Quote (921)
Какво кара хората да вярват в тях?
Същото, което ги е карало навремето да вярват, че светът е плосък като тава. Може би... Плюс неяснотата около психичните проблеми на други хора. Плюс неяснотата около трансовите състояния... Плюс... Като се замисля, май са много работи. И една част от тези много работи продължават да действат с пълна сила и днес, ако се съди по бай Ангел Пророка и сходните му... Си продължава да взема жертви. В миналото се е знаело, че срещата с магията може да доведе до лудост, но не се е открил отговора защо, а сега това като че ли се омаловажава повече от преди, въпреки че познанията и средствата за изследване са се увеличили в пъти в сравнение с миналото...
Всъщност проблемът е сериозен и си истава актуален. От къде до къде един транс е безопасен за употреба и от къде до къде трябва да се пазим.
Това, което аз ползвам за лична защита, е разумът като средство за връзка с реалността. Таковата, докато човек осъзнава каква е реалността, той ще държи фронта срещу това да се събуди в някоя хубава сутрин и да се окаже, че си пие кафето с "извънземни", които "говорят странни неща за 2012г."
Определям като важно да зная какво и защо правя, както и какво е отношението на правеното от мен към реалността. Колкото с по-голяма точност зная какво правя, толкова по-добре.
Както беше обяснено някъде из темите тук, ние можем да направим само това, което знаем как да направим, защото реалността е изградена от причинно-следствени връзки. Ако не сме стартирали причина, не можем да се надяваме на следствие, т.е. на резултат. В тази връзка... Знам как да направя частен бизнес (по без магия), но животът ми да зависи от това, не знам как да улуча 6 от тотото.
Аз мога други неща, таковата, но това - не мога. А някои, явно за чуждестранна демонстрация:
из paranormal-news.ru - от преди няколко години
Лотерея в Болгарии дважды подряд выдала комбинацию цифр, будто взятую из сериала Lost.
Розыгрыш болгарской лотереи транслировался по национальному телевидению 6 и 10 сентября, передает The Daily Telegraph. Оба раза выпали цифры 4, 15, 23, 24, 25 и 42, но в разной последовательности.
Цифры из второго тиража угадали 18 человек, что беспрецедентно много для данной лотереи. Каждый из победителей получил чуть больше 10 тысяч левов (около 5 тысяч евро).
Което ще рече, че някой си е харесал сериала Lost и на два пъти си ги "поръчал", но най-вероятно не е сред никой от тези 18 човека, които "познали". И вероятно след това е спечелил много повече от 10 000 лв.
Та... Който каквото знае какво да направи... Явно прави...
Що се отнася до инвокациите, лошо няма, стига човек да не забравя, че това, което инвокира, не е нещо, което го има вън от фантазията му. Тогава може да е полезно, както се казва, да вдъхне липсваща увереност или нещо такова. Както и ритуалите не случайно ги наричам патерица (по тази причина). То всъщност терминът "патерици" не е мой, а на Кришнамурти. Той го е казал това:
"Моят интерес се състои в това да ви покажа, че можете да ходите, и - моля ви, изхвърлете всички тия патерици. Ако наистина сте инвалиди, не бих ви посъветвал да извършите подобно нещо. Но вие сте накарани, манипулирани от други хора да мислите, че сте инвалиди, за да могат да ви продадат същите тия патерици. Хвърлете ги и ще можете да ходите. Това е всичко, което мога да ви кажа. „Ако падна...” – това е вашият страх. Оставете патериците настрана, и няма да паднете. "
Има нещо вярно...