Отворена дискусия > МАГИЯ
Техники за безопасност при магическа работа
Цеци_Вихронрав:
Странно... Тези дни във ФБ ме попитаха точно за този ритуал... Чак започвам и аз да се питам??? Има ли такъв? Какво гони? И защо е малък?
weezyyyy:
не съм все още практикуващ, а едва на етап четене, но по въпроса за ''Малкия прогонващ Ритуал'' съм чел в книгата ''11 Урока по Съвременна Магия'' и знам само, че се използва за защита и хармонизиране с вселената и е добре да се изпълнява всеки ден от Практикуващият... А колкото за книгата, идеално четиво както за начинаещи, така и за вече изградили някаква основа Магове...
aves:
1QuoteКакво според вас трябва да се прави, за да си осигури човек личната си
безопасност (психическа и физическа) при занимания с магия? - "Най-добрият начин да се защитиш е да не се оприличаваш."(Марк Аврелий)
- "За да бъдеш ненараним, премахни това в теб което наранява, защото нараняващото е което е наранимо."(Буда)
Всяка магия е резонанс, връзка, свързване на съществуващото с желаното, на мага с обекта. Извод: Няма ли връзка, няма и начин за въздействие/вреда. Физически - това е избягване на опасните места, психически - невплитане емоционално в ситуацията, магически - очистване на съзнанието от мисловни пороци(пороци! а не желания или чувства или друго), за да няма с какво да резонира потенциално вредното влияние.
Подобна нагласа и пречистване са неприложими за обикновения човек, понеже той никога не обръща внимание на вътрешния си свят, затова той ще бъде винаги уязвим за въздействия и манипулации. Обаче, за кандидат-мага е възможно и необходимо. Лично аз не мога да приема за "напълно обучен маг" този, който не е постигнал подобно ниво на стабилност в себе си. Постигналият го пък ще е като кристална скала в която се разбиват вълните, или като минаващ слон по когото лае завързано куче. Стремящият се към такава нагласа строи вътре в себе си непревземаема крепост(http://www.tanais.info/roerich/roerich0101.jpg).
2.
Що се отнася до мрп(малък ритуал на пентаграмата), грп(голям ритуал на пентаграмата), ртк(ритуал на трите колони), ритуал на трите циркулации и всякакви подобни - те са символни практики. Следователно, за да сработят, човек трябва да знае какво символизират в най-големия детайли. Това става или с дълги часове размишление в медитативно състояние или ако някой ви връчи детайлната им символика и ви насочи как да я тълкувате. Така в мпрп трябва да се знае рисуваният пентаграм какво символизира със всеки лъч, също всяка линия се рисува в съпровод с точно определена мисъл, освен това зависи посоката на рисуване, началната точка и прочие... тези неща обикновено ги пише в книгите(включително и в гореупомената, доколкото си спомням). Обачее има и други детайли, които трябва да се откриват с повече усилия.
Например елементите с които свързваме върховете не са само природни стихии, но и означения на части от психиката, които пък имат връзка с определени органи в тялото, и връзката между стихия-елемент-психика-тяло става чрез фокусиране върху определени качества, за определено време, фокусиране с най-пълното им изживяване. При това те варират в зависимост от целта/работата, за която искате да се подготвите чрез мпрп. За защита например те са:
устойчивост - ляв крак - битие
сигурност - десен крак - социум
любов - лява ръка - контакти
надежда(даване на) - дясна ръка - действие
доверие - глава - мислене/първообразен план
сила - в централната визуализирана сфера или сърцето - духовния пръвопричинен план
започва се с етер и се свършва с огън
За повече детайли предполагам трябва някой член на ордените от които води началото си тази практика, следва да се произнесе...
Подобни символични ритуали винаги включват много повече отклокото може да се види на пръв поглед. Затова и са подходящи за всички да ги правят ежедневно.
LyLyth:
aves,
МОже ли подробно да напишеш как се прави ритуалът - малкият или големият.
aves:
Доналд Майкъл Крейг, Съвременна Магия, глава 1.
това което добавих беше по-скоро разширение на даденото в тази глава, като го свързах с иформация от други глави на същата книга, и с други книги по кабала
...има детайли, които трябва да се откриват с повече усилия...
считам, че ако няма усилия, изразходени за търсенето и за анализиране на символиката, ритуалите са просто театър... когато пък положиш усилията и разбереш символиката, ритуалът вече не ти трябва... както не е нужна вече проходилката на възрастния... все пак това си е само лично мнение
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия