Автор Тема: намерих си  (Прочетена 10443 пъти)

 • Гост
намерих си
« -: 11 Август 2011 21:26:42, Четвъртък »
Здравейте! В следната ситуация съм: днес майка ми откри в двора, непосредствено до оградата сапун - от тези , най- обикновените, който или беше измит от дъжда или употребяван /може и двете/. Няма съмнение, че е магия, защото няма как просто да се появи там от нищото между лехите със зеленчуците. Отделно на това , ощ преди да я намерим се чувствах безпричинно нервна, загубих си работния тефтер, нараних си окото днеск, все едни малки дребни неприятни случки. Въпросът ми е какво да го правя този сапун - да го изхвърля на течаща вода ли, да го поръся със светена вода?
 Доколкото четох в нет-а един от атрибутите на черната магия е сапуна като символиката е да трае живота на човека, за който е наречена магията дотогава, докато се стопи сапуна? Възможно ли е да се вложи и друг смисъл на стореното - примерно за раздяла, за скандал, за липса на късмет.

Неактивен theshadow

 • Админ-ДИКТАТОР
 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 5763
 • Karma: +75/-0
  • Профил
намерих си
« Отговор #1 -: 12 Август 2011 06:32:13, Петък »
Да го изхвърлиш в кофата за боклук е добро начало, таковата. Един вид, защото рибите не са длъжни да се сапунисват, понеже (в нета някъде го четох), че не им е здравословно- това, ако мислиш да се насочваш да хвърляш сапуна в течаща вода, случайно населена с риби.

 Или пък вярно, да, таковата- светена вода! Ама не го ръси, сапуна де, а го разтвори вътре. После би следвало да може да уредиш някое малко дете с приятна занимавка, а именно- с правене на сапунени мехури. Гарантирано ще се забавлява.

 А освен сапуна, в нета случайно не пишеше ли и, че символ на черната магия е и кърпата за бърсане на ръцете след измиването със сапуна? Много страшен елемент е и този- често се ползва. Служи за влагане на смисъл, че така се стига до прикриване на черната магия.

 Сериозно... Таквоз... Един сапун не може да бъде черна магия, дори да е появил се просто така там, в лехата със зеленчуците.

 П.П. Бидейки черен маг (не, че има значение цвета, тъй като магията си е само една- уточнението е съотнесено по-скоро към възгледите и практиката ми), не мога да спра да се учудвам от висините, които достига като творчество, шарлатанската "черномагьосническа" мисъл в стремежа си да изкопчи незаслужени пари.... ЯсноНевидки и прочие паплач, възползващи се от човешката глупост и суеверие (тези освен за хумор, за друго не ги препоръчвам)... Тези същите... Доста са драскачествали. Ей до сега четох за сапунената черна магия и се смях.

 За любителите на хумора препоръчвам из всичко, което прочетох, да се запознаят с най-страшната черна магия, дето май ще да е по-страшна и от сапуненаната черна магия, а именно, черната магия с люта чушка/ червен пипер- КЛИК Много страшна работата. Особено като се прибави и ракия на масата. smile
Познанието е само за тези, които са готови да жертват време и усилия, за да се сдобият с него.

 • Гост
намерих си
« Отговор #2 -: 13 Август 2011 13:21:40, Събота »
Цитат: "Един сапун не може да бъде черна магия, дори да е появил се просто така там, в лехата със зеленчуците. " /нещо не мога да се справя с бутона за цитати/.

 Виж сега, аз изобщо не съм "веща в занаята" и незнам това дали е "черна" или "бенбена" магия. Само че, според мен и моето усещане има някаво въздействие или опит за въздействие. И смятам, че е нужно по някакъв начин да изчистя това от дома и семейството си. Въпросът е как. Нещо не ми се ходи по разни врачки и ходжи /колежкатата ми предложи да отида при Адем ходжа/, защото първо не знам дали не са шарлатани. Второ , доколкото съм чела, едни от "развалячите" практикуват насрещна магия на вече сторената и може повече да се навреди, отколкото да се помогне.
 Та като начало съм решила да ходя на Кипрянови молитви.

Неактивен theshadow

 • Админ-ДИКТАТОР
 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 5763
 • Karma: +75/-0
  • Профил
намерих си
« Отговор #3 -: 13 Август 2011 14:06:36, Събота »
Quote (didddi)
И смятам, че е нужно по някакъв начин да изчистя това от дома и семейството си.


 Това, което трябва да изчистиш, е твоето възприятие. Предполагам знаеш за: "Каквото повикало, такова се обадило"... Не викай невървежа. Защото ако го викаш, ще вземе да дойде. Искаш ли да го викаш невървежа? Ако искаш да го викаш, тръгни на молитви.

 А преди това искам да ти разкажа историята на един мой приятел. Като дете, един път от нямане какво да прави, а и защото намерил умряла котка, той с целия си детски акъл, решил, че ще е много забавно да я натресе в градината на комшиите си тази ми ти умряла котка. Един вид, колко ще е забавно лелята там да писка (детска му работа). Речено-сторено.

