Автор Тема: МАГИЯТА НА КРИСТАЛИТЕ  (Прочетена 46515 пъти)

Неактивен steisi

 • Newbie
 • Jr. Member
 • *
 • Публикации: 91
 • Karma: +0/-0
  • Профил
МАГИЯТА НА КРИСТАЛИТЕ
« -: 6 Декември 2011 02:50:32, Вторник »
МАГИЯТА НА КРИСТАЛИТЕ
 МАГИЯТА НА КРИСТАЛИТЕ Всеки от нас някога е се е удивлявал на красотата на скъпоценните камъни, чувал е, че те носят късмет и трябва да са съобразени с зодията. А и няма как да не знае за известните “прокълнати диаманти”, за които се носят легенди по целия свят. Векове наред хората са приемали кристалите за нещо мистично и са им преписвали какви ли не магически свойства, някои от които за днешния човек звучат смехотворно. Така например, кварцовите кристали са се смятали за носител на лечебна енергия и като такива са се почитали при повечето шамани по света. Нефрита е почитан в древен Китай и Централна Америка ( маите, ацтеките, олмеките), като божествен камък притежаващ неземна мощ. Има запазени мумии на инките, които са покрити с нефритени плочки. Древните са смятали че така ще ги запазят за вечността. Цветовете на някой от кристалите също са се смятали за свещенни, така например тъмносиният цвят на лазурита гонел демони и предпазвал от уроки древните- така смятали древните египтяни. Силата на минералите и цветовете се използва и днес в съвременната магията. С цел да я усетите и тя да ви донесе малко повече радост, късмет и здраве през новата година по-долу давам три лесни рецепти и 3 таблици.

 ЗОДИЯ------------------------ЦВЯТ-------------------------МИНЕРАЛ
 водолей.........................светло жълт- бял..................тюркоаз риби.............................зелен................................ ..........корал овен..............................червен.............................. ........аметист телец..............................оранжев............................ ..ахат близнаци..............................жълт............................ ....берил
 рак..........................................млечно бял.........................перла/лунен камък лъв.........................................златист................... ..............кехлибар дева.......................................цикламен................... ................хризолит везни.......................................пурпурен.................. ..............опал
 скорпион...................................тъмно син.............................турмалин стрелец........................................светло син.........................лазурит козирог..........................................кафяв................ ................халцедон
 КРИСТАЛ------------------ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ
 РОЗОВ КВАРЦ - любов, успех в училище
 АМЕТИСТ- любов
 МАЛАХИТ- пари
 АХАТ- предпазва от рискови постъпки
 ГРАНАТ- против уроки
 ПЕРЛА- стабилност в семейството и хармония
 КОРАЛ- защита
 КЕХЛИБАР- здраве и за изпълнение на желания
 ПЛАНИНСКИ КРИСТАЛ- защита, универсален камък

 След като сте се сдобили с необходимия ви кристал, преди да започнете да го носите е нужно да се изчисти от натрупаната до момента информацията, която е абсорбирал и след това да бъде зареден. Тук трябва да уточня, че така зареден кристала ще ви носи само позитивна енергия, тъй като не е кодиран и индивидуализиран. Да кодираш нещо означава да вкараш желаната информация на субатомнно ниво, в резултат на което камъка ще привлилча това което е необходимо на притежателя му. Причината поради която не давам техника за това е че тя ще е безполезна понеже е необходимо да се мине цялата програма за обучение по Обща екстрасензорика и основи на магията. Другият вариант е това да се направи от професионалист. За да се получат добри резултати са необходими няколко неща. Първо да се подбере специален камък, защото камък, който носи енергия за пари, няма как да се кодира за любов. Второ- необходимо е този камък вече кодиран да бъде свързан с притежателя си и да резонира с него, за да може помощта да е насочена конкретно. И така за да изчистим кристала НЕОБХОДИМИ СА:
 една бяла свещ, съд с вода, морска сол. ХОД НА РИТУАЛА: Запалете свеща и между вас и свеща поставете съдът с вода и след това кажете заклинанието: “Чрез силата на водата и огъня пречиствам този кристал от всяка информация” След това извадете камъка от водата и го сложете в купичка със сол заровен да престои през ноща. На сутринта е готов за зареждане и употреба. **********************
 РИТУАЛ ЗА ЗАРЕЖДАНЕ НА КРИСТАЛ След като кристала е изчистен е необходимо да го заредите с енергия НЕОБХОДИМИ СА:
 целта са нужни 3 бели свещи и кристала с който ще се работи . ХОД НА РИТУАЛА: Подредете ги в равностранен триъгълник с върхът към вас. Вземете камъка и го сложете по средата на триъгълника. Представете си как около него се образува сфера от енергия идваща от свещите и кажете заклинание, че чрез своята сила и енергията на огъня зареждате камъка с енергия за общо благо, сега. Представете си как топката се смалява докато кристала я погълне напълно. Ако правилно сте го заредили след това когато го вземете в ръце ще имате усещането че

Неактивен steisi

 • Newbie
 • Jr. Member
 • *
 • Публикации: 91
 • Karma: +0/-0
  • Профил
МАГИЯТА НА КРИСТАЛИТЕ
« Отговор #1 -: 6 Декември 2011 02:57:09, Вторник »
От най-дълбока древност се приема, че кристалите и камъните оказват магическо въздействие върху живота на хората, особено, когато са използвани в качеството им на талисмани. Кристалите и камъните могат да се използват също така и като част от ритуал, част от хипноза или медитация. Някои гадателски системи включват в себе си употребата на кристали. Кристалите често са част от магическите жезли. С камъните и кристалите са свързани множество вярвания, легенди, суеверия.

 Минералите се образуват от разтопена магма и са част от земната кора.
 Кристалите принадлежат към царството на минералите, но това, което ги различава от другите минерали е тяхната решетка. Най-елементарната "клетка" на кристалната решетка представлява квадрат, във всеки ъгъл на който се намира атом. Кристалите се образуват при специфични химико-физични условия, налягане, температура.

 Полезно е да се знае, че освен природни кристали и камъни, съществуват и изкуствени синтетични имитации на такива, които обикновено се продават "на черно" като не се споменава, че става дума за имитация.

 Много е разпространена идеята, че кристалите се почистват от вредни енергии, като се поставят във вода с морска сол вътре. Обаче не препоръчвам това да се прилага. Далеч не за всички кристали водата е безвредна, а особено пък солената. Първо, защото някои кристали са водоразтворими, например Целестинът, а също и Селенитът. Солената вода може да разруши или да разедини структурата на доста кристали, правейки ги мътни или изобщо изменяйки цвета им. Разрушенията могат да бъдат непоправими според зависи. Тази практика аз лично я възприемам като един вид престъпление спрямо кристала, на когото е приложена, ако той е естествен природен, а не някой изкуственяк. Ако ще е нещо изкуствено, тогава е друго.

 Ако все пак ще да се ползва техника за чистене на кристали с вода, най-правилно е водата да е чешмяна, водопадна, речна.

 Ако някой не чувства избраният от него кристал точно свой, може да използва освен горната техника за изчистване, просто да си спретне един ритуал, по време на който да обиколи няколко пъти със запалена свещ около кристала, но без да го нагрява, защото това може да го деформира и унищожи.

 Има най-различни класификации от гл. т. на магията кои камъни и кристали какво означават. И тук важи правилото, когато ще става въпрос за лична употреба,че: "Както се чувства че е, това е най-правилното значение".

 Най-често използвани за целите на магията са:

 Ахат - това е силикат, т.е. основният елемент в състава му е силицият. Разновидност на кварца е. Представлява смес от кварц и халцедон, с концентрично или ивичесто усройство, понякога с бели и черни слоеве (оникс) или бели и кафяви слоеве (сардоникс ). Приема се, че въздейства стабилизиращо и успокояващо. Използва в ритуали за плодородие, за пари, за отказване от вредни привички и зависимости. Обикновено се свързва със стихията на Земята.

 Аметист - също е разновидност на кварца. На цвят обикновено е от бледо лилав до виолетов. Името идва от гръцкото аметистос – неопиянен. Вярвали, че който носи аметист, той не може да се напие и от там така е назован. Отговаря в символен план на стихиите Земя и Вода. Използва за концентрация, когато е нужно впрягането в действие на интелектуалните и психическите способности. Може да се използва и при медитация или при занимания, свързани с управление на сънищата. Някои приемат, че аметистът носи щастие. Или че предпазва от магии. Вярвало се в миналото, че аметистът може да предпази дори от натравяне, ако се пие от чаша, изработена от него.

 Аквамарин - разновидност е на берила. Названието му идва от латински: aqua marina – морска вода. Причината да е с това име е неговият цвят, дето е точно като на морска вода. Смятало се е, че може да укротява морски бури и поради това е използван като талисман от моряците векове наред.
 Стихията, която му отговаря като символ, е Вода. Счита се поддържащ любовта, приятелството, справедливостта.

 Рубин - това е скъпоценен камък. Разновидност е на минерала корунд (както и сапфирът впрочем). Името му също идва от латински: от ruber или rubrum -червен, макар че цветовете на рубина варират от розово до червено с виолетов оттенък. Рубинът се възприема като камък на живота. Считало се е, че защитава от чума и може да предизвиква влечение към извършване на нещо велико, което го превръща в символ на могъществото. В Индия по този повод са нарекли рубинът - ратнарай, т.е. крал на скъпоценните камъни.

 Гранат - от лат. granatus - така са наричали семената на гранатовото дърво. С това име днес обаче се нарича цяла група минерали. В нея се включват алмандин (който е пурпурночервен), гросулар (безцветен или жълтозелен ), демантоид (прозрачен), меланит (черен), пироп (тъмночервен), спесартин (може да бъде розов, червен, жълтеникъв) и уваровит (зелен).
 Това са камъни на властта и на силата - сексуална, физическа, магическа, власт над хората. В Древен Рим пък са считали, че този вид камъни обезпечават успешно раждане. А в Йерусалин вярвали, че носенето на пръстен с гранат защитава от рани и от отрови.

 Топаз - това е камък, кръстен на старото име на един остров в Черно море: Топазос или Топазион (новото име на о-ва е Зебергет), където този камък е добиван в антични времена. Цветът му се определя в зависимост от примесите на желязо, хром, титан. Среща се в доста цветове - жълт, златистожълт, розов, син, червенооранжев, пурпурен, зеленикав, кафяв, а може и да бъде безцветен. Червените и розовите топази в природата са рядкост. Някои жълти топази стават розови след термообработка и охлаждане. Стихията, която символно му отговаря е Огън. Вярвало се, че помага при безсъние, а също и че дарява с мъдрост и носи богатство. Това е поредният камък, за който се е смятало, че предпазва от отрови - вярвало се, че изменя своя цвят, ако в храната или питието е поставена отрова. Някои магически школи обявяват топаза за камък на оптимизма. Други го обявяват за камък на безметежното спокойствие, способен да прогони гнева, депресиите и страховете.

 Изумруд - това е разновидност на минерала берил. Думата е арабско-персийска: зуммуруд, зумрунди - в превод зелен. Другото му име е Смарагд (от гръцката дума smaragdos – зелен камък или от латинското лат. esmeraude). Зелен е на цвят, което се дължи на примесите на хром. Всъщност според специалистите изумруд може да бъде само берил, с примес на хром и е предъвкван въпрос какъв точно на зелен цвят берил следва да се счита за изумруд. И понеже това е може би най-скъпият като цена камък (след него са елмазът, рубинът и синият сапфир), си има синтетичен вариант. Води се за камък на надеждата, на мъдростта, а също и на хладнокръвието. Символно му отговарят стихиите Земя и Въздух. В древността се считало, че от него се изработват най-могъщите талисмани. Според арабските поверия, носещите изумруд са предпазени от сънуването на кошмари, от мъка, от всякакви зли духове, от припадъци и други.

 Турмалин - името му идва от екзотичната сингалската дума turamali – разноцветен. И това не е случайно дадено име. Турмалинът е в много разновидности, т.е. може да бъде: ахроит (безцветен), рубелит (розов), дравит, индиговит (син), верделит, увит, дравит (зелен), елбаит, турмалин( жълт ), дравит, бюргерит ( кафяв, жълтокафяв), турмалинът може да бъде и черен. Турмалинът е символ на прямотата и честността. Вярвало се е, че може да лекува психични заболявания. Специално за черния турмалин се приема, че връща съзнанието към материалната действителност и защитава тялото.

 Опал - това е аморфен кварц, съдържащ между 5 и 10% вода в себе си (някои видове опал са способни да "пият" неголеми количества вода и после губят "изпитото" при съхненето си). Името идва от лат. "opalus" или санскритското "upala"– скъпоценен камък. Бива от безцветен през бял, млечно бял, сив, червен, жълт, зелен, кафяв до черен. Съществуват над 100 разновидности на опала, като някои видове опали са се сдобили със собствени имена (например бял, черен, огнен, арлекин, джиразол, лексос-опал и пр.), както е случаят с граната и някои други. Може няколко цвята в опала да се виждат едновременно, в следствие на интерференция и дифракция на светлината, преминаваща през малки подредени отвори в микроструктурата на опала. Опалът е възприеман като символ на непостоянството и на интуицията, а също така е бил възприеман като символ на щастието, надеждата и нежната любов. Според "Аюрведа" опалът съдържа в себе си стихиите Вода и Огън.

Неактивен steisi

 • Newbie
 • Jr. Member
 • *
 • Публикации: 91
 • Karma: +0/-0
  • Профил
МАГИЯТА НА КРИСТАЛИТЕ
« Отговор #2 -: 6 Декември 2011 02:59:46, Вторник »
СКЪПОЦЕННИТЕ КАМЪНИ

 и техните магически свойства
 Д. Дж. Конуей
 ОНИКС

 ЛЕЧЕБНА ЕНЕРГИЯ: Лекувайте с оникс физическо или психическо заболяване, причината за което се корени в минали животи.

 МАГИЧЕСКИ КАЧЕСТВА: Като управляван от Сатурн и Земята, ониксът ще ви помогне да балансирате емоциите си и да придобиете умение за самоконтрол. Освен това уравновесява мъжката и женската полярност у всеки човек.

 Тъй като е сатурнов камък, той носи духовно вдъхновение, разрешава проблеми от минали животи и ви помага да приемете трансформиращите предизвикателства в този живот. Предпазва от черна магия и зли духове. Помага за припомняне на физически събития от настоящия или минал живот.
 Ониксът може да бъде кафяв и бял, черен и бял, изцяло черен, пастелно зелен, оранжев до кафяв, бял или кремав.

 Ониксът може да бъде кафяв и бял, черен и бял, изцяло черен, пастелно зелен, оранжев до кафяв, бял или кремав.

 Работата с черния оникс ще ви помогне да балансирате кармичните си дългове. Освен това, той отваря вътрешните врати, за да чувате гласа на боговете.

 Може да успокои стреса, като засили самоконтрола и привлече добър късмет и вдъхновение.

 Черен оникс: Ще ви помогне да се чувствате в безопасност и да не се безпокоите твърде много. Използвайте го за разрушаване на негативни енергии, които другите ви изпращат. Той може да преобразува тези вибрации още преди да са ви навредили.

 Зелен оникс: Успокоява и облекчава емоциите.

 Оранжев до кафяв оникс: Подчертава личната индивидуалност.

 Червен оникс: Прави личността по-динамична.

 Бял или кремав оникс: Подпомага творческите проекти, като разгръща идеите и въображението.

Неактивен steisi

 • Newbie
 • Jr. Member
 • *
 • Публикации: 91
 • Karma: +0/-0
  • Профил
МАГИЯТА НА КРИСТАЛИТЕ
« Отговор #3 -: 6 Декември 2011 03:02:32, Вторник »
За камъните...

 Лекуват ли кристалите?

 Отговорът на този въпрос е даден преди векове от древните лечители – да, кристалите лекуват. В практиката си съм се сблъсквал с твърдението, че за всяка болест си има кристал-лечител, което също не е далеч от истината. Но защо, аджеба, камъните лекуват? И как го правят? Отговорите на тези въпроси са малко по-комплексни но ще опитам да ги резюмирам в следващите редове.
 Първо нека си спомним какво всъщност представляват кристалите? От училище знаем, че образуването им трае стотици години и е е резултат от подходяща комбинация от химични елементи, изложени на въздействието на чудовищните сили на налягането на земните пластове и температурата в земните недра. В резултат се получава твръдо тяло с конкретен химичен състав, типична кристална решетка... И уникална честота на вибриране (както знаем от физиката всичко в природата трепти с определена честота). Интересното при кристалите е, че вибрациите им могат да бъдат засилени лесно чрез влизане в резонанс с тяхната базова честота. Благодарение на характерните за тях честотни свойства кристалите се поддават лесно на „кодиране” – на записване на конкретна информация.
 Поради някакво странно стчение на обстоятелствата хората много бързо се настройваме на честотата на кристалите. Това пък е причината те да играят таква роля в ежедневната практика на повечето хора, занимаващи се с „енергийно лечение”.

