Автор Тема: Имам сериозен проблем  (Прочетена 1682 пъти)

 • Гост
Имам сериозен проблем
« -: 13 Юни 2012 12:16:57, Сряда »
Здравейте. Реших да пиша за съвет понеже смятам, че нещата които се случват с мен и около мен не са нормални. Накратко - аз съм мъж на 31 години и постоянно ми се случват много житейски неприятности и проблеми. Преди 6 години на нова година почина майка ми, след 4 години пак на нова година почина баща ми, два месеца след него почина дядо ми /баща на майка ми/, преди година почина другия ми дядо /баща на баща ми/. Имаше периоди в които през деня както правя някакво действие все едно през погледа ми застават образи на гробища и малко след това цялото ми съзнание /оф това няма как точно и правилно да го опиша/ все едно се замъглява, започвам да се чувствам много странно, имам усещането, че сякаш е дошъл края на живота ми. Това нещо траеше различно от 30 минути до няколко часа. От много време насам нощем постоянно сънувам кошмари, сънувам всичките ми починали близки като сънищата с тях са или хубави или кошмарни. Също така като си легна нощем започват да се чуват почуквания от най различни места на стаята, случвало се е да се събудя през ноща и да не мога да се мърдна - все едно съм парализиран, мърдам си само очите, не мога да движа нито ръцете си нито краката. Освен това в живота не ми върви, постоянно имам проблеми - с хората около мен караници, разправии, в работата все неприятности ми се случват, нямам никакъв късмет - каквото си купя като уред задължително се поврежда, сякаш всичко около мен постоянно се руши, през няколко месеца се налага да ходя по лекари защото все нещо ще ме заболи - било то външно или вътрешно. Разберете ме - каквото съм описал е напълно истина и направо съм се видял в чудо - имам усещането че живея в някакъв ад. Търся съвети и помощ какво да предприема. Просто не се издържа такъв живот.

Неактивен theshadow

 • Админ-ДИКТАТОР
 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 5955
 • Karma: +84/-1
  • Профил
Имам сериозен проблем
« Отговор #1 -: 13 Юни 2012 20:11:29, Сряда »
Здравейте.

 Не става дума за магия във Вашия случай.

 Това, което Ви се случва, то е с основа на преживяните тежки събития във Вашия живот, които са се отразили на психиката Ви. От това идват и кошмарите, и всичко останало. Моята препоръка е да се обърнете за подробности относно това как да промените живота си, към психолог. Мога да Ви препоръчам една от админшите, която е и психолог, освен че се занимава с магия, но консултацията и като психолог е платена.
Познанието е само за тези, които са готови да жертват време и усилия, за да се сдобият с него.

 • Гост
Имам сериозен проблем
« Отговор #2 -: 13 Юни 2012 23:27:52, Сряда »
Благодаря за отговора, но не знам защо все си мисля, че тегне нещо лошо над семейството ми за да се стигне до всичко това, което съм описал. В интерес на истината не се бях замислял до сега за посещение при специалист. Но пък защо не - една консултация със сигурност няма да навреди.

Неактивен theshadow

 • Админ-ДИКТАТОР
 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 5955
 • Karma: +84/-1
  • Профил
Имам сериозен проблем
« Отговор #3 -: 14 Юни 2012 08:59:44, Четвъртък »
Няма семейство, в което да няма тежки моменти, свързани със смъртта на близки. Няма и хора, на които да им се случват само хубави неща. Животът е низ от добро и от лошо, от вървеж и от невървеж. Понякога едното е в повече, понякога другото е в повече.

 Ако лошото е в повече, тогава стресът, на който човек е подложен, вместо да премине в адаптация, започва да преминава в нещо друго- дистрес. С дистреса са свързани към 80% от заболяванията. В другите държави не случайно хората имат осигурени от самия държавен апарат това да ползват услуги на психолог, не само заради спецификата на човешката психика, но и заради психосоматичните заболявания, една част от които човек може да си ги спести, като пази психична хигиена.

 Колегите-психолози ще Ви обяснят това състояние, в което се намирате по-подробно, при запазена конфиденциалност и ще Ви помогнат да смените посоката.

 Желая Ви всичко хубаво.
Познанието е само за тези, които са готови да жертват време и усилия, за да се сдобият с него.

Неактивен Dilema

 • Newbie
 • Newbie
 • *
 • Публикации: 27
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Имам сериозен проблем
« Отговор #4 -: 22 Юли 2012 22:25:47, Неделя »
Quote (sct)
каквото си купя като уред задължително се поврежда, сякаш всичко около мен постоянно се руши,


 Ако може да споделя нещо, не като специалист.
 Наблюдавам, че когато съм в лошо настроение и техниката около мен отказва да работи.
 Лампи премигват, бушоните изгърмяват, компютъра гасне или блокира и колкото повече неща ми правят проблем, толкова по-лошо става.
 Не знам какво е някаква кинетична енергия, с която влияя на уредите? Но вече знам, че аз съм причината за този хаос и когато видя, че се случва просто сядам и се успокоявам.
 Когато човек е негативно настроен или нервно, нормално е всичко около него най-малкото да му се струва негативно.
 Не вярвам, че има нещо като късмет нито като лош, нито като добър.
 Човек сам привлича хубавите неща, които му се случват или лошите.
 Има и събития, които не зависят от нас, те са просто факти и трябва да се приемат, но за негативното отношение към събитията в живота ни сме отговорни ние.
 Ето какво правя аз за да обърна нещата.

 Първо успокоявам се.
 Второ, вземам решение - животът ми ще се промени, дори и да стане бавно, то скоро ще видя първите хубави знаци.
 Трето усмихвам се. Да трудно е, първо разтягам устните си нагоре, без да чувствам нищо. Правя го механично.
 Но всяка една частица от нас може да помни. Мимическите мускули запомнят - ъглите на устните нагоре.
 Прави се всеки ден задължително поне веднъж, желателно е три пъти.
 Четвърто. Почвам да търся хубави неща, неща които ми носят радост. Ровя упорито хващам се за всяко нещо което е хубаво - да речем: обичам сладолед или нещо друго.
 Прияжда ми се сладолед. Вземам си.
 Изяждам го бавно и с наслада като се концертирам само върху него. Изследвам го. Цветове, форма, аромат, вкус, консистенция, усещането което предизвиква в устата ми. Емоцията която поражда. Запомням емоцията.
 Рано или късно сладоледа свършва.
 Благодаря за хубавата емоция, на кого... на когото искам. На Бог, на себе си, на Вселената, всеки според в каквото вярва.
 Усмихвам се, сега усмивката ми е сякаш истинска. Запомням - усмивка, емоцията.
 Продължавам всеки ден да се усмихвам, като докато се усмихвам изпитвам и онази емоция.
 През това време откривам и други неща, които ми носят радост. Тренирам усмивката и тяхната емоция.
 Тя може да е удовлетворение, възхищение, различна приятна емоция.
 Между другото забелязвам нещо малко и хубаво в живота ми. Нещо съвсем обикновено. Получавам дългоочаквана вест или пък някой ми връща 5лв, които съм била забравила, че съм дала. Това са само примери. Съвсем малки неща може и по-малки от тези примери, но усещането е че се е случило чудо. Все още не е осъзнато усещането, но подозрително странно е ... След дългата поредица от неуспехи, просто е странно.
 ....
 И така ден след ден...

 А аз просто се бях спряла и взела решение. Ще променя живота си... пък той все че се промени.

 Знам, трудно е когато живее човек в безнадеждност, струва му се глупаво дори да опита.
 Но аз имах глупостта да опитам.
 Опитай и ти...