 Лелята обаче решила, че умрялата котка е не просто неуместна шега, натворена от дете с неувряли мисловни процеси, а е черна магия. И си повярвала, че няма начин да не е черна магия. Мъкнала се дълго време да и я развалят черната магия. И проклетата му с проклета черна магия все не се маха и не се маха.

 То като се самонавие човек, че е карък, става си карък. А всъщност животът винаги е низ от хубави и от лоши неща. На никой животът не е низ единствено от хубави неща, ако и да пази поведение за пред околните, че си няма проблеми.

 Лелката се захванала за лошите събития в живота си и каквото и да се случи, все магията с мъртвата котка и е виновна за невървежа. Склонността за лошото да се търсят оправдания в черна магия поради намерени предмети, това е нездравословна склонност. По-правилно е да се търсят градивни решения. За средностатистическите хора градивните решения не са магически действия.

 Виж, аз съм черен маг. На мен ми е донякъде все тази как ще постъпиш. Давай. Иди на киприянови молитви. Но ако това не успокои съзнанието ти, после ще обикаляш още. И още.

 Аз, като черен маг, мога само да ти кажа, че не сапуни, не мъртви котки, но и цял театър с озвучение от Софийската филхармония към него, НЕ СА магия. Магията е управление на енергия, а не е управление на театър с елементи на озвучаване. Не е здравословно човек да допуска театър да му влияе на чувствата и на мислите до степен да му обръща живота на 360.

 Ако ли пък се поучиш от историята с мъртвата котка, то можеш да изчистиш съзнанието си от натрупаното в него напрежение. Иди там, където ти е спокойно. Изкарай си добре. И като се върнеш, нека да е с настройката, че никакви сапуни не могат да ти определят нищо друго, освен личната ти хигиена.
Познанието е само за тези, които са готови да жертват време и усилия, за да се сдобият с него.

 • Гост
намерих си
« Отговор #4 -: 13 Август 2011 17:18:57, Събота »
Добре, хубаво не е черна магия.

 По въпроса с историята с котката: Прав си, ще ти разкажа и аз една история.
 Преди два месеца моята колежка си намери в къщата един както го наричаш "театър". За всеки неуспех обвиняваше него. Отиде при ходжа, аз за морална подкрепа отидох с нея. Влезнахме една след друга, въпросния маг не знаеше дали евентуално сме заедно и ако да - каква е връзката помежду ни.
 И на двете ни каза общи приказки , които алегорично съзнанието на човек може да пренесе към своя си живот. И на двете ни каза, че ни е направена магия от жена с идентични инициали на буквите. На мен - за да се карам с мъжа си и непрекъснато в семейството ни да има раздори. И на двете с колежката ни поръча идентични неща да му занесем за разваляне. Тя изпълни ритуала, аз не. На въпроса й защо отговорих, че искам пък да продължа да си живея с направената магия. Просто този човек за мен си ги разказваше малко напред-назад, без определена конкретика. А пък и не може две различни магии да бъдат "разваляни" с един и същи ритуал.

 За изчистването на съзнанието - прав си. Моето мога, но мога ли да изчистя на всички членове на семейството, с които живея.

 Просто намерения сапун не е изолиран случай - какво ли не съм намирала от кокали до разни течности изляти пред вратата в различни периоди от време.

 За киприяновите молитви - чувствам се добре след тях. Въобще влизането в Св. Неделя на съзнанието ми се отразява добре /имам си един мой личен ритуал/.

 Благодаря ти за коментарите.

 П.П. Между другото ще взема да се запаля да разбера поне теоретичната част на Магията. Доста полезни теми има из форума, но са ми някак разпиляни.

Неактивен theshadow

 • Админ-ДИКТАТОР
 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 5763
 • Karma: +75/-0
  • Профил
намерих си
« Отговор #5 -: 13 Август 2011 18:19:44, Събота »
Ако умът ти се успокоява от Св. Неделя и прочието, то всъщност няма пречка- потребявай го. smile

 А трябваше да започнеш с това, че се намират разни предмети по принцип. Тогава ти трябва защита. Не от магия, защото такава няма. От човек. Малко по-сложно е.

 Практически има хора, на които опитите им да се занимават с магия, ги правят пациенти на родните психиатри (чест пример е Бай Ангел Пророка, защото е известен, с уточнението, че не е единствен, който свършва с диагноза и не е единственият вид психично заболяване, което може да се придобие- http://vbox7.com/play:9cc5679d ). Когато един такъв умствено увреден човек реши да нарочи някой друг за враг, то следва психичен тормоз. Може да се точи с години, което не е приятно, още повече, че не се знае докъде ще се задълбочи психичния проблем на лицето, което ви тормози. Това е по-лошият от двата възможни варианта.

 Другият вариант е да иде реч за умен човек, който е открил слабо място в суеверието и е решил да приложи психичен тормоз.

 Недоброжелателят изглежда ви знае навиците, ако до сега не сте го усетили кога се промъква. Някой, който си мислите, че познавате - по всяка вероятност. Не е задължително да личи, че не ви харесва, но и не е изключено като вариант.

 Повечето такива образи, които прилагат психически тормоз по такъв начин, бързо им се изпарява желанието да продължават, ако намерят гавра с труда си. Примерно нахвърля пилешки кости. Връзваш им панделка, рисуваш с перманентен маркер примерно цветенца по тях и украсяваш с преправените костици близкото дърво, където злосторникът да си ги гледа. Аналогично и за сапуна, ако не е изхвърлен. Може и не точно цветенца, а примерно надпис Love You Сапунче... Каквото творчество ти идва отвътре за гавра. Идеята е, че докато злосторникът си мисли, че има ефект от тормоза и ти, и семейството ти сте нещастни и уплашени и научава, че проучвате за магове да ви решават проблема, то злосторникът ще има мотив да продължава в същия дух. Но ако вижда забавление и подигравка, ако научава само хубави неща за вас, тогава тръпката вече не е същата. Така че стъпка 2 трябва да е да започнеш да пускаш слухове сред всички, че всичко ти върви на повече от 6, дори да не е така. Приемайки, че злосторникът е от обкръжението ти, то научаването на подобни слухове ще има разколебаващ ефект.

 Пробвай да проучиш кой може да е, като поразпитваш. Но го прави с пренебрежително описание на ситуацията. Обърни го на виц и на присмех над действията на злосторника. Не демонстрирай суеверие, а само здрав разум.

 Ако семейството ти приема съществуването на магия, обясняваш, че си проучила и имаш техника за недосегаемост. Измисли си я. Няма значение каква е- може да е просто сплитане на пръстите на едната ръка, за което да обясниш някаква щуротия как пренасочва енергия. Може и да измислиш цял сложен ритуал, какъвто те влече. Така ще стане същото, което се случва с психиката, когато се види сапун и се приеме, че това е магия. Практически ще извършиш манипулация на психиката, която не е магия, но е разумно срещу една псих. манипулация да стои друга такава, която да я обезсилва. Ако си се справила, т.е. била си достатъчно убедителна, то ще знаеш как така ментетата, прибиращи пари от суеверните хора, се оказват "развалящи магии". Не всички, но някои от тях са достатъчно убедителни в манипулирането на психиката на внушилия си, че има магия човек.

 Ако не успеете по мирен начин да установите кой е злосторникът, по-добре подайте сигнал в полицията, че се чувствате заплашвани и тормозени от перманентно нахлуване в имота ви от трети лица. Това е бавен и не дотам гарантиран начин за разправа. Но ако иде реч за психично болен, все е нещо, което да послужи като искане за налагане на принудително лечение, като психично-болния изникне отнякъде. Тъй. Като се случи да установявате, че е имало недоброжелател... Не пипате нищо. Звъните на полицията и съобщавате съмнения за обир в дома ви, поради нередности пред вратата или подобно. Като дойдат, показвате следите от нарушителя, обяснявате, че не е за първи път и все очаквате нещо да излипсва от дома и искате да се провери от компетентни лица дали не е нахлувано вътре. Оставяте ги полицаите да мацат с чернилото си, където се сетят. И искате да си следите развитието на разследването.

 Това е, което мога да посъветвам съобразно предоставените от теб нови данни около случая.
Познанието е само за тези, които са готови да жертват време и усилия, за да се сдобият с него.

 • Гост
намерих си
« Отговор #6 -: 13 Август 2011 18:40:31, Събота »
Нямам идея кой е недоброжелателя. Като започнах да намирам разни неща просто спрях да контактувам. Не споделям лични неща с никой от квартала /живея в къща с двор/. Не съм демонстрирала суеверие, нито страх от магии. Просто не говоря на такива теми с околните. В нашата махала обаче има един принцип : Ще си запаля къщата, та да изгори на Вуте плевнята. След като намеря нещо - аз и моето семейство на пук демострираме добро присъствие на духа, благополучие, радост и т.н. Общо взето нямам нужда от някакви сложни техники, за да убеждавам семейството си, че не следва да се ходи при ходжа или врачка.
 Просто се нуждая от практика /нъл тъй се казва/ за защита и пречистване на пространството /дома ми/, както и лична защита, която по възможност да не е някаква уиканска измишльотина, че би ме напушило смях докато изпълнявам ритуала.

Неактивен theshadow

 • Админ-ДИКТАТОР
 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 5763
 • Karma: +75/-0
  • Профил
намерих си
« Отговор #7 -: 13 Август 2011 19:39:45, Събота »
Е, но ако се точи този тормоз във времето, нали се сещаш, че тормозът може да не спре, докато не се разбере кой е злосторникът и не се вземат съответните мерки злосторникът да стои настрана от теб и от семейството ти. Това дали ще е посредством разговор от теб или от членове на семейството ти с конкретни искания да се спре простотията и обясняване на последствия, ако не се спре; дали ще е посредством разговор на полиция/адвокат/психиатър със злосторника- варианти много и зависят кой е злосторникът, какво му е, какво си въобразява, че прави, докъде смята да стигне в упорството си и т.н.

 Но ти е необходимо да знаеш от кого да се пазиш и до колко е опасен.

 Ако са само подхвърляне на предмети от психично здрав човек, да- неприятно е, но се превъзмогва. Примерно съседката ти не те понася, завижда, не е правила ***, да де, таковата, та съседката и има твърде много свободно време за губене... Един разговор, споменавания адвокат, на съд и на хиляди левове иск за уронен имидж и един иск в съда, придружен от призовкари; това е означител на край на тормоза.

 Обаче представи си един параноик, който го тресва кризисен период от болестта му и с помътено съзнание влиза в дома ти и понеже примерно му се привиждаш като демон... Или ако имаш деца, а те му се привидят като чудовища...

 Добре е да се изясни за кой иде реч, какво е психическото му състояние и колко е амбициран да се прави на интересен.

 Ако не се разбере, поне му счупи хатъра да си въобразява, че прави нещо, като се подиграеш с подхвърлените предмети.

 Относно това:

 
Quote (didddi)
Просто се нуждая от практика /нъл тъй се казва/ за защита и пречистване на пространството /дома ми/, както и лична защита.


 Ако си чела материалите из форума и сайта, може би си прочела, че някъде аз писах, че магията е управление на енергия, която е в повечето случаи електромагнитна, плюс уточних, че мисълта е съчетание от електрически импулс и химия. Не е пълно обяснение на принципа, но е някакво онагледяване.
 Не мисля, че има пълно обяснение, макар парапсихологията, опитваща се със средствата на науката, да се стреми да го даде.

 Така че... Замисли се- какъв е шансът електромагнитната енергия да се трогне от сапун, от кости и прочие? Никакъв, нали? То все едно лампата у дома ти да светне, ако я заплашиш със сапун или с кости, или пък и предложиш да и попееш, докато си в магьосническа роба в центъра на маг. кръг, държиш жезъл в едната си ръка и книга за магии в другата.

 Затова аз имам абсолютната убеденост, че магия при теб няма. Не го гадая, както е прието да се счита, че се прави в подобни случаи, когато трябва да се установи има ли направено нещо или няма. Просто зная какво не може да бъде една магия и ти отговарям на тази база.

 Сега надявам се да ме разбираш защо не ти препоръчвам някакви магически защити. Не ти препоръчвам пречистване на пространство и защитни магии. Те няма да ти свършат работа, понеже не става въпрос за навреда на теб и на семейството ти чрез магия.

 За да има ефект в дългосрочен план да престане тормозът- трябва ти злосторника. Или поне разколебаване на злосторника.

 Ти не се бориш с магия. Имаш работа с манипулация на психиката, която носи името "Психически тормоз". Ефективно в случая е да се бориш със средствата на психическата атака и със средства тип: убедителен разговор с лицето, а евентуално и полиция, адвокат, психиатър да си поговорят (последният и да предпише хапчета, ако е опряла работата до там).

 След като те манипулират, може при добро желание от твоя страна, да манипулираш и ти. Стига (пак да напомня), да не иде въпрос за психично болна особа. Там си трябва намесата на психиатър.

 Другото- от типа молитви, пречиствания и прочие, може да те успокоява теб или семейството ти, но не е решение на проблема, който е възникнал.
Познанието е само за тези, които са готови да жертват време и усилия, за да се сдобият с него.

 • Гост
намерих си
« Отговор #8 -: 13 Август 2011 22:29:04, Събота »
Разбрах смисъла на поста. Съмнявам се вече за няколко конкретни личности:
 - Номер 1: Тотална злоба към всичко и към всички. Непосредствена съседка. Откакто започнахме строеж на една пристройка и тя сметна, че я засенчваме, то бяха клетви , то чудесии - кръстове да си купим , свещи да си палим. Ако обаче е тя и действително иска да направи нещо, то разполага с чудесна възможност да подхвърли въпросния сапун на такова място, че въобще да не го забележа до пълното му разграждане. Тоест ,целта е да го забележа или заради психическо въздействие, както предполагаш и ти, или за да го пипне някой от семейството ми с ръка.
 - Номер 2: Снаха и свекърва тотални откачалки, видимо с психични заболявания. Е, на тях не знам какво им се върти в главата, нямам и намерение да разбирам.
 - Номер 3: една баба, която нито ми е близка , нито нищо. Няма си работа жената. Все разпитва - дали съм на работа, колко ми пораснало детето и ходи ли на градина, мъжа ми как се справя. В годините се убедих, въпреки че нищо не ми е направила, че не искам първо нея да срещам на улицата като излизам за работа. Детето ми след като му се порадва става невъзможен или има здравословен проблем. Мъжът ми - след като му съобщи , че му се възхищава, как сме добро семейство, задължително се караме.

 Общо взето, ако се понапъна, ще открия поне до номер 10 различни особи, които дори и бегло да ме познават, да бъдат способни на такава психическа или магическа атака, ей така, от простата злоба. И тук се питам - защо? Защо гледаме все в чуждата паничка и смятаме, че там всичко е идеално и искаме да го развалим?

 Абстрахирайки се от частния случай и че ти практикуваш черна магия, може ли да дискутираме следното:
 1. Твърдиш, че магията е управление на енергия, най- често /което означава не винаги - и ми е интересно това другото/ електромагнитна. Това добре, само че доколкото попрочетох има си цяло течение наречено предметна магия - тоест зареждане на някакъв предмет с желаната енергия , която в последствие се излъчва от този предмет и влияе на обекта , за който е предназначен. Да разбирам ли, че ти отричаш въобще съществуването на такава магия, при която се "зарежда" нещо енергийно? То тогава 90% от ходжи , знахарки и прочие би трябвало до сега да са умрели от глад, а не да просрепират... Но може и да си прав, просперират за сметка на хорското невежество.
 2. Мисълта е вярно електромагнитен импулс и химия. Според мен обаче тя към предмета би могла да се съотнесе като "съдържание" към "форма". Коментар?
 3. Специално за сапуна - чувала съм градски легенди за магия със сапун, с който е къпан мъртвец.

 П.П. Стана ми интересно, обичам да уча.

Неактивен theshadow

 • Админ-ДИКТАТОР
 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 5763
 • Karma: +75/-0
  • Профил
намерих си
« Отговор #9 -: 13 Август 2011 23:18:58, Събота »
На теб се пада да установиш кой е злосторникът и как да постъпиш. Аз желая успех и да пишеш, ако има развитие по тази част.

 По въпросите накратко:

 1. Гравитационното, електромагнитното и двете ядрени взаимодействия. Ако се вярва на тенденцията, че Вселената не е плуриверс, тогава е едно взаимодействие... Но това не е доказано все още, а е само предположение, ако и много да ми допада, така че до доказване на противното ги броя за четири взаимодействия... Та затова писах, че магията е управление на енергия, която е в повечето случаи електромагнитна...

 Както писах- няма ясен отговор от към науката какво по-конкретно става като процес. Някои неща просто се случват и отговори какво е в дълбочина, ами няма. Ако имаше, всички щяха да разполагат с лесен и проверен начин да ползват въпросните умения. Но... Даденото поле е доста неизследвано, да не говорим, че от толкова шарлатани и психично болни, които се бутат на предна линия като свръхфеноменални и пресветнато можещи всичко, то желанието на учените да изследват не е като да прелива... Разбираемо е просто да не искат да си губят времето да обясняват на шарлатаните, че номерът, който минава при стринка Йонка, не минава пред машинарията, която служи да изследва. Тепърва предстои да се проучва. Аз просто приемам теория, което ми звучи разумно като обяснение и я следвам, докато не се докаже противното.

 За ментетата- ако беше лесно да се излови всяка лъжа, то нямаше да има лъжци и нямаше да има измамени, нали така?

 2. Знам, че пише. Предметът е материя, а материята е еквивалентна на енергия. Ако имаш умението да променяш енергийна структура, чии ще си усложняваш работата да променяш структурата и функцията на предмет, който в последствие да промени енергийно с цел навреда на дадения човек, когато можеш да промениш директно човека, за да му навредиш? Това с предметите е доста нефункционално от гл.т. на логиката.

 И още нещо по т. 2 в тази връзка.

 Никой уважаващ себе си черен маг, който е психически здрав, няма да тръгне безразборно и за глупости, да наврежда.

 Черната магия не обслужва недостатъци на характера от типа:

 1~ Егоизъм, завист. Примерно "аз искам еди какво си като комшията, ама като не мога да го имам, дай комшията да го отнесе".

 2~ Неумение да се обича, респ. да се създаде семейство. Примерно- опит да се наложи на друг човек насила любовен избор.

 3~ Скандалджийство. Примерно- изпоскарал се с целия свят и решил, че трябва да и да си отмъсти.

 И така натам в този дух каквото още се сетиш.

 Пътят на черната магия не толерира неумението да се живее пълноценно, не толерира неумението да се разбира човек с околните. Крайната цел не е да се превърнеш във видиотено, непукистично и агресивно чудовище.

 Не става просто така човек да се окаже с направена черна магия.

 3. Не всичко, което блести, е злато.

 
 ---------------------
 Съобщението e редактирано от The Shadow
Познанието е само за тези, които са готови да жертват време и усилия, за да се сдобият с него.

 • Гост
намерих си
« Отговор #10 -: 14 Август 2011 17:23:43, Неделя »
Quote (theshadow)
На теб се пада да установиш кой е злосторникът и как да постъпиш. Аз желая успех и да пишеш, ако има развитие по тази част.

 По въпросите накратко:

 1. Гравитационното, електромагнитното и двете ядрени взаимодействия.
 2. Знам, че пише. Предметът е материя, а материята е еквивалентна на енергия. Ако имаш умението да променяш енергийна структура, чии ще си усложняваш работата да променяш структурата и функцията на предмет, който в последствие да промени енергийно с цел навреда на дадения човек, когато можеш да промениш директно човека, за да му навредиш? Това с предметите е доста нефункционално от гл.т. на логиката.

 И още нещо по т. 2 в тази връзка.

 Никой уважаващ себе си черен маг, който е психически здрав, няма да тръгне безразборно и за глупости, да наврежда.

 Черната магия не обслужва недостатъци на характера от типа:

 1~ Егоизъм, завист. Примерно "аз искам еди какво си като комшията, ама като не мога да го имам, дай комшията да го отнесе".

 2~ Неумение да се обича, респ. да се създаде семейство. Примерно- опит да се наложи на друг човек насила любовен избор.

 3~ Скандалджийство. Примерно- изпоскарал се с целия свят и решил, че трябва да и да си отмъсти.

 И така натам в този дух каквото още се сетиш.

 Пътят на черната магия не толерира неумението да се живее пълноценно, не толерира неумението да се разбира човек с околните. Крайната цел не е да се превърнеш във видиотено, непукистично и агресивно чудовище.

 Не става просто така човек да се окаже с направена черна магия.

 3. Не всичко, което блести, е злато.

 ---------------------
 Съобщението e редактирано от The Shadow


 1. За гравитационното, електромагнитното и двете ядрени четох. Ей туй за за двете ядрени не мога да си го обясня /визуализирам/. Но си прав, няма начин към днешна датат всичко да е обяснено.
 2. Опосредяване на магията чрез предмет в твоя ред на мисли действително не звучи логично. Но представи си един човек, който мисли себе си за маг /независимо какъв/ има някакъв потенцил, хванал се е за някаква практика или ритуал и едно си баба знае и едно си бае.
 3. По въпроса за морала на черния маг дали да навреди или не за глупости - то зависи от човека и от ценностната му система. Както и ситостта на стомаха му, бих добавила.
 4. Сигурно не става толкова просто да се окаже, че на човек му е направена черна магия. Но аз никъде не съм твърдяла, че ми е направена черна магия. Моите опасения бяха, че имам въобще някаква магия или опит за такава.

Неактивен theshadow

 • Админ-ДИКТАТОР
 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 5763
 • Karma: +75/-0
  • Профил
намерих си
« Отговор #11 -: 14 Август 2011 19:37:46, Неделя »
Относно това по т. 2:
 
Quote (didddi)
Но представи си един човек, който мисли себе си за маг /независимо какъв/ има някакъв потенцил, хванал се е за някаква практика или ритуал и едно си баба знае и едно си бае.


 Нямам нужда да си го представям. wink Знам достатъчно действителни истории, една част от които са достатъчно забавни.

 Например как един вечерно време, правейки пореден ритуал, видял да се явява цял дракон ей така навън през прозореца. И се бил с него астрално и победил. А драконът и съскал.

 Е, свидетелите на ситуацията така и не успели за убедят баш мага, че драконът, таквоз, не е точно дракон, а всъщност е само едно дърво, придобило странен вид в тъмното, а съскането на "дракона" идва от найлонов плик, заплел се в клоните... Но това са рисковете на очевидците... Таковата... Желанието на някои хора да са направили нещо често ги поставя в ситуацията да не осъзнават как изглеждат отстрани постиженията им.

 Намира ми се и действителна история и за появил се в полутъмна зала на крепост, находяща се в малък град, демон. Нямало дори и капка съмнение, защото всеки, който влезел в залата, го вижда с очите си. Е, малко бил инструктиран какво да очаква да види, но да не му връзваме чак толкова кусур сега....

 Никой обаче не посмял да го доближи демонът му с демон, измежду няколкото хора, които го видели с очите си. Демон така като гледаш си е я, че да не е играчка. И сигурно хапе. wink

 Стои си, таквоз, демонът страшно в дъното на не добре осветената зала и като да пази нещо, защото не помръдва... В астрала въпросните хора, свидетели на появата на демона, се били геройски с тоз ми ти същия демон. Да са го убивали астрално поне хиляда пъти. Само дето демонът не ще и не ще да се махне от залата. Абе странна работа- хем го убиват астрално, пък той хем се не дематериализира и изглежда не го е срам от безочието му, гада му с гад!

 Накрая един от хората се престрашил да го доближи. Може би защото демонът успешно умирал астрално или кой знае защо, но се приближил човекът. И що да види- купчина дърва струпани, таковата- и демонясвят успешно...

 Е, поне се разреши загадката от къде на хората от миналото им е хрумвало, че има страшни зли сили. Но просто са бягали, без да проверят какво ги плаши и после са разказвали преувеличени истории, за да не се разбере какво по-точно е било там в мрака... biggrin

 Затова и аз предпочитам здравия разум, а не суеверието.

 Човекът, поставящ сапунчета в градината и чакащ от това да има ефект, защото е прочел вероятно в гугъл, че така се прави черна магия, той е толкова опасен, колкото ще е опасен и Хари Потър, ако трябва да прави ритуалите си вън от рамките на измисленото.

 3. По тази точка... Хм... Действителен случай за пример: Андерс Беринг Брейвик. Той нарича себе си християнин, но кой нормален християнин е склонен да му зачете, че е нещо повече от откачил терорист? Така е аналогично и при черното магьосничество, в качеството на доктрина, която не толелира насилието.

 Но откъде идва лошата слава... Исторически погледнато занимаващите се с магия са били избивани - не само от християнството, почти няма религии, свещениците на които да не са открили този лесен начин да забогатеят още повече.

 Покрай маговете са били избивани и много невинни хора. Чрез подкрепата на властващата религия такива убийства са били лесен и легален начин да се вземат парите и имотите на убитите, за да се обогатят някои лица, препитаващи се с религия.

 В тази връзка обвиненията на свещенослужителите са абсурдни, например, че еди коя си е зла вещица, защото е видяна да лети с метлата си в небето. Днес звучи смешно, но някога свещениците са командвали парада и да се противоречи на такова тяхно твърдение е означавало смърт. Като се добави суеверието и фанатизма... Картината добива жестоки измерения.

 Свещенослужителите са имали властта и са приписали на набедените от тях буквално каквото им дойде като гадост на болното въображение- от всякакви невероятни летения без дрехи по небето, през гадни извратении, та до обвинения, че жената, нарочена я за вещица, я за магьосница, е изяла собственото си дете и е убивала в чест на дявола. И за мъжете си имали цял репертоар от лъжливи обвинения.

 Зверските мъчения при залавянето, карали жертвите да подкрепят невярните твърдения на свещениците, за да спрат болката и просто да ги убият, понеже са осъзнавали, че друго не следва да очакват. С което тяхно признание после религиозните проповедници се изтъпанчват пред тълпата и казват на всеослушание, че магът/вещицата си признава за демоните, за дявола, за всяка мерзост, която на същите тези свещеници им е хрумнала. Убивали са и бебета по такива обвинения. Жестокостта на подобни убийства не е познавала граници.

 От страх хората от тълпата след това най-чинно се пишели прави християни, прави незнам си какви там, а и са плащали за извършване на всякакви ритуали от същите тези свещеници. Плащали са за всичко, даже за безумия като купуване на опрощаването на греховете им при християнството примерно.

 Убийства заради пари, имоти, власт... Така е било при католиците с тяхната Инквизиция. Така е било и при православните с тяхните Гонения. И при други религии е имало такива аналогични изпълнения.

 Не всички магове са искали да свършат по този начин. Черната магия е бойна система, но не е бойна в този смисъл, който пропагандната машина на религиите налага за нормално за черната магия.

 Черномагьосническата система не допуска изучаващите я, да се държат по начина, който е описван от свещениците от миналото, а също и от някои секти днес. Това си е грях на организираните религии, защото са го допуснали да го институционализират в тяхното си лоното. Това е техният път на тяхното болно въображение и той няма общо с възгледите на онези, които са наклепали.

 Папа Йоан Павел се опита да го измие грехът от католическата църква като се извини, а православната църква се опитва все тъй да потули за Гоненията... Родното православие най-вероятно никога няма да се извини за кръвта на невинните, която е проляло през вековете. Кръв, която не е никак малко и не говоря само за богомилите, които е убивало в свое име и за своя сметка за добро утро...

 Та продължавам да твърдя, че черните магове, които наистина се занимават с черна магия нямат за цел да се превръщат във видиотени, непукистични и агресивни чудовища. Всеки, който се е превърнал в такова чудовище, такъв не е коректно да бъде наричан с името черен маг, таковата.

 Иначе да, в черната магия има елементи, които като при всяко бойно изкуство, съдържат умението да се нарани. Но както и примерно при японските бойни изкуства, прилагането им не се толерира, освен обезопасено за спорта или при самозащита, ако не е останало нищо друго, което да се направи, за да се себезащити човек от реална животозастрашаваща опасност.

 4. Относно това:

 
Quote (didddi)
Но аз никъде не съм твърдяла, че ми е направена черна магия.


 Хм... Е, аз останах с друго впечатление:

 
Quote (didddi)
Няма съмнение, че е магия, защото няма как просто да се появи там от нищото между лехите със зеленчуците. Отделно на това , ощ преди да я намерим се чувствах безпричинно нервна, загубих си работния тефтер, нараних си окото днеск, все едни малки дребни неприятни случки.


 Не го мисли. Няма значение. Просто приеми, че магия няма и виж кой се опитва да се прави на интересен, за да може да вземеш адекватни мерки. smile
Познанието е само за тези, които са готови да жертват време и усилия, за да се сдобият с него.

 • Гост
намерих си
« Отговор #12 -: 14 Август 2011 21:02:21, Неделя »
Quote (theshadow)
Иначе да, в черната магия има елементи, които като при всяко бойно изкуство, съдържат умението да се нарани. Но както и примерно при японските бойни изкуства, прилагането им не се толерира, освен обезопасено за спорта или при самозащита, ако не е останало нищо друго, което да се направи, за да се себезащити човек от реална животозастрашаваща опасност.


 То така и така се отплеснах в размисли . Не говоря специално за черната, а за магията въобще:
 Като помисля, то магията си е вид бойно изкуство - нападаж и се отбраняваш.
 На мен много пъти ми се е случвало на публични места да усещам чуждо влияние. Какво имам предвид: изтръпване, все едно че някой или нещо иска да прочете мислите ми, да уф как да се изразя "превземе моето аз". Ако приемем, че магия може да бъде осъщесвена с мисъл и енергийно насочване, то това би следвало да е магия. Ей така, просто за експеримента можем или не, което е глупаво поне така си мисля.
 От своя страна си имам една защитна реакция: започвам мислено около себе си да въртя сфера от златни нишки, мислено си я представям, като оборотите непрекъснато се увеличават, докато най-накрая тя се превърне в нещо като златен защитен щит. След това - чувствам , че обекта, който съм си мислила, че ми въздейства, действително го разпознавам и той почти винаги в рамките на минута или две отмества поглед от мен, дори се отдалечава. Това означава ли, че аз от своя страна също правя "магия"?

Неактивен theshadow

 • Админ-ДИКТАТОР
 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 5763
 • Karma: +75/-0
  • Профил
намерих си
« Отговор #13 -: 15 Август 2011 19:36:57, Понеделник »
Quote (didddi)
На мен много пъти ми се е случвало на публични места да усещам чуждо влияние. Какво имам предвид: изтръпване, все едно че някой или нещо иска да прочете мислите ми, да уф как да се изразя "превземе моето аз".


 Една част от усещанията ни за другите хора идват от невербалната комуникация. Тази част е достатъчна, за да предизвиква осезаеми промени в психаката, поради възприятията, които възприятия на пръв поглед са дошли сякаш от нищото. Някои са решили, че иде реч за енергиен вампиризъм, но всъщност един пренапрегнат човек сам потребява в повече от собствената си енергията, защото организмът е в състояние на повишено очакване на нещо, идващо от полуосъзнат тормоз или страх.

 Като правило доверяването на подобна информация не винаги е оправдано. Хората сме зарязали невербалната комуникация за сметка на речта и разпознаваме само една част от невербалните послания, а друга част, оставайки загадка за мозъка, са в състояние да доведат до безпричинна паника по адрес на някой, чиито невербални реакции са неразпознати докрай.

 След като се е появило некомфортното състояние (за всеки е различно - едни ги боли глава, втори се чувстват замотани и неадекватни, трети се чувстват като да са мъкнали 50 кг тежко, четвърти нещо друго, един вид, реакцията на организма варира), полезно е да не се оставя човек на него.

 Няма значение какво ще направи, за да се успокои човек, попаднал в такава ситуация, стига разбира се да не се втурне да наврежда някому. Някои видове суеверия имат добър успокоителен ефект върху психиката за онези, които им вярват (плецебо- ефект е, но пък не отричам, че върши работа, ако му вярва човек) - заключване на пръстите, повтаряне на някакъв цикъл мисли, представяне на някакви защити и подобно. От една страна така човек се самоуспокоява, а от друга страна, невербално отправя послание на хората около себе си, че е заел "защита". Щом има наличие на отместен поглед, значи невербалното послание е било прието.

 Дали е магия... Ако само си представяш - не е магия. Или всички биха правили магия, единствено с помощта на образното представяне. Но пък визуализацията е първата стъпка (макар и недостатъчна сама по себе си), предхождаща правенето на магия в някои видове магически системи (не във всички обаче- зрението не е единственият начин, по който човек възприемаме заобикалящото ни).
Познанието е само за тези, които са готови да жертват време и усилия, за да се сдобият с него.

 • Гост
намерих си
« Отговор #14 -: 17 Август 2011 11:09:13, Сряда »
Само за инфо - от сутринта цветята ми от едната страна до дворната врата са поляти с нещо и изсъхнали. Писна ми вече.