Отворена дискусия > ТЪРСЯ ПОМОЩ

Смяна на характера

<< < (2/4) > >>

Pe6o6789:
Хм, за каква промяна говорим? Проблемът ми е във възприятието на събитията, в това как те влиаят върху чувствата ми. Как сеанси при психолог ще ми помогнат??? Аз сам се усещам и според мен понякога "гените" на майка ми отслабват и тогава ми става леко, държа се нормално, тогава свалям гарда, мълчанието, и се наслаждавам на миговете "нормален характер", забелязал съм, че това става обикновенно в петък вечерта. И съм сигурен, че характера се наследява. Сега ако има някой не - психолог да ми каже някоя магия или лечител. Между другото четох тази статия - http://www.magicgatebg.com/forum/viewtopic.php?f=37&t=2951 , как е постигнато това?

@Ana Не, по принцип не гледам хороскопи.

theshadow:
Нека да се произнеса и като потомствен маг (и отчасти като администратор на този сайт)- ако желаеш да си губиш времето с богатото въображение на деца, неуспяли правописа да научат, но незнайно как магията изучили- нека да е твой избор, но не губи времето с детинщини на останалите тук. Не случайно не виждаш в този форум деца да пишат наоколо. Нагледах се на изпълненията им (и не само аз)- едно даже уверяваше форумците, че спряло времето и подместило Луната с магия и си вярваше. Прекаляват с идеализация на Хари Потър, а после си мислят, че тя магията е като по филмите- ще подскачат театрално в магически кръг, ще кажат заклинание (като Хари Потър- ритуалчета ще правят) и като по филмите- пуф, ето я магията.

Реалността не е такава, каквато я представят филмите. Магията е управление на енергия, не е театър (ритуалът е театър).

Няма химия, която да променя характер- няма открита такава от медицината. Лечителството е химия. Баба ми беше лечителка (беше- вече не е сред живите). Никой лечител няма да те вземе на такова "лечение" (ти и всъщност не си болен), защото няма химия, която да променя характер и лечителите са единодушни с медицината по този въпрос.

Но... напомням, че по този свят има много ментета. Аз мога да те предупредя, че те ще ти кажат точно онова, което много държиш да чуеш. И ще ти приберат парите. При това ти няма да се промениш. Ако с ритуал ставаше, всички да сме Хари Потъровци и да се учим на заклинания от най-ранна възраст в училище, но такова нещо не се случва и това не е случайно.

... А какво искаш да прочетеш (съответно да чуеш) е видно и ти си самоходна покана да те измамят.

Пиша ти като психолог това, което е и не ме интересува колко те е страх, че трябва да положиш САМ усилие да се промениш като характер- и това под контрола на психолог, защото... Вече обясних защо. А ти- гени.  Човешката ДНК е разчетена изцяло. Явно знаеш повече от мен и по-добре от мен биология, та... Кои гени (гените си имат назнавия)? Конкретизирай. Не можеш да конкретизираш, защото това ти твърдение е оправдание за пред теб самия, а не е факт, който си проверил и проучил, преди да си го втълпиш.

Психологическата помощ би могла да стартира с това да спреш да си търсиш оправдания за характера си- защото измислицата ти- "гените са виновни, че съм такъв", те прави безпомощен да се промениш, спъва те да се промениш. Психологичната помощ означава да се стегнеш и да се вземеш у ръце. И то като те накара да отчиташ реалността и да внимаваш какво правиш, за да се променяш, за да не си разбиеш психиката. Без измислици, без размахване на магически пръчки и без чудеса за една нощ.

Изборът винаги е само и единствено твой. Ти избираш. Но ако ще си търсиш ментета да те променят с тактики ала Хари Потър, сбъркал си форума. Тук Хари-Потъровци не се задържат.

Pe6o6789:
Добре, значи няма начин да се променя, така ли? В смисъл, имал ли си пациенти, които са променяли характера си благодарение на твойто лечение, ако си практикувал?

theshadow:
Аз и сега практикувам (наистина съм психолог). Има начини да  се промениш (като ползваш услугите на психолог). Ако си упорит и си търпелив, тъй като за всяка такава промяна се иска упорита работа по теб си и време. И да се подходи внимателно към процесите, водещи до промяната, за да не се отключат нежелани реакции на психиката.

Като за начало е правилно да спреш да гледаш на себе си като на болен. Ти не си болен. Поведението ти е в норма. Но явно изпитваш нужда от пренареждане на психиката, което да доведе до промяна в нея. Осъществимо е.

Цеци_Вихронрав:
Винаги има начин да промениш характера си. Казвам го от личен опит. До 2000-та година имах ужасен характер (конфликтна, избухлива, агресивна и... още все лоши черти). Когато се разведох имах чувството, че полудявам. Отидох на психиатър и мацката се пробва да ме лекува със силни успокоителни. Отказах естествено. Бившият ми съпруг е полицай и ми съдейства да се срещна с тяхната психоложка. Тая жена ме спаси от самата мен. Ходих при нея в продължение на месец. После тя ме насочи към литература от типа на приложната психология (серия опознай себе си) и ме окуражи, че съм достатъчно умна и упорита и мога да си помогна сама. Безкрайно съм и благодарна. Отдавна вече не ме гони агресията, станах по-спокойна, приятелите ми се чувстват комфортно с мен, аз самата взех по-добре да разбирам хората. И продължавам да чета и да работя над себе си. Вече вярвам, че характера е такъв какъвто си го направиш. И ако искаш да се промениш, послушай Сянката и отиди на психолог- той ща ти помогне да започнеш промяната, а останалото зависи от теб.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия