Отворена дискусия > МАГИЯ

Дали магията е за всеки!!!

(1/10) > >>

abramalin:
Няма значение колко можеш и знаеш!!!Важното е да имаш морал да използваш това знание.То е сила която може да те главозамае.
 И затова мисля че магията не е за всеки.Най-вещите в този занаят хора, които познавам са изключително смирени. Затова да внимаваме кой и на какво обучаваме!

DragonWing:
Няма как да не се съглася с това- нужна е строга дисциплина, познание и самоконтрол. Магията може да бъде опасна и за самия практикуващ. Като нож- може да е полезен, но и да наранява. Та нима дава някой на деца да си играят с остри предмети?

abramalin:
Тук не съм съгласен....годините нямат значение напротив...дъщеря ми е на 15 и от 5 години учи от мен...говоря за основни неща...децата имат усет за тези неща ....например какво лошо има да се научи едно дете да медитира преди учене...и магията не може да се разглежда като нож....по скоро като свещ която осветява пътя.....но ако пипнеш самия пламък се париш...

steisi:
За да се занимава човек с магия трябва да има
 силна воля , търпение за да се научи и най важното вяра ....
 Той или Тя трябва да вярват в силите
 Но повечето хора в днешно време не притежават
 нито воля, нито търпение , а за вяра да не говори ....
 Има и хора които се раждат с определена дарба като ясновидството и гадаенето с течение на времето повтарят периодично наученото и се развиват в определен под колон на магията ,
 има и други които не правят нищо по въпроса .
 Преди няколко години четох една статия в който пишеше ,
 че всички ние Хората се раждаме на земята с магически способности , но понеже не вярваме в силите си с течение на времето ги губим .
 Теорията и практиката на магията е изградена от плаваща материя от няколко нива придружени с поднива , ако човек не усвои едно от под нивата няма как да премине на по горното ниво ... повечето достигат до някакво ниво и се отказват
 За да се занимаваш с магия трябва постоянство и усилена работа
 Магията е нож с две остриета ако не е правилно насочена би могла да рефлектира другаде
 и да доведе до необратим обрат в живота на човека за когото е предзначена и вместо късмет, радост и щастие да му донесе болка и мъка .....
 С магия би трябвало да се занимават хора които имат волята да се учат и развиват,
 а също така и да притежават и морал да не използват магията за лоши цели
 За това според мен магията не е за всеки :):)

abramalin:
стейси добре го каза ...да допълня......магията с две думи е да надскочиш себе си...ще дам пример...бях на остров Ява и ми казаха за един свят човек който правил чудеса...и ако искам да го видя само сега е момента защото пак се връщал в джунглата.....когато се видяхме попитах защо не е сред хората....тои отговори че те не му дават нужното предизвикателство....зчудих се ...и запитах какво пък предизвикателство намира в джунглата.....той ми оговори: АЗ

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия