bhembg, здравей
Понякога правя ритуали,които ми помагат да се концентрирам.
Тоест да се успокоя и да си насоча съзнанието на там на където искам. Това са моменти когато съм пренатоварена умствено и психически и просто се концентрирам по-бавно.
Ритуалите сама съм си ги създала,те олицетворяват представа ми за света на магията и са важни само за мен.
Имам книга - тетрадка- в която записвам всички изводи до които съм достигнала,мисли които смятам за важни и впечатления,
рецепти за мехлеми,отвари и настойки и как са повлияли на дадена болежка,каква е била луната и разни подобни неща които обаче са мои търсения и наблюдения.
Стихиите са архетип,чиито качества обединяват група хора. Стихиите не определят характера ти или личните ти качества,а начина по който усещаш света.
На пример ЗЕМЯ.
Земята създава усещане за стабилност,за статичност което от своя страна създава асоциация за доброта граничеща със наивност,
а в същност не е така.
Земята се тресе от земетресения които за секунда разрушават построено с много труд,много усилия и много отделена енергия.
Тя не се интересува от чувствата ти,доводите ти от желанията ти просто прави онова което е добре за нея.
Е,сега е лоша....
И хората чиито архиетип е Земя са такива. Те са спокойни,кротки и създават усещане за стабилност,но... когато вземат решение или в ядът си за безкомпромисни и могат да разрушат отношения градени в много дълъг период от време без да се интересуват от чувствата на другия и един път взето такова решение то е крайно.
Такива хора могат да бъдат много жизнени физически,да ходят бързо,да имат динамични професии и прочие.
Тъй като всеки човек възприема света по свой начин,се опитай да усетиш стихиите,пречупи ги през своя мироглед.
Опиши какво си усетил,как си се чувствал,наблюдавай стихията зя да можеш да усетиш природата и.
Много е важно да се научиш да умееш да наблюдаваш.
После ще дойде момента в който ще се възползваш от тях.
Те ще те успокояват,ще те зареждат със сила,а с времето ще те направят и по-мъдър.
Впоследствие ритуалите ще отпаднат от само себе си. Въпроса е един път да започнеш,след това много бързо ще започнеш да влизаш в контакт с тях.
Но трябва да сме на ясно че стихиите не можеш да ги владееш,а просто да се възползваш от тях.