва след смъртта.

Не е точно така.

Quote (theshadow)Мнението ми е същото, каквото е и на науката, а и на база едно неприятно лично преживяване на клинична смърт (затова и никой не може да ме убеди, че има висши сили).
 А и както писах- има дял от медицината, който изучава ставащото при смъртта. Няма живот след смъртта.

theshadow:
cecivalchanova, според мен важното е да живеем така, че като се обърнем назад и да сме удовлетворени от себе си. Но да се вторачваме в смъртта не е правилно. По-скоро да си гледаме живота.

Филикощерица:
Quote (theshadow)А и както писах- има дял от медицината, който изучава ставащото при смъртта. Няма живот след смъртта.
 Ти се осланяш изцяло на науката ли?
 Съжалявам за неприятния опит от който съдиш,на никой не пожелавам подобно нещо.
 Много неща на този свят са необясними или предстоят да бъдат открити...
 Не казвам,че има живот,прераждане или някакво подобно продължение на смъртта.
 Искам да знам обаче ти защо си толкова убеден в правотата си?
 Изглежда си изградил мнение на някаква база,само научна ли е?
 Нека не забравяме,че преди години са смятали земята за плоска,възможно ли е и това,което науката твърди да се окаже не вярно?

theshadow:
Именно- съдя и от неприятния опит, който имам.

Твърдението, че земята е плоска е на библията. И всичко се върти около Земята... Суеверие...

А един учен не само, че отрекъл това, а и се обосновал... И земята все пак се върти... Около Слънцето... И други работи... Християните определено не го харесали... Някои по-фанатични и до сега не го харесват... Не харесват и Дарвин по същата причина, че оборва суеверието...

Научното твърдение, че земята не е плоска и се върти- то е така...  Толкова е сигурно, че е така... Защото науката не дава слепи твърдения, както прави суеверието- а зад твърденията на науката стоят доказателства. Зад всяко едно научно твърдение стоят стабилни и проверими доказателства...

И... Псевдонауката може да бъде различена от науката точно по липсващата доказателствена част...

А аз... Аз предпочитам доказателствата (отговарящи на определени изисквания) пред всичко останало. Затова и имам огромна убеденост в правотата си. И затова впрочем харесвам науката...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия