Отворена дискусия > МАГИЯ

Психична Атака

(1/12) > >>

steisi:
Човешката психика представлява много сложна система от най-различни нива. И както знаем, едно от тях е така нареченото съзнание. Именно там се намира така наречения психически цензор. Съзнанието е най-материалната и най-повърхностна част от ума. Мисля, че всеки знае какво представлява то и за това няма да се спирам подробно на него. В магията по-съществена роля играе така нареченото подсъзнание, или по-точно, онази част на ума която командва инстинктите ни. В тази част ще ви запозная с някой елементарни основи в психологията необходими за по- нататъшното ви усъвършенстване като магьосник. Първо чрез психологичните методи можем да извлечем необходимата информация за човекa, за когото се интересуваме; например да разберем слабите му места, страховете му, какво обича, какво мрази и т.н. Хакерите също използват този метод за събиране на информация. При тях той се нарича SoncEng – социално инженерство. Ето и в какво най-общо се изразява той:

Първо, събиране на информация за обекта от ваши общи познати и/или приятели, но не бива да прекалявате с въпросите, опитайте се да прехвърлите темата на разговора уж нехайно към човека за когото се интересувате, ако не стане, пробвайте пак след ден- два, но не прекалявайте, за да не бъдете подозрителен, а ако прехвърлите темата към обекта, опитайте се да извлечете важната за вас информация от контекста на разговора, а не с директни въпроси. Стремете се разговора по тази тема да не е прекалено дълъг.

Второ, можете да извлечете информация от самия обект. Престорете се на негов приятел, ако го познавате (но така че това да не буди подозрение у него). А ако не го познавате лично, опитайте се да накарате някой общ ваш познат да ви запознае. При разговорите с него отново опитайте споменатото по- горе, насочвайте разговора към важните за вас теми.

Трето, за да събудите по-голямо доверие у човека, с когото говорите, ето и някой тънкости на подсъзнанието, с които можете да си послужите. Застанете на подходящо разстояние до човека; нито твърде близо, нито твърде далеч. Бъдете на едно ниво с него (ако той е седнал е добре и вие да седите. Нека той ви вижда в цял ръст и да няма преграда между вас. Застанете в “отворена” поза подобна на неговата и се опитвайте да го наподобите по време на целия разговор, но в никакъв случай не затваряйте позата си. (Това разбира е не означава да копирате всяко негово движение.) Изслушвайте го без да го прекъсвате, Задавайте му въпроси (но не прекалено много) – те ще му послужат за обратна връзка, ще разбере че вие го разбирате и го изслушвате и ще ви почувства по-близък. Ако човека е преживял някакво голямо нещастие, насочете разговора натам бъдете търпеливи. Не бързайте да насочите разговора от веднъж към нещастието, преживяно от обекта. Ако не стане от първата среща опитайте отново, когато се видите; в никакъв случай не нахалствайте. Избягвайте да давате съвети, нека обекта сам стигне до решение на проблемите си, но тези решения да бъдат манипулирани от вас. Например, насочете разговора към това което искате да му хрумне. Ако обекта страда от тежка депресия и е в трудно положение, а вие му помогнете да подобри привидно състоянието си и имате постоянен контакт с него, той може да развие зависимост от вас и тогава ще му действате като наркотик, но за това трябва да сте доста добър в манипулациите.

Четвърто, не допускайте проблемите на обекта да станат ваши, не проявявайте съчувствие и симпатия, не се натоварвайте прекалено много; това ще ви изтощи.

Пето, най- добре е по време на разговор да се съсредоточите директно върху същността на човека. За тази цел трябва да сте се научили да боравите директно с енергия. Т.Е. без никакви ритуали и т.н. Просто вникнете в него. Фокусирайте се върху астралното му тяло, аурата му или какъвто там род енергия ви е по- удобен и леко я трансформирайте. По никакъв начин не трябва да личи, че се занимавате с това. Ако сте достатъчно напреднал в боравенето с “директна енергия” и поддържате разговора, така че да отклонявате добре вниманието му и обекта да ви чувства “инстинктивно близък” по някакъв начин, жертвата ви, дори и да е опитен окултист, няма да може да ви усети, че му въздействате. ( Общо взето както с директния енергиен вампиризъм)

Шесто, преди срещата ви може да подсилите ефекта с някой обсебващ ритуал, или носете амулет предназначен специално за целта. Но внимавайте, защото това е “нож с две остриета” ако човека отсреща е “опитен” може лесно да ви усети.

ПС: А и в никакъв случай не му пращайте сервитор освен ако не сте прекалено сигурен.

nelrn:
някой опитвал ли е това.

Цеци_Вихронрав:
Сега като го зачетох... Върху мен са го опитвали. И почти успяха, но само почти...

listentothewild:
Ми и аз сега като се зачетох... не знам. Аз винаги първоначално се опитвам да опозная човека, да усетя дали мога да му имам доверие или не. Но аз го правя с цел да създам приятелство или пък добър познат. Пък и забелязала съм, умея да създавам доверие - някак си съм точния човек, някой да ми сподели дълго таене мъка или знам ли... Така създадох едно хубаво приятелство! Но нима това е "психична атака" и всъщност трябва ли да се пазя, ако някой предприема подобни действия към мен самата?

Цеци_Вихронрав:
Quote listentothewild ()Но нима това е "психична атака"
listentothewild, в първият пост този подход го дават за печелене на доверие преди атаката. Т.е. това е най-бързият път за печеленето на нечие доверие, но без четвърта точка. Там казват:

Quote steisi ()Четвърто, не допускайте проблемите на обекта да станат ваши, не проявявайте съчувствие и симпатия, не се натоварвайте прекалено много; това ще ви изтощи.
От там насетне зависи от морала на човека как ще постъпи с гласуваното доверие. Дали ще създаде приятелство или ще разруши живот.
Преди време ме атакуваха така... И докато ставаше въпрос за "Ама за какво са приятелите като не можеш да им поплачеш на рамото?!" и бях подканяна да си казвам още и още от болката и проблемите изведнъж всичко споделено се обърна срещу мен и стана "Тя ни натрапва чувствата и отношенията си"...
Имаше и енергийни атаки, но тях лесно ги отбих. По-трудно се справих с нараненото си его, че съм се доверила. Но пък си научих урока.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия