Отворена дискусия > ТЪРСЯ ПОМОЩ

Смяна на характера

(1/4) > >>

Pe6o6789:
Здравейте! Това което ме интересува е има ли начин да сменя характера си, начина по който реагирам на дадени събития и емоционалното ми състояние. Готов съм на всичко, защото мисля, че това е единственият начин да живея пълноценно. Главният проблем с моят характер е, че е от тези които реагират ужасно емоционално и нервно на събитията. С по прости думи, усещам лудостта в погледа си, когато съм с много хора ми става тежко на душата, нещо ме свива. Малохарактерен съм. От известно време избягвам почти-всички опити за общуване с моят екип. Въпреки това, когато съм с тях и аз мълча, пак нещо ме свива. Ужасно е! Мълчанието ми помага единствено да избягвам болката от общуването. Иначе, понякога когато съм с приятели, а не с група, ми става по-леко на душата и даже се смея от сърце. Но ако съм с по-голяма група или се веждаме всеки ден душата ми пак се свива. И това е моята история, може би не е най-обективната, защото това са мойте чувства, но съм виждал хора подобни на мен и съм ги намразвал, докато не осъзнах, че и аз съм такъв, - има ли някаква магия която да промени възприятието ми за света, характера ми?

theshadow:
От раз промяна в психиката няма как да стане, но е напълно в способностите ти да се промениш, ако наистина го искаш- с консултации от психолог и с целенасочена работа върху теб самия в резултат на консултацииите с психолог- това- във времето. Мога да ти препоръчам професионален психолог, който работи онлайн- КЛИК А може и да си разгледаш от интернет и да си избереш сам специалист (при което следи да има информация за диплома, за да не попаднеш на психолог-менте, каквито има, за съжаление). Може и да си избереш психолог, който да посещаваш на място. Избор голям.

Pe6o6789:
Не мисля, че психолога ще ми помогне. Това е характер, който съм наследил от майка ми а тя от дядо ми, като и двамата не осъзнават колко болка им създава и как се държат, налудничаво -обиждайки се от най-малката дреболия. Аз мисля, че го осъзнах и вече знам, че никой няма нищо лично против мен и че всъщност проблемът е в мен, но това не ми помага особенно, защото душевната болка и подтика към налудничаво държание си остават. Затова търся някакъв лечител или магия, които да ги премахнат.

theshadow:
Аз съм психолог...

Характерът не се наследява. Но може да се вмени от родители на дете (като вариантите са два- детето приема вменения характер или не го приема).

Характерът, който ти имаш, не е някаква даденост и може да се променя при определени условия, включително може да се променя умишлено, целенасочено. Но няма да стане нито с магия, нито от "лечител". Няма да стане и ако ти си пасивен. Под пасивност имам предвид да очакваш някакво хапче или някакво вълшебство, направено от друг. Всяка една промяна на характера на личността изисква активно участие от страна на същата тази личност и ролята на психолога е да следи промяната да протече правилно, така че да не си навреди на психичните процеси човекът (психиката е изградена на принципа на доминото - ако искаш да бутнеш нещо, а не внимаваш, може да се окаже, че бутнал и други неща, които не трябва да се бутат, понеже падането им задейства трети неща, пък те са един вид неприятни за изживяване).

Ana:
Здравей, интересно ми е дали си виждал хороскопа си и ако да, дали случайно нямаш Луна или Венера в Скорпион?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия