Автор Тема: "мълчана вода"  (Прочетена 4087 пъти)

Неактивен Sirens

"мълчана вода"
« -: 14 Август 2011 14:52:05, Неделя »
Какво е "мълчана вода"?

 Мълчана вода – магията на чистата енергия

 Мълчана вода е един от основните магически елементи при извършването на различни видове ритуали в българската традиция. Силата на мълчаната вода се крие в нейната чистота, в съхранения неутралитет на енергийната й структура, който е основа за понататъшното й зареждане с желаната енергия и гаранция за успех при постигането на определените ритуални цели. В този смисъл мълчаната вода е фундаментът при вибрационното надграждане в магическата работа на българите в един свят от най-разнородни обичаи и обреди.

 Според традицията мълчаната вода се налива от три сладки извора, от чисто момиче или млада булка, облечена в сватбени дрехи, през нощта преди зори, и се носи при пълно мълчание до мястото, където ще се ползва, за да се запази магическата й сила.

 Палитрата на ритуалното ползване на мълчаната вода е широка и пъстроцветна. На Нова година, Васильовден, Гергьовден и Еньовден в бяло котле с мълчана вода се топят китки цветя, завързани със сребърни накити, за гадаене за сватба, здраве и плодородие. С мълчана вода се приветства и невестата в новия дом. С тази магична течност наричат и новороденото при първите му дни на тази земя.

 На Гергьовден с мълчана вода се замесват обредните хлябове, приготвени от най-едрата пшеница, от квас, замесен с билки и три пъти пресято брашно. Във водата предварително са сложени билки и цветя, за да поеме хлябът тяхната енергия. На този ден се къпе в роса за здраве, берат се крушови клончета и коприва, с които се кичат вратите на дома, палят се свещи и се пие по три глътки мълчана вода за лек.

 За лечение и гадаене при залез слънце срещу Еньовден се взима мълчана вода и се оставя да пренощува на открито в глинен съд с китка еньовче, здравец и сребърен пръстен. Сутринта с тази вода, заредена със силата на звездите и луната, се пръска къщата за изгонване на болест. От мълчана вода се дава на болно дете да отпие три глътки, за да оздравее.

 На Еньовден се изплитат големи венци от цветя и билки, които се извиват символично като порти с арки. Според народните поверия всеки трябва да премине под арката бос, за здраве през годината, а на излизане бива поръсван с мълчана вода.

 Русалиите, които лекуват болни от съмодивска болест, също използват мълчана вода за изцеление. Приготвя се ново глинено гърне, напълнено с мълчана вода и билки, подбрани от ватафа; покрива се с кърпа, дарена от болния. В хода н аспециален ритуал, с тояга се пръсва гърнето с мълчаната вода и билките, която трябва да опръска всички присъстващи. Смята се, че това е мигът на изцелението.

 Мълчана вода се ползва за защита против уроки, черна магия и всякакъв вид зло, като семена и стръкчета от лечебни билки се накисват в полунощ в чаша топла мълчана вода. Тихо се нарича заклинание за пречистване, за сила, за здраве и благоденствие.

 За лечение с мълчана вода се избира ден на новолуние; в нея се приготвя отвара от билката желтениче или трабузан, заедно със синя тинтява и върбинка. Отварата престоява на открито под светлината на звездите. При изнасяне на съда се повтаря името на човека, за когото се приготвя лечебната течност и се напява заклинание свързано със звездата, която е закрилница на болния, да му донесе изцеление.

 Мълчана вода е част и от самостоятелни ритуали за привличане на любовта в живота. Китка от билката върбинка, завързана с червен конец, с два сребърни пръстена, се потапя в глинен съд с мълчана вода; с водата се напръскват дрехите, единият пръстен се слага на дясната ръка, а другият, заедно с билката, се оставя до икона на вашия светец-закрилник.

 Някога, на третия ден след раждането на дете, орисници се събирали да благославят рожбата. Ритуалът се изпълнявал под светлината на пълна месечина, на самодивска поляна, над бял котел с мълчана вода, символ на чистотата и невинността на новороденото. Орисниците наричали съдбата на детето за здраве, щастие, късмет, благоденствие и любов. Така да бъде! Магията на речената дума оставала закодирана в молекулите на водата!

 Днес ние можем да направим същото. Вдъхнете важите желания в мълчана вода и оставете вселената да свърши останалото!

 инфото е взето от http://www.malchanavoda.com
Водата е моята същност
 

Неактивен theshadow

 • Админ-ДИКТАТОР
 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 6177
 • Total likes: 95
 • Karma: +103/-1
  • Профил
"мълчана вода"
« Отговор #1 -: 15 Август 2011 20:15:46, Понеделник »
Интересен материал. Благодаря.
Познанието е само за тези, които са готови да жертват време и усилия, за да се сдобият с него.

Неактивен Sirens

"мълчана вода"
« Отговор #2 -: 15 Август 2011 23:42:57, Понеделник »
Моля няма за какво и на мен ми се стори доста интересно и реших да го споделя smile
Водата е моята същност
 

Неактивен theshadow

 • Админ-ДИКТАТОР
 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 6177
 • Total likes: 95
 • Karma: +103/-1
  • Профил
"мълчана вода"
« Отговор #3 -: 16 Август 2011 06:31:36, Вторник »
Улучил си четивото, Sirens. Апропо вече имаш специален достъп. smile Избери си някаква практика от практикумите и уведоми водещия писмено, че започваш да се занимаваш с нея. После и сподели резултати. Успехи и всичко хубаво ти желая.
Познанието е само за тези, които са готови да жертват време и усилия, за да се сдобият с него.

Неактивен Sirens

"мълчана вода"
« Отговор #4 -: 18 Август 2011 00:15:29, Четвъртък »
Благодаря, за което. А може ли да си избера повече от една секция в практикумите , защото започнах да ги разглеждам и в до сега виденит има по нещо , което ме интересува и влече. rolleyes
Водата е моята същност
 

Неактивен theshadow

 • Админ-ДИКТАТОР
 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 6177
 • Total likes: 95
 • Karma: +103/-1
  • Профил
"мълчана вода"
« Отговор #5 -: 18 Август 2011 07:08:19, Четвъртък »
Quote (Sirens)
А може ли да си избера повече от една секция в практикумите , защото започнах да ги разглеждам и в до сега виденит има по нещо , което ме интересува и влече.


 Разбира се, че може да избереш повече от една секция. smile
Познанието е само за тези, които са готови да жертват време и усилия, за да се сдобият с него.