 Кристалите трептят с постоянна (хармонична) честота. Това е един от основните фактори, които правят кристалите толкова поддатливи на „информационно кодиране” – запис на определена информация, която да бъде излъчена впоследствие (при подходящи обстоятелства, спонтанно или непрекъснато – това зависи от начина, по който е кодиран кристалът). Можем да използваме това както за да помогнем на човек, така и за да му навредим. Поради спецификата на „клана” ще се спра на втория вариант.

 Какво трябва да знаем преди да започнем да „кодираме” кристали?
 1. Строго препоръчитлено е програмата, която записваме в носителя (кристала) да бъде съобразена с неговата природа – много трудно ще ни бъде да използваме обсидиан за да събудим Вселенската Любов у пациента ни, например. В мрежата и в специализираната литература може да бъде намерена информация за това каква е ролята на всеки кристал.
 2. За максимална ефективност полето на кристала трябва да бъде синхронизирано с полето на онзи, за когото е предназначен той.

 Как да избераме кристалите, с които ще работим (върху себе си или върху други)?

 Това е твърде личен процес, в който няма конкретни правила. Но има някои препоръки:
 1. Добре е да се направи пречистваща медитация преди да се тръгне на пазар за кристали.
 2. Не е добре кристалите, които купуваме да бъдат с нехармонична форма – натрошени, със стърчащи от тях странни образувания и т.н.
 3. Не е добре в кристалите ни да има примеси от други минерали – това ще доведе до нехармонични излчвания и по-трудна работа впоследствие.

 Всяка от тези препоръки може да бъде спокойно пренебрегната ако имате вътрешното усещане, че ви трябва кристал, който е точната противоположност на описаното по-горе. В такива случаи не се колебайте, интуицията ви така или иначе е по-силна от всички препоръки на света взети заедно Laughing.

 Техники за пречистване на кристалите.

 Преди да започнем работа с който и да е кристал трябва да проведем процедурата за пречистването му от странични влияния. Това се прави с цел да работим само с неговата енергия а не с всичко, което той е „попил” по пътя си от мината до магазина.
 Колкото практици – толкова техники за пречистване на кристали. По-долу ще намерите някои от основните. След като ги усвоите сте свободни (на своя отговорност) да ги модифицирате и, дай Боже, подобрявате Laughing

 1. Пречистване с течаща вода. Това е най-бързата техника. Може да бъде приложена във вскакви условия, стига да има наличите на на течаща вода без значение дали е планински поток или Софийска Чешмяна. Техниката представлява държане на кристала под струята в продължение на няколко минути. Като допълнение можем да визуализираме как той става все по-чист, блестящ и т.н. Свободни сме да напяваме и мантри от сорта „Чист, чист, пречистен” по време на визуализацията.

 2. Пречистване със сол. Техниката се състои в заравяне на кристала в съд със сол (най-добре – морска). Той може да престои там от два дни до седмица – в зависимост от степента на замърсяване.

 3. Пречистване със земя. Друг начин да пречистим кристалите си е да ги заровим в пръст за няколко дни. Добра идея е това да е пръстта от саксията на някое от домашните ни цветя, стоящи отвън. Не питайте защо.

 4. Пречистване с дим. Можем да запалим благовоние – тамян, див пелин или друго по наше усмотрение – и да прекарваме кристала през дима визуализирайки пречистването му.

 5. Пречистване с дъх. Човешкият дъх е целебен. Това негово качество се използва в рейки, както и в някои шамански практики. Техниката за пречистване на кристали с дъх се прилага като си поемем дълбоко въздух през носа, представяйки си, че вдишваме чиста бяла енергия. Задържаме за секунда дъха си визуализирайки как лечебната енергия ни изпълва, след което издъшваме целебния си дъх върху кристала. В общия случай са достатъчни седем повторения на тази процедура.

 Някои автори препоръчват да разсъждаваме за кристала като за субект – притежаващ самосъзнание и подлежащ на нараняване. В този ред на мисли е добре, след като го пречистим, да опитаме (според възможностите си) да го „излекуваме” от всичко, което е преживял – изкопаване, дълъг път, още по-дълго чакане някой да го купи... Надали е лесно да си кристал Laughing

 Кодиране и зареждане на кристалите.

 Всеки кристал има характерно „излъчване”. То може да бъде многократно усилено чрез подходяща техника за зареждане и кодиране. Ще опиша най-общата и резултатна при всички практикуващи такава. Подобно на горните можете да дадете воля на въображението си и да измислите свои. Също така можете да се чувствате свободни да споделяте тук опита си за да можем всички да обогатяваме арсенала си от техники за помощ на боледуващото човечество.
 Стъпките в тази техника са следните:

 1. Проверка за съвместимост. Изключително важно е да знаем дали кристалът, който се приготвяме да кодираме е подходящият и дали няма да влезем в противоречие в природата му. Това става като влезем в състояние на спокойна отпуснатост и яснота на съзнанието и просто попитаме кристала. Добре е на фона на изчистеното ни от странични мисли съзнание да оформим идеята, която мислим да кодираме и в някакъв момент просто да я „изстреляме” към кристала с въпроса дали това кодиране е подходящо за него. След това трябва да се вслушваме в усещанията си.

 2. Кодиране. Същинското кодиране е подобно на техниката за пречистване с дъх. Докато държим кристала си представяме, че потъваме в него - преминаваме покай атомите му докато достигнете до същността му – можем да я визуализираме като светлина звук, мирис или каквото е най-близко до сърцето ни. След това издухваме Светлина към същността на кристала, визуализирайки работната програма. Междувременно можем да припяваме мантра, свързана с целта, която поставяме.

 3. Зареждане. След като се върнем в нормалното състояние на съзнанието ни можем да заредим кристала с енергия (рейки, сейким, лична Ки или каквото имаме в арсенала си) за да затвърдим програмата и да активираме допълнително енергетиката на кристала.

Неактивен steisi

 • Newbie
 • Jr. Member
 • *
 • Публикации: 91
 • Karma: +0/-0
  • Профил
МАГИЯТА НА КРИСТАЛИТЕ
« Отговор #4 -: 6 Декември 2011 03:03:55, Вторник »
Като за начало, трябва да се знае кои камъни се използват за защита и едва след това и самите техники. Сега пускам една малка таблица за справка, а по-късно ще дам и отделни техники като приложение.

 За защита

 Талисмани, амулети и муски

 Дефиницията за муска в Оксфордския речник е следната: Думи, действия или предмети, притежаващи окултна сила. Дрънкулка, наподобяваща амулет. Предмет на заклинание, омагьосване; закрилян от магия.

 Съществуват различни начини да предпазим дома си, себе си и семейството си от психическа атака, както и да използваме психическа самозащита срещу всяка физическа атака като кражби с взлом, криминални увреждания или нападения. Муските, амулетите и талисманите спадат към тези начини. Муската представлява предмет, направен, написан или съставен, за да предизвика или напротив, да предотврати възникването на дадено събитие или обстоятелство. Муските могат да бъдат както твърде прости, така и изключително комплицирани, но те винаги са натоварени с определена цел, която отговаря на определен начин на използване, с оглед на който са създадени.

 Муската може да съдържа чисто и просто камъче, което носи късмет или да бъде сложна като восъчна фигура, използвана в лечителски сеанси. Може да бъде под формата на платнена торбичка, съдържаща специални билки, които влияят и усилват защитните сили на човека. Колко от нас носят някакво бижу, съдържащо камъче, което ни предпазва и носи късмет? Според мен- мнозина. Също така носим и символите на нашата вяра- пентаграми, разпятия или звезди с шест лъча. Без тези защитни духовни символи се чувстваме оголени и уязвими.

 Винаги се е смятало, че камъните, скъпоценни или полускъпоценни, притежават определени защитни способности. Описаните тук камъни могат да бъдат оползотворени с оглед нуждите на психическата самозащита.

 Ахат
 Закриля от зли намерения и опасности

 Аметист
 Предпазва от опасности. Закриля по време на сън

 Кехлибар
 Укрепва силата

 Сълзата на апача
 Предпазва от злини и опасности

 Син ахат
 Успокоява смущенията

 Червен халцедон
 Пресича лошите намерения и отрицателните енергии

 Халцедон (черен)
 Предпазва от психическа атака

 Хризопрас
 Закриля носителя от отрицателни енергии

 Кристален кварц
 Може да бъде използван като психическо оръжие

 Кремък
 Предпазва изключително добре

 Нефрит
 Защитава носителя от врагове

 Яспис
 Укрепва защитата. Отпраща отрицателните енергии обратно към източника.

 Лазурит
 Духовен. Предпазва от нападение

 Обсидиан
 Отблъсква психическата атака обратно към източника

 Перидот
 Потъмнява при наличие на опасност.

 Опушен кварц
 Поглъща в себе си злото и отрицателните енергии. Трябва да бъде почистван често

 Носете избрания от вас камък или го дръжте в джоба си , за да може защитната му енергия да бъде близо до вас. Дръжте по-големи парчета от камъка в дома си, за да могат те да излъчват вибрациите си свободно.

 Камъните и кристалите се нуждаят от често почистване, за да бъде действието им възможно най-ефективно. Хората се чувстват по-свежи и енергични след вземане на душ или вана. Същото е и с кристалите.

 Двойно по-важно е за опушения кварц да бъде почистван всекидневно. Той привлича отрицателните енергии и отпадъци като някаква кристална кофа за смет. Много е полезен, но може да се "замърси" психически, ако го занемарим.

 Кристалите могат да бъдат почиствани по няколко начина:

 A) Като ги заровим в купа с каменна сол и ги оставим там за няколко часа.

 Б) Да ги потопим в купа с изворна вода, в която е разтворена една супена лъжица каменна сол.Оставя се отново да престои няколко часа или една нощ.

 cool Като се подържи кристалът за няколко минути под течаща вода. За кристалите е полезно на всеки два дни да бъдат лъскани с мека четка и лек препарат.Това ги запазва и отмива натрупания по тях прах, който се насъбира много бързо.

 Г) Като ги опушим за известно време в дима, образуван от тлеещи листа на градински чай.

 Обсидианът и кремъкът са много ефективни за психическата самозащита. Обсидианът представлява възникнало по естествен път вулканично стъкло, което притежава изключително добре отразяваща повърхност. Дълго време е бил използван за правене на магии, най- често в качеството му на огледало.Той може да отразява отрицателните енергии и злите намерения и да ги препраща обратно към източника им.

 В дома си някои имат обсидианово острие на копие, което използват за защита. Ако почувстват наличието на атака, те насочват острието в посоката, от която усещат нейното приближаване и го оставят да свърши работата вместо тях. Обсидианът може да бъде поставен така, че да защитава дома от всички посоки.

 Магическите камъни са също така ефективни. Те представляват камъче с образувана по естествен начин в него дупка. Магическите камъни често са от кремък, което означава, че дават двойна защита. Винаги се е считало, че подобни камъни, освен че закрилят носителя си , му носят и късмет. Те могат да бъдат намерени навсякъде(особено по плажовете). Мъничките се носят на верижка около шията. Много хора ги окачват на ключодържателите си. По- големите могат да бъдат прикрепени към оградите на имота като алтернативен вид защита.

 Муска с шест камъка

 Вземете по едно камъче от най- отдалечените краища на градината ви, две от предния двор и две от задния, по едно -извън предната врата и едно извън задната врата. Не ги почиствайте. Подръжте ги за известно време в ръцете си и им влейте енергия.

 Поставете камъчетата по средата на кръг, изрязан от червен плат и след това съберете краищата му като торбичка. Завържете торбичката с връв и я закачете на място, възможно най близо до центъра на имота ви.

 За да предпазите праговете към дома си, например вратите и прозорците, вземете две карфици и ги кръстосайте във формата на буква X. След това ги поставете под килимите и на первазите, зареждайки ги със защитна енергия, подобно на камъните.

 Амулети
 Амулетът представлява вещ, която се носи като защита срещу всяко зло. Украшенията, изобразяващи духовни символи, магическите камъни и кристалите попадат в тази категория, а също и мистични символи и руни, издълбани или гравирани върху дърво или метал. Познавам хора, които винаги носят със себе си малки торбички, пълни с носещи късмет и закрилящи символи, за да си осигурят постоянна защита.

 Лечебни и магически свойства на кристалите

 Скъпоценните камъни и минерали са редки и удивителни създания на природата. От дълбока древност те привличат към себе си вниманието на хората. Вероятно никога няма да изчезне желанието на човек да се докосне до вълшебната сила на кристите.

 Камъните излъчват тайнствена сила и енергия – енергия свързваща човека с неговата необятна родина – Вселената. Феноменалните им качества са трудно обясними и до днес

 Нефрит

 магически свойства – в Европа нефрита олицетворява честност, добросъвестност,порядъчност, вярност и мъдрост. Той е символ на съвършенство и чистота. Хора, които желаят да променят своя живот, да поемат по нов път и нов живот е необходимо да носят нефрит. Това е камъка на промяната.

 лечебни свойства - нефритът притежава енергия Ян. В Китай нефрита се добавя в “ елексир на безсмъртие “ – напитка за съхраняване на младостта и здравето. Благодарение на високата си топлоемкост, късче нефрит поставен върху определена зона с натрупана “жар“ / съгласно КТМ/ отнема горещината и успокоява органа.

 Нефритът е един от най-силните стимулатори на творческа енергия. Ефектът се постига при полагане на Аджна чакра.

 След употреба се изчиства с топла вода.

 Малахит
 магически свойства - с малахита са свързани множества легенди, една от тях, е че човек пиейки вода от малахитова чаша може да разчита езикът на животните. В Индия се вярва, че малахит положен на “третото око” помага за изчистване на съзнанието от обиди и тревоги. В Русия се смета, че този камък е изпълнител на желания.

 лечебни свойства – малахитът се счита за “камък на здравето”, и че предпазва от различни болести. Камъните с по- светъл оттенък са добри за лечение на сърцето и белия дроб. Индийски текстове “ аюрведа” съветват да се положи малахит на сърдечната чакра или на “блокирани” участъци по тялото и този камък ще отблокира енергията и ще отвори канала за протичане на биоенергията. Положен на слънчевия сплит, малахита ще отнеме емоционалното напрежение, ще създаде баланс между сърдечната и пъпната чакра.

 В съвременната литотерапия малахита се използва при проблеми в сърцето, панкреаса и далака. Той активира регенерацията и влиае положително на епифизата и хипофизата. По мнението на американски целители, той се използва и като противорадиационно средство. Поставен върху пъпния енергиен център, намалява менструалните болки, други коремни болки, а върху гръдната кост възстановява нормалния сърдечен ритъм.

 Малахитовата вода дарява физически и духовни сили и трябва да се пие, като се започне от по една глътка и се стигно до чаша на ден.

 За съжаление малахитът е един от най-имитираните и заместван от синтетични аналози минерал.

 Опал

 магически свойства - опалът символизира промяната на съдбата. Той обостря интуицията и способства за вдъхновение. В Индия този камък се счита за камъкът на любовта, вярата и състраданието. Опалът просветлява разума, разпръсва мрачните мисли и страха. В Европа, опалът е символ на щастието, надеждата и нежната любов. Този камък асоцира в нас чисти помисли и съчувствие.

 лечебни свойства - в “Аюрведа” е казано, че този камък съдържа в себе си три елемента- вода, огън и жар и може да бъде полезен като лекар на всички хора. Съвременните литотерапевти считат, че опала притежава енергия Ян. Тези камъни развиват интуицията и благотворно влиаят на нервната система, на хипофизата и епифизата. Счита се, че този камък хармонизира цялостно енергията в организма и го защитава от инфекциозни заболявания.

 Опалът не се конбинира с никой друг минерал. Загубва качествата си при контакт с парфюм, сапун или грим. Качествата му се запазват ако през няколко дни се поставя за малко във вода. Не се излага на слънце.

 Пирит

 магически свойства – в митологията и легендите е магичния огнен камък.

 лечебни свойства – железния пирит увеличава количеството кислород в кръвта и подпомага кръвоносната система. Помага при лечение на костната структура, на клетъчния състав и при вътрешни инфекции. Има благоприятно въздействие върху психиката. Силно лечебно въздействие при проблеми с белия дроб и бронхите. Добри резултати при болни от астма. При проблеми в храносмилането – газове, подуване на корема, при гастрит. Действа благоприятно при болки в гърба.

 След използване се почиства в морска сол и на слънце – не обича вода.

Неактивен steisi

 • Newbie
 • Jr. Member
 • *
 • Публикации: 91
 • Karma: +0/-0
  • Профил
МАГИЯТА НА КРИСТАЛИТЕ
« Отговор #5 -: 6 Декември 2011 03:07:57, Вторник »
Хематит

 

 Хематитът може да се използва за заземяване и защита. Усилва връзката ни със земята, дава усещане за сигурност и безопасност. Изпълва с кураж, сила, търпение и жизненост. Стимулира ума, усилва концентрацията и фокуса, подобрява паметта и творческата мисъл.

 Хематитът е бил известен като камък на магьосниците, тъй като се счита, че защитава от магии и поглъща всички излъчвания насочени срещу неговият собственик. Тъй като се е вярвало, че дава неуязвимост, хематитът се е използвал като защитен амулет срещу нападение и раняване, а американските индианци, тръгвайки на война, са разкрасявали телата си с хематитен прах.

 Разтваря негативи и предпазва от поглъщането на чужди такива. Хематитът дава сила, повишава самоуважението и способността за оцеляване, увереността и силата на волята. Помага да се преодолеят обсебвания и пристрастености

 Хематитът е известен със своите лечебни свойства. Още в древността е бил използван като кръвотворно средство, като средство за пречистване на кръвта и подобряване на кръвообращението, а пък хематитният прах е бил използван за спиране на кръвотечението. Хематитът намира приложение и в съвременната медицина, като широко се използва в медицински препарати повишаващи хемоглобина.

 Помага при болести от рода на анемията. Подсилва бъбреците и помага за възстановяване на тъкани. Стимулира усвояването на желязо и формирането на кръвни телца. Лекува запушвания на кръвоносните съдове, както и безпокойство и безсъние. Ускорява възстановяването на тъканта при размествания на гръбначните прешлени и фрактури.

 Смята се, че хематитът помага при полови и нервни разтройства и стрес, лекува гнева и благоприятства спокойствието, а също и че лекува болести на черния дроб, бъбреците и панкреаса.

Неактивен steisi

 • Newbie
 • Jr. Member
 • *
 • Публикации: 91
 • Karma: +0/-0
  • Профил
МАГИЯТА НА КРИСТАЛИТЕ
« Отговор #6 -: 6 Декември 2011 03:12:39, Вторник »
Видове камъни и свойствата им.
 Значение. Особености.

 
 01. АВАНТЮРИН

 ИМЕ : от италианската дума “а'вентура”.

 ГЕОЛОЖКИ ДАННИ : Непрозрачен .Авантюринът е кварц с примеси от слюди и хематит. Цветът му е зеленикав, по-рядко и син. Твърдост: под 6,5.

 ЗДРАВЕ : Усилва нервната система и помага при стрес. Полезен за зрението и успокоява болките от мигрена.

 АСТРОЛОГИЯ : Дева, Везни, Телец, Близнаци, Скорпион, Овен

 АМУЛЕТ : За пари. Пази превозни средства. За лек път. Подсилва смелостта и способността да се взимат решения.
 
 02. АКВАМАРИН

 ИМЕ : латински, “аква” – вода и “маре” – море.

 ГЕОЛОЖКИ ДАННИ : Цвят: от светлосин до зеленикаво-морскосин. Прозрачен.
 Твърдост: 7,5 – 8.5

 ЗДРАВЕ : За гърлената чакра, при ларингити ангини. Премахва напрежението от очите.

 АСТРОЛОГИЯ : Рак, Риби, Скорпион, Водолей, Везни

 АМУЛЕТ : За моряците, при път по вода, носи късмет. Дава смелост и спокойствие. Срещу уроки при малки деца. За вдъхновение. Привлича късмета.
 
 03. АМАЗОНИТ

 ИМЕ : Кръстен на река Амазонка.

 ГЕОЛОЖКИ ДАННИ : Цвят: светло-зелен, сиво-зелен с бели нишки.

 ЗДРАВЕ : При стрес, напрежение и нервно изтощение.

 АСТРОЛОГИЯ : Талисманът на зодия Телец. Добър и за всички останали.

 АМУЛЕТ : Семеен камък - засилва верноста, спокойствието и любовта.

 04. АМЕТИСТ

 ИМЕ : произлиза от гръцката дума “аметистос” . Името идва от поверието, че предпазва от прекаляване с алкохол.

 ГЕОЛОЖКИ ДАННИ : От светло- до тъмновиолетова, понякога и пурпурна разновидност на планинския кристал. Съществува и двуцветна негова разновидност - Аметрин. Твърдост: 7.

 ЗДРАВЕ : Засилва имунната система и подпомага хипофизата и епифизата. Подмладява. Лекува мигрена и обикновенно главоболие. Пази от пристрастеност към алкохол, наркотици. Лекува зависимости.

 АСТРОЛОГИЯ : Скорпион, Телец, Везни, Рак, Близнаци

 АМУЛЕТ : Един от универсалните камъни - защита, здраве, младост. Събира разделени сродни души, пази влюбените, за вярност .

 
 05. АХАТ

 ИМЕ : река Ахатес, Италия.

 ГЕОЛОЖКИ ДАННИ : Представлява зърнеста разновидност на кварца. Според структурата се разграничават мъхест, ивичест и пейзажен ахат . Цветовете варират в много широк диапазон, прозрачността също. Твърдост: 6,5 - 7.5.

 ЗДРАВЕ : Помага за балансирането на Ин и Ян. Носи хармония, помага на половата и отделителната система. Камък на дълголетието.

 АСТРОЛОГИЯ : Козирог, Водолей, Дева, Овен.

 АМУЛЕТ : Привлича успеха и носи късмет. Срещу бури и отрови. Пази от болести и настинки. Пази недвижимото имущество от посегателства.

 06. АХАТ ИВИЧЕСТ

 ВИЖ АХАТ

 
 07. ГРАНАТ

 ИМЕ : латински, “гранатус” – на зърна, заради приликата със зърната на нара.

 ГЕОЛОЖКИ ДАННИ : цвят: червен; твърдост: 6 – 7,5.

 ЗДРАВЕ : Пречиства кръвта. Усилва и регулира кръвообращението и оросяването на мозъка. Възстановява след тежки болести или умора. Енергизира организма. Срещу анемии.

 АСТРОЛОГИЯ : Лъв, Овен, Скорпион, Стрелец, Близнаци.

 АМУЛЕТ : Кралски и универсален камък. Помага при хронични болести. Носи любов и сексуална енергия. Хармонизира отношенията. За щастие, дълга връзка или брак, за намиране на партньор.

 
 08. КАРНЕОЛ (СЕРДОЛИК)

 ИМЕ : латинско от името на гр. Сардис, Азия.

 ГЕОЛОЖКИ ДАННИ : Кварц с примеси на железен окис. Цвят: оранжев, червен до керемиден . Твърдост: 6,5. -7.

 ЗДРАВЕ : Спира кръвотечения, при проблеми с кръвта, анемии, импотентност, трудно забременяване, помятане, безплодие. Срещу депресии, умора, меланхолия.

 АСТРОЛОГИЯ : Срещу завист и ревност. Засилва волята. Носи успех в любовта и секса. За щастлив дом и здраве.

 АМУЛЕТ : Лъв, Овен, Скорпион, Стрелец, Козирог.

 09. КЕХЛИБАР

 ИМЕ : от арабски.

 ГЕОЛОЖКИ ДАННИ : Представлява вкаменена смола на дървета. Цвят: бледожълт, лимоненожълт, оранжев, червен, кафяв и др. Твърдост: 2 – 2,5. Особено ценни са образците с вкаменено насекомо в тях.

 ЗДРАВЕ : чакрата на гърлото срещу гуша, успокоява гърлото и бронхите. При ревматични и артритни болки. При стомашни проблеми. Приет стрит на прах засилва имунната система, влияе на щитовидната жлеза и тимуса, подмладява.

 АСТРОЛОГИЯ : Всички зодии.

 АМУЛЕТ : Универсален - разваля магии ,помага за ясновидство. Пази от лоши намерения и всякакви зложелателства. Носи късмет и пари. За лекари, творци, медицински персонал, магове, пази децата...

 10. КОРАЛ

 ИМЕ : гръцко, “коралион”.

 ГЕОЛОЖКИ ДАННИ : Смес от окиси на манган, съдържа веществото “конхиолин”. Цвят: червен, розов и бял, рядко син и черен. Твърдост: 3 – 4.

 ЗДРАВЕ : Червеният корал стимулира кръвоносната система. Розовият – сърдечния център, а белия - мозъка, като премахва нервното напрежение. Стрит на прах лекува и калцира язви, помага при гастрити и колити, облекчава пристъпите на подагра.

 АСТРОЛОГИЯ : Лъв, Водолей, Рак, Риби, Овен, Стрелец.

 АМУЛЕТ : Червения носи на мъжете успех в секса и любовта, а на жените издръжливост. Розовия корал носи щастие и любов. Белия пази малки деца и е символ на невинността.

 
 11. КОСИТЕ НА ВЕНЕРА

 ВИЖ ПЛАНИНСКИ КРИСТАЛ

 12. КОТЕШКО ОКО

 ВИЖ ТИГРОВО ОКО

 13. КЪРВАВ КАМЪК

 ВИЖ ЯСПИС

 14. Лазурит

 ИМЕ : от персийски, “азул” – синева, небе. Синоним от латински е “лапис лазури” – син камък.

 ГЕОЛОЖКИ ДАННИ : Цвят: син до тъмносин и мастилен. Твърдост: 5-5,5

 ЗДРАВЕ : Всички видове смущения на нервната система, заекване, страхове. Усилва паметта и речта. Подходящ за тези, които се занимават с медитация. Пази от тумори, кисти и рак.

 АСТРОЛОГИЯ : Везни, Дева, Риби, Водолей, Скорпион, Стрелец.

 АМУЛЕТ : Писатели, преводачи, артисти, оратори, ученици, студенти, архитекти, творци...

 15. ЛУНЕН КАМЪК

 ИМЕ : от променливите тонове подобни на лунни лъчи.

 ГЕОЛОЖКИ ДАННИ : редуващи се слоеве ортоклаз и адулар. Цвят: безцветен, бял, бледожълт, бледосин, синьо- сив. Твърдост: 6 – 6,5.

 ЗДРАВЕ : Помага при бременност и на кърмене. Помага на нервната, отделителната система. Помага за циркулацията на течности в организма. При целулит и лош лимфен обмен.

 АСТРОЛОГИЯ : За бременни, майки, момичета,з а любов без значение на зодията. Носи особен късмет на зодия РАК.

 АМУЛЕТ : лунният камък е свещен за будистите. Камък на Майките - по време на бременност установява контакт между майката и плода и така след раждането помага за връзката майка - дете. Камък на влюбените. Камък на гадателите и ясновидците - държан под езика усилва техните способности.

 16. МАЛАХИТ

 ИМЕ : от гръцки, “малахе”, поради приликата му с цвета на листата .

 ГЕОЛОЖКИ ДАННИ : Цвят: от светло до тъмно зелен. Непрозрачен. Твърдост: 3,5 – 4.5.

 ЗДРАВЕ : Укрепва имунната система. За сърце, черен дроб, жлъчка и далак. Полезен при диабет. Успокоява нервната система.

 АСТРОЛОГИЯ : Телец, Дева, Везни, Лъв ,Риби, Рак, Водолей

 АМУЛЕТ : Свещен камък за Египтяните. Срещу зли очи, лоши намерения и различни отрови. За защита на малки деца и бебета. Помага за сбъдване на желанията. Носи пари, спокойствие и просперитет. Усилва чувствителността.

 17. МОРИОН (ОПУШЕН КВАРЦ )

 ИМЕ : от гръцки “морисо”

 ГЕОЛОЖКИ ДАННИ : Представлява черен, мътен кварц. Твърдост: 7.

 ЗДРАВЕ : Само за преодоляването на нечия смърт.

 АСТРОЛОГИЯ : Козирог, Скорпион.

 АМУЛЕТ : За магове. Подпомага себепознанието. Добър за медитация. При неясни ситуации.
 
 18. МРАМОРЕН ОНИКС

 ВИЖ ОНИКС
 19. НЕФРИТ

 ИМЕ : от гръцки, “нефрос” – бъбрек

 ГЕОЛОЖКИ ДАННИ : Цвят: от бял до зелен, с различни оттенъци. Твърдост: 6 – 6,5.

 ЗДРАВЕ : лекува болести и болки в бъбреците и далака. Помага за лесно раждане. Пази тимуса и сърцето.

 АСТРОЛОГИЯ : Козирог, Скорпион, Рак, Риби, Дева, Телец .

 АМУЛЕТ : Свещен камък в Китай. Подарява се на малки момиченца при раждането, за да им носи щастие и късмет. Камък на просперитета, щастието, мъдростта. За магове, музиканти, певци, актьори, говорители, журналисти, търговци, учители, учени, ученици.
 
 20. ОБСИДИАН

 ИМЕ :

 ГЕОЛОЖКИ ДАННИ : Вулканично стъкло - образува се при застиването на вулканичната лава. Цвят черен до тъмно сив, често с бели петна.

 ЗДРАВЕ : Успокоява и премахва негативната енергия и стреса. Да се носи с почивка...

 АСТРОЛОГИЯ : Носи изключителен късмет на Козирог , помага на зодиите Телец и Дева да се концентрират върху важните неща.

 АМУЛЕТ : Свещен камък за маите, които го смятат за дар от Майката Земя. Разкрива истината. За съдии, следователи, лечители, магове, лекари, психолози. За разрушаване на кармични връзки. За корекции на кармата....Камък пазач на дома.

 21. ОНИКС

 ИМЕ : От арабски-значи скръб.

 ГЕОЛОЖКИ ДАННИ : Разновидност на ахата, съдържаща калцит и арагонит. Цвят-разнообразен, както и разнообразна окраска. Най-популярен е черният оникс. Твърдост-6,5 - 7.5

 ЗДРАВЕ : Срещу старческа немощ и всички костно-ставни заболявания. Камъкът може да “извлича” болеста от тялото.

 АСТРОЛОГИЯ : Козирог, Водолей, Дева.

 АМУЛЕТ : Камък на универсалната защита. Прави човека по-решителен и силен

 22. ОПАЛ

 ИМЕ : санскрит, “упала” – скъпоцененност

 ГЕОЛОЖКИ ДАННИ : Представлява кварц със сферична структура, с примеси на манган, никел и др. Цвят: безцветен (хиалит), бял до сив (обикновен опал), бял порцелановиден (калохонг), бледожълт до кремав (млечен опал), зелен (праз опал), жълтокафяв (восъчен опал), оранжев до червен, полупрозрачен (огнен опал), син (син опал) и опалисциращ в различни цветови ефекти (различни видове благороден опал). Твърдост: 5,5 – 6.5

 ЗДРАВЕ : За очни болести, бъбреци, панкреас. Усилва съпротивителните сили на организма при епидемии.

 АСТРОЛОГИЯ : Според цвета е влиянието му върху различните зодии.

 АМУЛЕТ : Свещен в древна Гърция. Универсален камък. Носи любов, пази, защитава, лекува.

 23. ПЕРИДОТ

 ИМЕ :

 ГЕОЛОЖКИ ДАННИ :

 ЗДРАВЕ :

 АСТРОЛОГИЯ :

 АМУЛЕТ :

 24. ПЕРЛА

 ИМЕ : от френски, “перна” – голяма раковина.

 ГЕОЛОЖКИ ДАННИ : Представлява патогенно образувание в черупките на някои миди. Съдържа - арагонит ( CaCO3) и конхиолин. Цвят: бял, кремав и розов. Рядък и много ценен е черният цвят. Твърдост: 3,5 – 4.

 ЗДРАВЕ : Стрита на прах действа пречистващо и антиалергично на организма. В състава на козметични продукти прави кожата подмладена, еластична, дава и блясък. Полезна за жлъчката и черния дроб. Носена от болен човек потъмнява и губи блясъка си, но подпомага лечението.

 АСТРОЛОГИЯ : Риби, Рак, Телец, Везни.

 АМУЛЕТ : Носи радост, красота, спокойствие, чистотата и невинност и красота. За връзка с Диана - богинята на лова и девствеността. Носи щастие на млади момичета.

 25. ПЛАНИНСКИ КРИСТАЛ

 ИМЕ : на гръцки означава лед.

 ГЕОЛОЖКИ ДАННИ : Представлява прозрачен кристален кварц. Твърдост: 7.-7,5

 ЗДРАВЕ : Подсилва, лекува, пречиства....

 АСТРОЛОГИЯ : всички зоди.

 АМУЛЕТ : Универсален камък- за късмет, интуиция, пречистване, щастие....
 
 26. РОДОНИТ

 ИМЕ : от гръцки, “родон” – роза.

 ГЕОЛОЖКИ ДАННИ : цвят: розов и червен, а също и сив. Твърдост: 5,5 – 6,5.

 ЗДРАВЕ : възпаления на ухото, антипиретик. Възстановява енергията.

 АСТРОЛОГИЯ : Риби, Рак ,Лъв, Телец, Везни.

 АМУЛЕТ : Не се комбинира с други камъни. Намаля умората, носи радост и любов.

 27. РОДОХРОЗИТ

 ИМЕ : от гръцки

 ГЕОЛОЖКИ ДАННИ : цвят: розов, малинов и червен. Твърдост: 3,5 – 4,5.

 ЗДРАВЕ : Подобрява кръвообрщението. Успокоява нервната система.

 АСТРОЛОГИЯ : Скорпион, Телец, Риби, Рак, Везни, Близнаци, Стрелец

 АМУЛЕТ : За любов, подмладява, носи щастие, среща сродни души.
 
 28. РОЗОВ КВАРЦ

 ИМЕ : от цвета му

 ГЕОЛОЖКИ ДАННИ : Цвят: розов. Твърдост: 7. -7.5

 ЗДРАВЕ : При хормонални проблеми, нервност, депресии, пречиства, подмладява.

 АСТРОЛОГИЯ : Везни, Риби, Телец, Близнаци

 АМУЛЕТ : За преодоляване на болезнени раздели. Помага в кризисни ситуации. Подмладява,носи любов и щастие.

 29. СЕЛЕНИТ

 ИМЕ : От гръцки - Луна.

 ГЕОЛОЖКИ ДАННИ : Разновидност на гипса и калция. Съдържа частици глина, хематит, пясък понякога количествата им са значителни. Твърдост: 1,5. Цвят: сив до светложълт.

 ЗДРАВЕ : Болести на женската полова система, безплодие, кисти и тумори в гърдите

 АСТРОЛОГИЯ : Риби, Рак, Телец, Везни.

 АМУЛЕТ : Пази дома и семейното щастие, носи любов и внимание, помага в трудни периоди.

 30. СЛЪНЧЕВ КАМЪК - СИН

 ВИЖ СЛЪНЧЕВ КАМЪК

 31. СЛЪНЧЕВ КАМЪК

 ИМЕ : От красивите златисти петънца в него

 ГЕОЛОЖКИ ДАННИ : Разновидност на олигогласа. Гранитен камък. Лъскавите частици са червен хематит.

 ЗДРАВЕ : Подсилва имунната система, помага на сърдечната чакра.

 АСТРОЛОГИЯ : Лъв, Дева, Козирог

 АМУЛЕТ : Магия - за ритуали и празници на слънцето, за пари, бизнес, работа.

 32. СНЕЖЕН КВАРЦ

 ВИЖ ПЛАНИНСКИ КРИСТАЛ
 33. Содалит

 ИМЕ :

 ГЕОЛОЖКИ ДАННИ : Твърдост: 5,5-6. Цвят: син, сив с бели нишки.

 ЗДРАВЕ : За оросяване на мозъка, подобрява паметта, укрепва нервите. Очни болести.

 АСТРОЛОГИЯ : Водолей, Близнаци, Везни, Стрелец, Скорпион, Риби.

 АМУЛЕТ : Любов, спокойствие, късмет в дома и работата.

 35. ТИГРОВО ОКО

 ИМЕ : от цвета.

 ГЕОЛОЖКИ ДАННИ : Предствлява псевдоморфоза на кварца върху разновидност на амфибола. Има златно и червено тигрово око. Цвят: характерни ивици в кафяво, охра, керемида, жълто. Твърдост: 5,5 – 6,5.

 ЗДРАВЕ : При всякакви сексуални смущения. Срещу мигрена и главоболие.

 АСТРОЛОГИЯ : Близнаци, Лъв, Скорпион, Козирог, Водолей.

 АМУЛЕТ : Успех в бизнес, преговори, сделки. За търговци, адвокати, счетоводители, ученици, студенти...

 36. ТУРМАЛИН

 ИМЕ :

 ГЕОЛОЖКИ ДАННИ : Представлява силикатен минерал с разнообразен състав. Съществуват осем основни разновидности на турмалина. Цвят: безцветен – ахроит; жълт – тсилаизит; зелен – елбаит, верделит, дравит; син – индиголит; розов – елбаит, рубелит; червен – сибирит; кафяв – дравит, увит, лидикоатит; черен – шерл, феридравит, бюргерит. Твърдост 7 – 7,5. Особенно интересни са “диненият турмалин” - цвета варира от зелено към розово ,както и черният турмалин.

 ЗДРАВЕ : Стимулира мозъка и централната нервна система, помага при болести на сетивата, както и при схващания и контузии. Помага при сексуални проблеми.

 АСТРОЛОГИЯ : Според цвета, но е подходящ за всички знаци като цяло.

 АМУЛЕТ : Черен турмалин - за магия, срещу негативност.

 Зелен турмалин - спокойствие, срещу нерви и кавги. Носи пари и късмет в работата.

 Розов турмалин - за любов, красота и много щастие.

 Розово-зелен - за щастливо семейство и любов в дома.

 38. ТЮРКОАЗ

 ИМЕ : от Турция.

 ГЕОЛОЖКИ ДАННИ : Цвят: от светлосин до синьозелен, непрозрачен. Твърдост: 5 – 6.

 ЗДРАВЕ : Подходящ при страхови неврози, пази организма от болести и вредни влияния на околната среда. При нервни и психически разстройства.

 АСТРОЛОГИЯ : За всички, но предимно зодиите Скорпион, Стрелец, Риби, Лъв, Близнаци, Телец

 АМУЛЕТ : Свещен камък на Тибет. Камък на фараоните. При Маите символизира Бога Небе. Предпазва от бури, страх, отрова на гърмящи змии. Тюркоазът е бил известен винаги като камък на здравето, щастието и успеха. Според арабите при изневяра от жената камъка потъмнява. Камък на Късмета. НОСИ ЛЮБОВ

 39. УНАКИТ

 ИМЕ : Планината Unaka в Америка, където е открит за първи път.

 ГЕОЛОЖКИ ДАННИ : Гранитен камък смес от розов фелдспар, бял(сив ) кварц и епидот.

 ЗДРАВЕ : Сърце, кръвоносни съдове и полова система.

 АСТРОЛОГИЯ : Свързва се със знака Скорпион, но носи щастие в любовта на всички.

 АМУЛЕТ : Укрепва емоциите, подмладява, успокоява, за любов и нежност.

 
 40. Флуорит

 ИМЕ : от латински-“ Fluor ”-течение

 ГЕОЛОЖКИ ДАННИ : често с примеси на хлор ,желязо, редки минерали, които обуславят необичайно голямата гама цветове. Най-честият цвят е светло-зеленият. Твърдост-3.

 ЗДРАВЕ : При проблеми с отделителна система и лимфата. Подсилва паметта .За венци и зъби.

 АСТРОЛОГИЯ : Близнаци, Телец, Водолей, Везни.

 АМУЛЕТ : Детски амулет-подсилва паметта, помага при запаметяването. Носи късмет.
 
 41. Халцедон

 ИМЕ : От античния град Халкидон на Мраморно море

 ГЕОЛОЖКИ ДАННИ : Скъпи и разнообразни разновидности на кварца. С името халцедон най-често се обозначава синият халцедон.

 ЗДРАВЕ : Очни болести, както и болести на слуха.

 АСТРОЛОГИЯ : - Водолей, Риби, Везни, Близнаци.

 АМУЛЕТ : Творчество, фантазия, магия. Носи щастие.
 42. ХЕМАТИТ

 ИМЕ : - от гръцки “хема” – кръв

 ГЕОЛОЖКИ ДАННИ : Цвят: черносив със силен метален блясък, непрозрачен. Твърдост: 5 – 6.

 ЗДРАВЕ : При анемии и болести на кръвта, болести на половата система, както и ларингит, ангина, зъбобол... При левкимия. Общо укрепващ.

 АСТРОЛОГИЯ : Водолей, Скорпион, Близнаци, Овен.

 АМУЛЕТ : Опора в трудни моменти. За концентрация. При тежки болести и нервни ситуации

 43. ХРИЗОБЕРИЛ

 ИМЕ : от гръцки, “хризос” – златист.

 ГЕОЛОЖКИ ДАННИ : Разновидности: александрит, цимофан, котешко око. Цвят: златистожълт, зеленикавожълт, кафеникав. Твърдост: 8,5 -9 .

 ЗДРАВЕ : Сърце и сърдечна чакра, срещу депресии, меланхолии, труден пубертет. При изтощен организъм.

 АСТРОЛОГИЯ : Лъв,Телец, Везни, Риби.

 АМУЛЕТ : За здраве, късмет, пари, добра работа,срещу магии и лошо обкръжение.

 44. ХРИЗОПРАЗ

 ИМЕ : от гръцки, “хризос” – златист.

 ГЕОЛОЖКИ ДАННИ : разновидност на халцедона. Цвят: ябълков до тревистозелен. Твърдост: 7.

 ЗДРАВЕ : Полова и храносмилателна система. При хранителни разстройства. При безплодие и полова немощ. При хормонални разстройства.

 АСТРОЛОГИЯ : Везни, Телец, Овен, Скорпион, Водолей.

 АМУЛЕТ : Живот, щастие, успех. За хора, които искат да поправят кармата си.

 45. ЦИTРИН

 ИМЕ : от латински, “цитрус” – лимон.

 ГЕОЛОЖКИ ДАННИ : Пролупрозрачен и прозрачен. Представлява разновидност на кварца с лимоненожълт или златистожълт цвят. Твърдост: 7.

 ЗДРАВЕ : Активира тимуса, подпомага храносмилането, стимулира сърдечната чакра. Усилва Ян енергията. Срещу депресия, меланхолия, изтощение.

 АСТРОЛОГИЯ : Лъв, Скорпион, Овен, Дева

 АМУЛЕТ : За пари, здраве, собствен бизнес. Срещу негативна енергия. За самозащита при работа покрай недоброжелатели. Камък на възстановяването и презареждането.

 46-49. ЯСПИС

 ИМЕ : гръцко “яспис”

 ГЕОЛОЖКИ ДАННИ : Ясписът е микрозърнест кварц с минерални примеси. 5 – 7. Цвят: моноцветен и полицветен. Непрозрачен. Цветовете и окраските варират

 Разновидности:

 ЛЕОПАРДОВ(ТИГРОВ) ЯСПИС - Известен в някои страни като змийска кожа.

 КЪРВАВ КАМЪК(ХЕЛИОТРОП) - Познат и като Христова Кръв - зелен с червени петна.

 ЗЕЛЕН ЯСПИС - Известен и като Зелено Дърво - цмес от зелено и бяло.

 ДАЛМАТИНСКИ ЯСПИС - Мръсно бяло с черни и кафяви точки

 ЧЕРВЕН ЯСПИС

 И ОЩЕ МНОГО ДРУГИ

 ЗДРАВЕ : предпазва целия организъм от стрес, отрови, магнитни бури, умора. Другите лечебни свойства зависят от цвета.

 АСТРОЛОГИЯ : Близнаци, Лъв, Телец, Дева, Овен, Везни, Стрелец

 АМУЛЕТ : За защита, здраве, късмет, пази малки деца и домашни животни.
 
 50. ТОПАЗ

 ИМЕ : От гръцки - по името на остров Топазос в Червено море.

 ГЕОЛОЖКИ ДАННИ : Може да има безцветно, жълтеникаво, розово и светлосиньо оцветяване. Твърдост: 8.

 ЗДРАВЕ : Болки в кръста, чакрата на слънчевия сплит. Помага на всички видове лечение.

 АСТРОЛОГИЯ : Универсален, носи особен късмет на Рак и Скорпион.

 АМУЛЕТ : Египетски свещен камък. Късмет, пари. В магията - за слънчеви ритуали.

Неактивен Aurelia

 • Newbie
 • Newbie
 • *
 • Публикации: 12
 • Karma: +0/-0
  • Профил
МАГИЯТА НА КРИСТАЛИТЕ
« Отговор #7 -: 9 Април 2012 12:53:56, Понеделник »
Преди време си купувах различни камъни и кристали просто като декорация, защото бяха красиви. Напоследък откривам различни интересни свойства на въпросните камъни, които притежавам. Наистина много интересна информация, макар да прочетох само за тези, които имам до момента.

Неактивен MartyD

 • Newbie
 • Newbie
 • *
 • Публикации: 11
 • Karma: +0/-0
  • Профил
МАГИЯТА НА КРИСТАЛИТЕ
« Отговор #8 -: 27 Май 2012 19:54:02, Неделя »
Наистина много интересна и полезна информация .. и аз имам голяма колекция от минерали ,кристрали и камъни .. това със зареждането обезателно ще го направя .. Благодаря Много за обогатената информация много ми помогна..!! smile

Неактивен Lili

 • Newbie
 • Newbie
 • *
 • Публикации: 13
 • Karma: +0/-0
  • Профил
МАГИЯТА НА КРИСТАЛИТЕ
« Отговор #9 -: 27 Юни 2013 18:39:56, Четвъртък »
Много подробна информация, поздрави!

Неактивен Fareq

 • Newbie
 • Newbie
 • *
 • Публикации: 17
 • Karma: +0/-0
  • Профил
МАГИЯТА НА КРИСТАЛИТЕ
« Отговор #10 -: 20 Ноември 2013 23:14:10, Сряда »
Камъните са наистина силни...до преди няколко месеца изобщо не им обръщах внимание,но в последствие покрай (тогавашната ми )работата ми започнах да се запознавам с тях - видове, свойства и от любопитство си взех аметист...отделно имам още няколко в нас (подарени още преди години) и мисля и с тях да поработя на по-късен етап...определено има нещо...споменах на един познат за аметиста (не се занимава с магия няма нищо общо с тази сфера) в следствие от разговора ни се разровил из къщи намерил това онова,проверил кое за какво е...до колкото разбрах ( а и сама се убедих) в следствие от няколко седмици спане върху някакъв камък бяха настъпили интересни изменения в мисленето му...
Всичко, което не ни убива, ни прави по-силни...

Неактивен Sirens

 • Newbie
 • Full Member
 • *
 • Публикации: 120
 • Karma: +0/-0
  • Профил
МАГИЯТА НА КРИСТАЛИТЕ
« Отговор #11 -: 21 Януари 2016 00:38:59, Четвъртък »
Информацията е много подробна и полезна smile
Водата е моята същност
 

Неактивен Rebeka

 • Newbie
 • Newbie
 • *
 • Публикации: 47
 • Karma: +0/-0
  • Профил
МАГИЯТА НА КРИСТАЛИТЕ
« Отговор #12 -: 7 Декември 2016 15:50:55, Сряда »
Благодаря за информацията. Баща ми е каменар има уникална колекция от естествени камъни, които прилежно държи в няколко ковчега. Подари ми розов кварц отчупен директно от масив, изключително красив камък. Потърсих из дълбоките енциклопедии на библиотеките у нас, за да намеря значението и свойствата на розовия кварц. Тогава го нарекох за любов. Изпълних ритуала по описание и този камък в началото ми беше изключителна батерия за приятни емоции. Постоянно се презареждах до такава степен, че на моменти не можех да спя. Начинът на почистване на камъка, който прилагах, беше да го измия в морето и да повторя няколко пъти изречения от вида на "Нека вълните вземат всичко лошо от теб и те заредят само с чиста любов и светлина, за да може ти да заредиш мен, а аз да зареждам околните". Последният път, когато отидох до морето по работа естествено посетих крайбрежието с желанието да си почистя талисмана. За мое нещастие нямаше вълнение, а съвсем леко течение, за това забучих камъка в пясъка, за да може да го измият вълните. И тогава изведнъж влезе порив и надигна леко вълнение което ми взе камъка.. той се търкулна и падна съвсем в началото на морето... Бях с токчета.. чудих се.. дали да се събуя да го взема .. та аз не се бях разделяла с камъка от 4 години .. той ме зареждаше, той беше моя талисман.. и тогава просто изчезна .. sad
За това съм тук надникнах в тази тема и закупих доста камъни .. не са като тези на татко .. но ще им дам живот. Ще следвам указанията на Стейси, ще приложа и някои мои тактики, които използвам и някой ако се интересува мога да споделя.
I feel sorry for people who don't know me :)

Неактивен Цеци_Вихронрав

 • Обсебена
 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 9841
 • Karma: +86/-0
  • Профил
МАГИЯТА НА КРИСТАЛИТЕ
« Отговор #13 -: 8 Декември 2016 18:45:40, Четвъртък »
Аз също събирам минерали, но и често раздавам. biggrin Когато някой близък или не толкова близък е в затруднение все намирам кой от камъните ми може да му помогне, зареждам му го като талисман и го подарявам.
"Кат тасманийски дявол си в устата."
 Последен

Неактивен Rebeka

 • Newbie
 • Newbie
 • *
 • Публикации: 47
 • Karma: +0/-0
  • Профил
МАГИЯТА НА КРИСТАЛИТЕ
« Отговор #14 -: 8 Декември 2016 20:17:10, Четвъртък »
Цеци здравей smile Желаеш ли да си споделиш ритуала за зареждане на камъните?
I feel sorry for people who don't know me :)